Andel

Andel uddeler 100.000 kr. til lokale fællesskaber

Del

På trods af situationen med covid-19 fandt knap 450 foreninger og initiativer vej til Andels donationsprogram, og det vækker glæde hos den andelsejede energi- og fibernetkoncern. Nu er forårets ti donationsmodtagere fundet, og de får hver 10.000 kr. til at styrke det lokale fællesskab.

I over et år har foreninger landet over været ramt af corona-restriktioner, som har gjort det svært at styrke det lokale fællesskab. Noget tyder dog på, at situationen så småt begynder at lysne, og at foreninger igen må samles i den danske natur.

Netop lysten til at samles i det fri har været et stort ønske for rigtig mange ansøgere, og hos Andel er man glad for, at så mange foreninger glæder sig til at samles igen og enten styrke eksisterende fællesskaber eller igangsætte helt nye:

”Vi er rigtig mange, som savner fællesskab og oplevelser, og vi kan tydeligt se på ansøgningerne, at der lige nu er ekstra meget behov for et lokalt foreningsliv. Folk vil rigtig gerne samles og skabe gode og fællesskabende stunder, når det igen er muligt. Derfor har vi valgt at donere penge til foreninger og initiativer i regionen, hvis formål netop er dette. Vi håber, at vi med donationerne kan hjælpe med at samle folk på ny og skabe fornyet energi til at tænke anderledes og skabe nyt”, lyder det fra adm. direktør Jesper Hjulmand.

Det er 16. gang, at Andel uddeler 10x10.000 kr. til foreninger eller initiativer i regionen, som ønsker at styrke det lokale fællesskab. Du kan læse mere om forårets donationsmodtagere nedenfor.

Donationsmodtagere forår 2021:

Øens Dyr, 4760 Vordingborg

Finansiering af fire overdækkede madpakkehuse så lokale børn og voksne kan spise deres medbragte mad i tørvejr, mens de nyder naturen og de mange spændende dyr, som bor på stedet.

Fladså Husflidsforening, 4700 Næstved

Tilskud til ny trappe så alle foreningens medlemmer har mulighed for at besøge foreningen. Foreningen har igangsat projekt reparationscafe, hvor ældre borgere skal lære de yngre at sy og sammen være kreative i fællesskab.

WeMove – Udenfor Sammen, 4000 Roskilde

Opstart af aktiviteter i fællesskabsprojektet ”Udenfor Sammen” som har til formål at skabe bedre trivsel blandt unge mellem 18-30 år gennem samtaler og socialt fællesskab i naturen.

Foreningen Borup Kino, 4140 Borup

Udskiftning af eksisterende belysning til LED-belysning med omtanke for miljøet og de, der benytter Borup Kino til både koncerter, filmvisning, brætspilsaftener, baby-hygge og meget andet.

Depotet i Skelby, 4160 Herlufmagle

Tilskud til renovering af værelse på vandrehjemmet Depotet så flere kan benytte foreningens og områdets faciliteter.

Odsherreds Kunstmuseums og Malergådens Venner, 4571 Grevinge

Økonomisk hjælp til konceptet ”Kunstner for en dag” for børn og unge i sommeren 2021. Deltagerne inspireres til at male og tegne omgivelserne på Malergården og får kendskab til udvalgte teknikker.

Vipperød lokalforum, 4390 Vipperød

Omdannelse af misligholdt petanquebane til en pluk-selv-blomstereng. I fællesskab vil byens frivillige omdanne stedet til en blomstrende oase med insektvenlige blomster til gavn for byens borgere og biodiversiteten.

Roskilde Ring Disc Golf Klub, 4000 Roskilde

Udbygning af eksisterende discgolfbane med henblik på at gøre banen mere børnevenlig, så endnu flere børn og barnlige sjæle kan benytte stedet.

Kværkeby IF, 4100 Ringsted

Udskiftning af lamper i klubhuset til mere tidssvarende og miljørigtig LED-belysning. Udover at være en sportsforening, der tilbyder fodbold, tennis og gymnastik, afholder foreningen arrangementer som fællesspisning, bingo og foredrag, og man ønsker en bedre belysning til alle fremtidige arrangementer.

KFUM Spejderne Eskebjerg, 4593 Eskebjerg

Tilskud til bordebænkesæt og et bålsted med grillrist i den nyligt opførte tipi på spejdernes grund.

Billeder

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

I Andel vil vi være hinandens bedste forbindelse, og vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtid – for vores kunder, vores andelshavere og vores omverden. Andel har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Clever, Energi Danmark, Fibia og SEAS-NVE, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning. Vi en del af en ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære energiløsninger. Andel har hovedsæde i Svinninge og primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. Koncernen har 1.700 ansatte og omsatte i 2019 for 6.902 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum