Danske Andelskassers Bank A/S

Andelskassens Lokallånspulje støtter frivilligprogrammet ReThinkers med 10.000 kr.

Del

Andelskassen i Aarhus har doneret 10.000 kr. fra bankens Lokallånspulje til frivilligprogrammet ReThinkers. Begrundelsen er, at man som bank gerne vil støtte op om tiltag, der gør en positiv forskel for lokalområdet og er med til at skabe lokal vækst og udvikling til gavn for såvel borgere som virksomheder.

Centerdirektør Søren Dahl, Andelskassen i Aarhus, og Anne-Sofie Søgaard Thomsen, frivilligkoordinator hos VisitAarhus
Centerdirektør Søren Dahl, Andelskassen i Aarhus, og Anne-Sofie Søgaard Thomsen, frivilligkoordinator hos VisitAarhus

Da Andelskassen i Aarhus for nylig skulle finde en værdig modtager af midler fra bankens Lokallånspulje, faldt valget uden tøven på frivilligprogrammet ReThinkers, som VisitAarhus står bag. Rethinkers blev oprindeligt etableret i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, men er siden blevet videreført af VisitAarhus med det formål at bidrage til udvikling af hele byen.

I Andelskassen i Aarhus giver centerdirektør Søren Dahl følgende begrundelse for valget af ReThinkers som modtager af Lokallånspuljemidlerne:

”Andelskassens DNA kommer ud af noget lokalt. For os er det derfor vigtigt at være med til at bakke op om tiltag og aktiviteter, som er med til at skabe vækst og udvikling i lokalområdet. Vores oplevelse er helt klart, at det lokale fokus også har sin berettigelse i de store byer, fordi vi tager vores værdier med og omskriver dem, så de passer ind i den pågældende kontekst. Samarbejde og fællesskab er nogle af bankens vigtigste værdier, og det er helt tydeligt, at netop disse værdier også fylder meget hos ReThinkers.”

Han fortsætter:

”ReThinkers er med til at gøre en kæmpe forskel for Aarhus på mange forskellige områder. De er med til at give byen et løft som turistmål, og tilfredse turister medfører endnu flere turister – og det giver penge til byens virksomheder og skaber nye arbejdspladser. ReThinkers er samtidig en uundværlig arbejdskraft i forbindelse med de mange arrangementer, der afholdes i Aarhus, hvilket er til stor glæde for byens borgere. Og så er hele frivilligprogrammet med til at aktivere en masse mennesker som frivillige og skabe socialt sammenhold mellem dem. Så på den måde er ReThinkers til gavn og glæde for både erhvervsliv, indbyggere og besøgende i Aarhus, og det fortjener de at blive anerkendt for.”

Lokallånspuljen er et initiativ, hvor Andelskassen lægger 1.000 kr. i en pulje, hver gang en kunde optager et såkaldt Lokallån til fx bolig eller bil. Én gang om året bliver puljemidlerne uddelt til gode, værdiskabende formål i samtlige bankens lokalområder. På den måde kan Andelskassen være med til at give en del af fortjenesten på lånet tilbage til lokalsamfundet.

Essentielt at blive set og anerkendt af byens erhvervsliv
Hos VisitAarhus glæder frivilligkoordinator Anne-Sofie Søgaard Thomsen sig meget over ethvert bidrag, ReThinkers kan få – stort som småt – da frivilligprogrammet ikke tjener nogen penge. Derfor er det essentielt, at byens erhvervsliv ser og anerkender de frivilliges indsats, så ReThinkers kan blive fast forankret som et permanent frivilligprogram i byen. Hun ser Andelskassens Lokallånspulje som et vigtigt initiativ i forhold til at udvikle og bevare lokalsamfundene.

”Det er rigtigt dejligt, at der er nogen, der gerne vil give lokale donationer og støtte op om at gøre noget godt for byen og de folk, der bor i byen. Hos VisitAarhus har vi det samme mål: At gøre noget godt for Aarhus, hvilket vi blandt andet gør ved at videreudvikle og forankre et mangfoldigt og stærkt frivillighedsengagement, som skal understøtte byens blomstrende kultur- og erhvervsliv. De frivillige ReThinkers lægger et stort arbejde gennem året, og det skal naturligvis anerkendes. Derfor holder vi hvert år en takkefest – vi kalder det en ”Klap på skulderen-fest” – hvor der er både takketaler, klap på skulderen og masser af hygge. På grund af Andelskassens donation har vi fået mulighed for at gøre lidt ekstra ud af festen i år i form af underholdning med Photo booth Memorable og Poetry Slammer Katrine Volsing. På den måde kan vi give de frivillige lidt ekstra tilbage, og det er virkelig dejligt,” siger Anne-Sofie Søgaard Thomsen.

Kontakter

For yderligere information, kontakt venligst:
Tine Martlev Pallesen, kommunikationschef i Danske Andelskassers Bank, telefon 87993033 / 23725570, mail tmp@dabank.dk.

Billeder

Centerdirektør Søren Dahl, Andelskassen i Aarhus, og Anne-Sofie Søgaard Thomsen, frivilligkoordinator hos VisitAarhus
Centerdirektør Søren Dahl, Andelskassen i Aarhus, og Anne-Sofie Søgaard Thomsen, frivilligkoordinator hos VisitAarhus
Download

Information om Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S
Danske Andelskassers Bank A/S
Baneskellet 1, Hammershøj
8830 Tjele

https://www.andelskassen.dk

Om Danske Andelskassers Bank
Danske Andelskassers Bank er en børsnoteret bank, der har rødder tilbage til stiftelsen af den første danske andelskasse i 1915. Banken har under navnet Andelskassen 14 filialer og rådgivningscentre beliggende i Jylland og på Fyn samt et landbrugscenter. Der er ca. 310 medarbejdere, og hovedkontoret ligger i Hammershøj mellem Randers og Viborg. Læs mere på andelskassen.dk.

Følg pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Andelskassers Bank A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum