Andel

Andel øger ejerskab i Energi Danmark

Del

EU-Kommissionen har netop godkendt en konsolideret ejerkreds i energiselskabet Energi Danmark. Den andelsejede energi- og fibernetkoncern Andel bliver majoritetsejer med en ejerandel på 63,6 procent, og NRGi ejer de resterende 36,4 procent.

Jesper Hjulmand, CEO i Andel
Jesper Hjulmand, CEO i Andel

Andel har taget et vigtigt skridt i koncernens strategi frem mod 2025. Her er en af ambitionerne at blive Danmarks største energileverandør til offentlige virksomheder og erhvervskunder, hvilket realiseres med det øgede ejerskab i Energi Danmark, der er Danmarks største aktør på markedet for handel af el til erhvervskunder.  

Jesper Hjulmand, adm. direktør i Andel, ser et stort potentiale i det øgede ejerskab i Energi Danmarkogså i relation til Andels visioner for den grønne omstilling af samfundet.  
 
Danmark og store dele af Europa er i gang med en gennemgribende omstilling og elektrificering som følge af en stadig større andel af vedvarende energi. Det er positivt for den grønne udvikling, men det kræver en fundamental ændring i den måde, vi bruger og tænker energi på. En af nøglerne til at nå i mål med 70 procents CO2-reduktion i 2030 er at intensivere arbejdet med at balancere produktion og forbrug, siger han og uddyber: 
 
Energi Danmarks kundeportefølje udgør en markant del af Danmarks energiforbrug, og selskabet har en afgørende opgave i at udvikle løsninger, der populært sagt, flyttede store energikunders forbrug til de timer hvor den grønne strøm produceres, så vi udnytter den vedvarende energi bedst muligt. 

Styrket forretningsmodel  
Andel er vokset markant de senere år – blandt andet i kraft af købet af Radius Elnet og Ørsteds privatkunde- og udelysforretning i 2020– og selskabet har opnået en strategisk og finansiel styrke til at drive den videre konsolidering i energibranchen.  

Vi arbejder på at styrke vores tilstedeværelse og volumen i hele værdikæden i energibranchen – fra energiproduktion over infrastruktur til energisalg til slutkunder for at styrke koncernens stabile forretningsmodel. Det øgede ejerskab i Energi Danmark er med til at øge Andels konkurrencekraft og vores muligheder for at opnå synergihøst på tværs af Andel-koncernens selskaber ved at fokusere vores datterselskaber yderligere og samle kerneaktiviteter i relevante datterselskaber​”, siger Jesper Hjulmand. 

Nye strategiske prioriteter blandt tidligere ejer  
Baggrunden for den nye ejerkreds skyldes en generel konsolidering og en øget fokusering af forretningsaktiviteter energibranchen samt nye strategiske prioriteter blandt ejerselskaberne, hvilket har resulteret i ejerønsker om såvel frasalg som ønske om øget ejerandel. 

Ud af ejerkredsen træder Energi Nord Holding (18,4 procent – ejet af Norlys og Nord Energi), EWII Energi (16,5 procent), SEF Energi (1,1 procent) og Fonden Langelands Elforsyning (0,4 procent). 

Parterne er enige om ikke at offentliggøre betingelserne vedrørende transaktionen. 

Med myndighedernes godkendelse gennemføres ejerskiftet 1. nov. 2021.    

Om Energi Danmark 
Energi Danmark har ca. 225 medarbejdere og omsatte i 2020 for knap 45 milliarder kroner og er en af Danmarks førende energihandelskoncerner med aktiviteter inden for fysisk og finansiel elhandel, CO2-handel, handel med gas, vindenergi og porteføljeforvaltning. Energi Danmark er i dag Danmarks største aktør på markedet for handel med el til erhvervskunder og har datterselskaber i Sverige, Finland, Norge og Tyskland samt planer om yderligere ekspansion i såvel Norden som i resten af Europa. Virksomheden har med en stærk ejerkreds og deltager aktivt i sikringen og videreudviklingen af et velfungerende el- og energihandelsmarked i Nordeuropa. 

Kontaktoplysninger for pressen 
Andels pressevagt, telefon 21 70 31 01 

Billeder

Jesper Hjulmand, CEO i Andel
Jesper Hjulmand, CEO i Andel
Download

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00https://andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

I Andel vil vi være hinandens bedste forbindelse, og vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtid – for vores kunder, vores andelshavere og vores omverden. Andel har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Clever, Energi Danmark, Fibia og SEAS-NVE, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning. Vi en del af en ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære energiløsninger. Andel har hovedsæde i Svinninge og primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. Koncernen har 1.700 ansatte og omsatte i 2019 for 6.902 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

Andel og Sparekassen Sjælland-Fyn investerer i AquaGreen – og i fremtiden27.6.2022 07:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Energi- og fibernetkoncernen Andel og Sparekassen Sjælland-Fyn har via det fælles investeringsselskab – Impagt Invest Sjælland – investeret 8,75 mio. kr. i AquaGreen. Impagt Invest Sjælland arbejder for at skabe vækst og udvikling i Østdanmark med særligt fokus på virksomheder, der arbejder med bæredygtighed. AquaGreen har udviklet ny og banebrydende teknologi, som reducerer de klima- og miljøbelastende stoffer i slam fra rensningsanlæg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum