SMVdanmark

Analyse: Turismeomsætning står til at falde med 19 mia. kr.

Del

Ny analyse fra SMVdanmark viser, at danske turismeerhverv står til at tabe ca. 200 mio. kr. om dagen, så længe turismen er i bund. Det får cheføkonom Mia Amalie Holstein til at foreslå en genåbning af de danske grænser.

Cheføkonom i SMVdanmark Mia Amalie Holstein
Cheføkonom i SMVdanmark Mia Amalie Holstein

En ny analyse SMVdanmark viser, at mangel på turister i marts, april og maj står til at koste turismeerhverv i 19 mia. kr. i tabt omsætning. Der er behov for at sætte gang i turismen, mener cheføkonom i SMVdanmark Mia Amalie Holstein:

”Vi står med en branche der styrtbløder. Fra marts til maj har turismeerhvervene i gennemsnit mistet 200 mio. kr. om dagen. Det tal vil kun stige, når vi rammer højsæsonen,” siger hun og fortsætter:

”Det vigtigste vi kan gøre lige nu, er at åbne grænserne for turister. Tyskerne står for knap 1/3 del af alle kommercielle overnatninger i Danmark og Tyskland har meldt ud, at de er klar til at åbne grænsen. Vi har stor respekt for, at vi skal gøre, hvad der er sundhedsmæssigt ansvarligt, men samtidigt vil vi også gerne understrege, at det kan blive meget dyrt, hvis vi ikke som minimum prioriterer en grænseåbning til nabolandene”.

Derudover foreslår Mia Amalie Holstein, at hjælpepakkerne i højere grad hjælper turismeerhvervene gennem krisen:

”Selvfølgelig er der hjælpe at hente i hjælpepakkerne, men hjælpen er ikke tilstrækkelig. For støtten står til at stoppe midt i industriens højsæson og grænselukningen gør, at Danmark stadigt må se langt efter turisterne. Omkring 50 pct. af branchens indtægter ligger i sommermånederne. Hvis vi ikke sikrer, at turismeindustrien har en egentlig sæson i 2020, må vi forvente, at det bliver nødvendigt at understøtte industrien langt ind i 2021,” udtaler hun.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Cheføkonom i SMVdanmark Mia Amalie Holstein
Cheføkonom i SMVdanmark Mia Amalie Holstein
Download

Vedhæftede filer

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Politikere lukker hul: Selvstændige kan nu passe corona-ramte børn hjemme20.9.2020 11:55:35 CESTPressemeddelelse

Selvstændige bliver en del af den nye ordning, hvor forældre kan passe deres hjemsendte, corona-ramte børn på barselsdagpenge. Dermed lukker politikerne det hul, som opstod i sidste uges trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere. SMVdanmark takker for, at politikerne har lyttet, men mener også, det er helt fair og naturligt, at selvstændige bliver inkluderet i ordningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum