Danske Andelskassers Bank A/S

Andelskassens Lokallånspulje støtter Stationsbygningen i Ringe med 17.000 kr.

Del

Andelskassen i Ringe har doneret 17.000 kr. fra bankens Lokallånspulje til Stationsbygningen i Ringe. Begrundelsen er, at Stationsbygningen gør en stor og vigtig forskel i lokalområdet som initiativtager til en lang række aktiviteter, der er med til at skabe liv i Ringe og styrke fællesskabet. Det vil Andelskassen gerne være med til at støtte op omkring samtidig med, at banken med donationen vil vise sin opbakning til det lokale foreningsliv.

Checkoverrækkelse i Ringe Stationsbygning
Checkoverrækkelse i Ringe Stationsbygning


Da Andelskassen i Ringe for nylig skulle finde en værdig modtager af midler fra bankens Lokallånspulje, faldt valget for andet år i træk på Stationsbygningen i Ringe, som ifølge Flemming Lunde, filialdirektør i Andelskassen i Ringe, er med til at skabe liv og fornyelse i byen og lokalområdet.

”Vi har valgt Stationsbygningen i Ringe, fordi initiativgruppen bag foreningen gør et stort og imponerende arbejde for at fremme fællesskabet og igangsætte nye initiativer i  lokalområdet. Andelskassen i Ringe har lige fra begyndelsen set lyset i et initiativ som Stationsbygningen, og derfor valgte vi allerede ved sidste års uddeling af midler fra bankens Lokallånspulje at støtte foreningen økonomisk. Det er vigtigt for Andelskassen at være med til at bakke op om det lokale foreningsliv, da det i høj grad er foreningerne, der er med til at bevare og udvikle lokalområderne, både hvad angår det sociale liv og fællesskabet. Dermed er foreninger som Stationsbygningen med til at gøre vores lokalområde til et bedre sted at bo,” siger Flemming Lunde.

Lokallånspuljen er et initiativ, hvor Andelskassen lægger 1.000 kr. i en pulje, hver gang en kunde optager et såkaldt Lokallån til fx bolig eller bil. Én gang om året bliver puljemidlerne uddelt til gode, værdiskabende formål i samtlige bankens lokalområder. På den måde kan Andelskassen være med til at give en del af fortjenesten på lånet tilbage til lokalsamfundet.

”Vi har gjort vores bedste for at følge udviklingen undervejs og fungere som sparringspartner i forbindelse med etableringen. Det har været både sjovt og lærerigt, og i dag er initiativgruppen udvidet med endnu flere ildsjæle, så antallet af aktiviteter i Stationsbygningen er øget, og der kommer løbende nye aktiviteter til. Der afholdes fx fællesspisning, koncerter, foredrag, yoga, fodbold på storskærm, barselscafé og backgammon-aftener, så der er noget for enhver smag. DSB ejer bygningen, og de er også gået aktivt ind og laver renovering af ejendommen såvel ude som inde. Det tager vi som et tegn på, at de – ligesom Andelskassen – tror på projektet.”

Pengene er brugt på nyt musikudstyr
De 17.000 kr. fra Andelskassen er blevet vekslet til musikudstyr – helt nøjagtigt til et elektronisk klaver, to mikrofoner, en mikser og nogle højttalere. Udstyret bliver brugt i forbindelse med fællesspisning, musikstation og koncerter, fortæller Rikke Dyrgaard, som er en af de ildsjæle, der skaber liv og aktivitet i Stationsbygningen.

”Det har stor betydning for en forening som vores, når der dumper en stor check på 17.000 kr. ind ad døren. Stationsbygningen blev grundlagt for at skabe en lokation for det mangfoldige og måske lidt skæve fællesskab på tværs af generationer her i området. Det koster naturligvis penge at skabe aktiviteter, så pengene fra Andelskassen er både med til at gøre det lettere at gennemføre vores arrangementer og sætte nye projekter i søen – og ikke mindst er det et økonomisk skulderklap, som gør, at vi får ekstra mod på at bruge tid og kræfter på det frivillige arbejde. Jeg kan kun sige, at det er fantastisk med en håndsrækning fra den lokale andelskasse. Andelskassen i Ringe og initiativgruppen bag Stationsbygningen kender hinanden og har et godt samarbejde til daglig, og det betyder meget, at Andelskassen bakker os op og tror på projektet,” siger Rikke Dyrgaard.

Kontakter

For yderligere information, kontakt venligst:
Tine Martlev Pallesen, kommunikationschef i Danske Andelskassers Bank, telefon 87993033 / 23725570, mail tmp@dabank.dk.

Billeder

Checkoverrækkelse i Ringe Stationsbygning
Checkoverrækkelse i Ringe Stationsbygning
Download

Information om Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S
Danske Andelskassers Bank A/S
Baneskellet 1, Hammershøj
8830 Tjele

https://www.andelskassen.dk

Om Danske Andelskassers Bank
Danske Andelskassers Bank er en børsnoteret bank, der har rødder tilbage til stiftelsen af den første danske andelskasse i 1915. Banken har under navnet Andelskassen 14 filialer og rådgivningscentre beliggende i Jylland og på Fyn samt et landbrugscenter. Der er ca. 310 medarbejdere, og hovedkontoret ligger i Hammershøj mellem Randers og Viborg. Læs mere på andelskassen.dk.

Følg pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum