Danske Andelskassers Bank A/S

Andelskassens lokallånspulje støtter Ungdommens Røde Kors i Viborg

Del

Andelskassen støtter Ungdommens Røde Kors’ lokale Viborg-afdeling med 10.000 kr. fra bankens lokallånspulje. Begrundelsen er, at de unge frivillige, der lægger masser af tid og kræfter i Ungdommens Røde Kors, er med til at gøre en vigtig forskel for en masse børn og unge og dermed gøre Viborg til et bedre sted at bo. Støtten vækker stor glæde hos foreningens formand og næstformand, der mødte op en kold januar-eftermiddag for at modtage pengene og masser af anerkendelse fra Andelskassens centerdirektør i Viborg.

”De 10.000 kr. er ensbetydende med en masse frihed for os. Vi kan selvfølgelig ikke garantere, at pengene går direkte til et nyt projekt, men de betyder en masse overskud til alle os frivillige, som normalt skal bruge en masse kræfter på at søge midler til vores forskellige aktiviteter. Andelskassens donation er med til at fremtidssikre vores aktiviteter et stykke tid frem. I stedet kan vi fokusere på at samle en masse børn til vores aktiviteter og dermed få inddraget dem i nogle vigtige fællesskaber, hvor vi laver både sjove og lærerige ting sammen med dem.”

Det siger Jonas Wiederholt Larsen, formand for Ungdommens Røde Kors i Viborg, da han sammen med næstformand Signe Lange Høgh mødes med centerdirektør i Andelskassen i Viborg, Tage Malling, for at modtage pengene, som er et bidrag fra bankens lokallånspulje.

Denne torsdag eftermiddag deltager også Bjarne Hejlskov, der er aktionærrådsmedlem i Andelskassens aktionærråd i det midtjyske og har været med til at beslutte, hvem der skulle modtage midler fra Lokallånspuljen denne gang.

Andelskassens lokallån er et initiativ, hvor banken lægger 1.000 kr. i en pulje, hver gang en kunde optager et lokallån til fx bolig eller bil. Én gang om året bliver midlerne uddelt til gode, lokale formål.

Centerdirektør: ”Ungdommens Røde Kors har fortjent et kontant skulderklap”
Bjarne Hejlskov og Tage Malling er fuldstændig enige om, at det var helt oplagt, at valget faldt på Ungdommens Røde Kors i Viborg:
”Hvis nogen har fortjent et bidrag fra Andelskassens lokallånspulje her i området, er det Ungdommens Røde Kors. Både fordi det i bund og grund er et rigtig godt og sympatisk tiltag, og fordi idéen med, at unge hjælper andre unge, er helt forrygende. Hvad de frivillige bruger pengene til er helt op til dem selv – jeg har fuld tillid til, at det vil være noget, som gavner en masse børn og unge i Viborg og omegn. Og det vel at mærke børn og unge, som i høj grad har brug for det, da de ofte er lidt udsatte på forskellige områder,” siger Tage Malling.

Bjarne Hejlskov supplerer:
”Mange af de børn og unge, som Ungdommens Røde Kors hjælper, er tosprogede. På den måde lærer både de unge frivillige og de unge, som de hjælper, en masse om hinandens kulturer og hverdag. Med aktiviteter som lektiecaféer, legegrupper i krisecentre, Ungeklubben Gadehjørnet, en klub for unge flygtninge og senest en klub for unge mentalt handicappede er de med til at skabe både inklusion og integration. Det kommer til at betyde noget for dem fremover, at de har gjort noget for andre – udover at det har været med til at udvikle dem som mennesker.”

Kontakter

For yderligere information, kontakt venligst:
Tine Martlev Pallesen, kommunikationschef i Danske Andelskassers Bank, på telefon 87993033 / 23725570 eller pr. mail tmp@dabank.dk.

Billeder

Information om Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S
Danske Andelskassers Bank A/S
Baneskellet 1, Hammershøj
8830 Tjele

https://www.andelskassen.dk

Følg pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

Andelskassepris-penge er gået til øget markedsføring overfor turister og aktiviteter for ensomme unge21.12.2018 13:52:17Pressemeddelelse

Når Andelskassen til marts 2019 afholder sine årlige aktionærmøder, uddeler banken for fjerde gang Andelskassepriser og Sammen kan vi mere-priser for i alt 300.000 kr. Priserne går til enkeltpersoner, grupper, foreninger eller virksomheder, der gør en vigtig forskel i deres lokalsamfund. I 2018 var Hertugbyens Udviklingsforum og Ventilen Sønderborg blandt prismodtagerne. Her fortæller de, hvad de har brugt pengene til.

Martin Outzen ansat som ny kunderådgiver i Andelskassen i Aarhus7.12.2018 09:09:49Pressemeddelelse

25-årige Martin Outzen er pr. 1. oktober ansat som kunderådgiver i Andelskassen i Aarhus. Han kommer fra en stilling som kunderådgiver i Andelskassen i Sønderborg, hvor han har været i knap 5 år. Martin bor i Aarhus, hvor en stor del af hans fritid går med at være fodbolddommer i 2. division. Derudover bliver fritiden brugt på venner, familie og squash. ”Beslutningen om at rykke teltpælene op og flytte fra Sønderborg til Aarhus var let, for der lå en fantastisk spændende udfordring og ventede på mig i Aarhus filial, som jeg ikke kunne sige nej til. Det er en filial, som har en klar målsætning om, at den skal vokse og blive langt mere synlig i Aarhus, og jeg er ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes, da både fagligheden, humøret og stemningen altid er helt i top blandt medarbejderne, og det er selvfølgelig også noget, vores kunder lægger mærke til og kan lide. Jeg er glad for at være blevet en del af holdet i Aarhus og den spændende rejse, vi sammen skal ud på”, siger Martin Outzen. Fr

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum