De Danske Bilimportører

Andelen af elbiler stiger i Region Hovedstaden

Del

2022 har budt på 65.302 biler i Region Hovedstaden, hvilket udgør 44 procent af det samlede bilsalg for året. Heriblandt var 12.477 nye elbiler, hvilket er en stigning på 22,7 procent.

Et lille fald til personbilsalget

Personbilsalget i Region Hovedstaden faldt med 16,6 procent fra 2021 til 2022. Faldet var derfor mindre end den samlede nedgang på landsplan på 20 procent, som er resultatet af et bilår præget af leveringsudfordringer. Læs pressemeddelelsen om personbilsalget i hele landet her.

Den mest solgte bil i Region Hovedstaden i 2022 blev Peugeot 208, hvilket også var den mest populære bil på landsplan.

Drivmiddelfordeling

Drivmiddelfordelingen i Region Hovedstaden har ændret sig i en grønnere retning i 2022. Andelen af fossile biler er faldet fra 67,5 procent til 63,9 procent. Derudover er andelen af plug-in hybrider også faldet en smule, hvilket betyder, at det eneste drivmiddel med en øget markedsandel er el. Andelen af elbiler af det samlede bilsalg er steget fra 13 procent til 19,1 procent.

Elbiler

Trods en stor fremgang til elbilsalget i 2021 er det alligevel lykkes salget at vokse yderligere 2022 i Region Hovedstaden. Der blev indregistreret 12.477 elbiler i løbet af året, hvilket er en stigning på 22,7 procent sammenlignet med 2021, hvor antallet var 10.167. Det indikerer, at borgerne i Region Hovedstaden efterspørger grønnere alternativer til de fossile biler.

Blandt de mest populære elbilmodeller lå flere og kæmpede tæt om førstepladsen, men vinderen blev Tesla Model Y med 1.017 nye biler. På landsplan blev Tesla Model Y nummer 3.

Plug-in hybrider

Mens plug-in hybriderne var den helt store vinder i 2021, med en vækst på 148 procent sammenlignet med året før, har de tabt terræn i 2022. Antallet af nye plug-in hybrider i Hovedstaden steg i de første måneder af 2022, men det vendte hurtigt, og resten af månederne bød på fald, hvilket resulterede i et samlet fald på 27,3 procent. I absolutte tal blev der registreret 11.106 plug-in hybrider i 2022 mod 15.267 i 2021.

Ford Kuga blev klart den mest populære plug-in hybrid med 1.185 nye biler i 2022. Kuga’en blev også nummer 1 på landsplan.

Segmentfordeling

Segmentfordelingen i Region Hovedstaden følger udviklingen på nationalt plan. Det største segment, SUV’erne, bliver endnu større, idet SUV-segmentet stiger med 10 procentpoint i forhold til året før. Denne stigning betyder et fald i de øvrige kategorier, især blandt de mindre segmenter som Mikro, Lille og Mellem, som tager den største del af faldet.

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum