Coop Danmark A/S

Analyse: Sommeren 2018 er bitter

Del

Den bitre smag er kommet på mode. Salget af Aperol, tonic og IPA-øl eksploderer.

Salget af Aperol har aldrig været større. Den bitter-søde italienske likør, der ofte blandes med hvidvin, danskvand eller bobler – og bliver til Aperol Spritz, drikkes i år mere end dobbelt så meget som sidste år, viser tal fra Coop Analyse.

Og det er ikke kun på grund af vejret, fortæller analysechef i Coop, Lars Aarup.

”Godt nok var sommeren sidste år miserabel, men vi har gennem flere år set danskerne vise mere interesse for den bitre smag. Og i år er Aperol altså blevet årets sommerdrik.”

Juli plejer at være den måned, hvor der drikkes mest Aperol, men i år har vi for længst passeret sidste års rekord. Og kurven ser ud til at fortsætte opad.

Også salget af tonic er på himmelfart. Siden 2017 er forbruget steget med 35 pct. Øl af sorten IPA (Indian Pale Ale) er steget med 14 pct. siden sidste år – og mere end tredoblet siden 2013.

Både tonic og IPA øl er udpræget bitre i smagen.

Nøgleord

Kontakter

Analysechef i Coop, Lars Aarup, tlf. 30919266

Billeder

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

51594468

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum