Søfartsstyrelsen

Andreas Nordseth valgt som ny formand for EMSA’s bestyrelse

Del

Bestyrelsen for EU’s Søsikkerhedsagentur (EMSA) har netop valgt Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth som formand.

”EMSA yder et meget væsentligt bidrag til maritim sikkerhed og miljøbeskyttelse i Europa. Udover at sikre en ensartet implementering af EU-lovgivning gør EMSA et stort stykke arbejde for at bringe nye teknologier i spil og digitalisere skibsfarten, hvilket også er vigtigt for Det Blå Danmark. Det er en ære at få lov til at stå i spidsen for bestyrelsen og være med til at facilitere den strategiske retning for agenturet,” siger Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

Admiral Nicola Carlone, Italien, blev valgt som næstformand.

EMSA-bestyrelsen, som består af EU’s 28 medlemslande samt Norge, Island, Europa-Kommissionen og repræsentanter fra industrien, har til opgave at følge agenturets arbejde og fastlægge de strategiske prioriteter. Andreas Nordseth har siddet i bestyrelsen siden 2009 og har dermed solid erfaring med EMSA’s aktiviteter, som dækker en bred palet fra overvågning af skibsfarten over oliespildsberedskab til træning af skibsinspektører og tilsyn med gennemførelsen af EU’s regler i praksis.

EMSA blev etableret i 2002 og ligger i Lissabon. Agenturet har ca. 200 medarbejdere og et budget på ca. 54 mio. euro. Læs mere om EMSA på agenturets hjemmeside: http://emsa.europa.eu/

Nøgleord

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Fjordvænget 30
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

I Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum