Anima

Anima til Landbrug & Fødevarer: “Frisk udmelding”

Del

Landbrug & Fødevarer vil gerne have dusøren på 500.000 kr. som dyreværnsorganisationen Anima fredag udlovede til den kyllingeavler, der vil give foreningen fri adgang til at dokumentere forholdene for turbokyllinger. Landbrugslobbyens initiativ er friskt, lyder det fra Anima, men der er lang vej til fuld åbenhed.

I fredags udlovede Anima en dusør på 500.000 kr. til den kyllingeavler, der vil slå stalddøren op, og lade foreningen samt journalister fra et hvilket som helst medie dokumentere forholdene for konventionelle kyllinger. Forinden havde Anima forgæves forsøgt at få Coop og Rema 1000 til selv at hjælpe med at vise forbrugerne, hvor deres såkaldte turbokyllinger kommer fra.

Nu bider brancheforeningen, Landbrug & Fødevarer, til bolle og vil ifølge en pressemeddelelse gerne sætte to kameraer op i en stald. Et lille, men vigtigt skridt, mener Anima.

“Det er en frisk udmelding landbruget kommer med, og jeg synes ærligt, det fortjener en vis anerkendelse. Når det er sagt, så er man altså nødt til at gå rundt i stalden og komme ned i frøperspektiv for at kunne se hele fuglen. Eksempelvis vil det være meget svært at se kendte produktionsproblemer som ætsninger på benene, halthed og døde kyllinger på et monteret live cam,” forklarer kommunikationschef hos Anima, Thorbjørn Schiønning. 

Prutter gerne om prisen med landbruget
Anima ser frem til at følge landbrugets livestream fra en konventionel kyllingefarm, også selvom det ikke imødekommer alle organisationens krav for udlevering af dusøren:

“Der går desværre lidt kræmmermarked og prutten om prisen i Landbrug & Fødevarers udspil, og det bliver svært for forbrugerne at få et tilstrækkeligt indblik i forholdene for de turbokyllinger, som Coop og Rema 1000 stadig sælger i stor stil. Vi vil dog gerne vurdere kvaliteten af det setup, Landbrug & Fødevarer ender med at stable på benene og sætte dusørprisen derefter, for vi synes, det har en værdi at se de overordnede forhold dyrene lever under,” udtaler Thorbjørn Schiønning, og afslutter: “På den måde vil Anima gerne være med til at lege kræmmermarked med landbruget.”

Anima udlover i øvrigt fortsat 500.000 kr. i dusør til den landmand, der vil give fuldt indblik i produktionen, som beskrevet i foreningens annonce – og foreningen lever med det, hvis det betyder, at der skal gå noget tid indtil situationen omkring fugleinfluenza er normaliseret.  

Kontakter

Billeder

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Anima til danske minkavlere efter udtalelse fra Det Dyreetiske Råd: Nu må I opgive fantasien om, at dyr i bur ikke lider1.11.2021 09:43:42 CET | Pressemeddelelse

Det Dyreetiske Råd har netop offentliggjort en længe ventet udtalelse om dyrevelfærden på minkfarme, og konklusionen er klar: Det er uacceptabelt at holde mink i de bure, som findes på danske minkfarme. Nu bør Foreningen Danske Mink indstille sin dumstædige kamp for at genoplive en forældet og brutal produktion, mener dyreværnsorganisationen Anima.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum