TEKNIQ Arbejdsgiverne

Anholdelser sender tydeligt signal

Del

Hos brancheorganisationen TEKNIQ glæder man sig over, at dansk politi torsdag kunne optrevle en organiseret tyvebande, som havde stjålet store mængder værktøj. Der er brug for flere politiaktioner af denne slags, hvis tyvene skal afskrækkes fra at gå på rov i bl.a. håndværkernes varebiler.

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.

Politiets afdeling for Særlig Efterforskning Øst kunne torsdag offentliggøre, at man havde anholdt i alt 13 personer for organiseret indbrud og tyveri i Storkøbenhavn. Kriminalitet, som bl.a. er gået ud over danske håndværksvirksomheder.

Aktionen glæder brancheorganisationen TEKNIQ, der det seneste år i flere omgange har efterlyst en styrket indsats mod netop denne type kriminalitet.

”Det er meget positivt, at man på denne måde sender et klart signal fra politiets side om, at tyvene ikke skal føle sig for sikre, og at det har konsekvenser, når de vælger at stjæle fra bl.a. håndværkernes varebiler,” siger Tina Voldby, der er underdirektør hos TEKNIQ, som repræsenterer de danske el- og vvs-installationsvirksomheder.

Hun understreger, at der er brug for flere aktioner som gårsdagens, hvis man for alvor skal bremse de senere års bølge af indbrud i ikke mindst varebiler og fra byggepladser.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der stadig bliver begået mange tyverier fra last- og varebiler. I 2018 blev der således anmeldt 6.943 af denne type sager.

”Man skal huske på, at vi kom fra et rekordhøjt antal anmeldelser i 2017. Og selvom der er sket en mindre fald i 2018, er tallet stadig det næsthøjeste siden 2011. Det til trods for, at eksempelvis mange installatører har gjort en stor indsats for at forebygge indbruddene ved for eksempel at installere alarmer og panserglas i bilerne eller mærke værktøjet. Samtidig ser vi, at tyvene tager grovere midler i brug for at komme ind i bilerne. Så der er stadig et stykke vej, før vi er i mål. Men torsdagens anholdelser er helt sikkert et stort og vigtigt første skridt,” siger Tina Voldby.

Tallene fra Rigshospitalet viser desuden, at der i 2018 blev rejst i alt 382 sigtelser for tyverier fra last- og varebiler. Det er en beskeden stigning i forhold til året før men stadig markant færre end i 2016 (476).

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ, træffes på tlf.: 20 12 82 83

Billeder

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ repræsenterer 2.700 tekniske installationsvirksomheder. Installationsbranchen beskæftiger 46.650 medarbejdere og har en årlig omsætning på 50 milliarder kroner. Medlemsvirksomhederne beskæftiger sig med tekniske installationer, primært inden for det autoriserede område.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum