Beskæftigelsesministeriet

Analyse: Færre forgæves rekrutteringer

Del

Antallet af forgæves rekrutteringer er faldet, viser den seneste rekrutteringsanalyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

I juni blev antallet af forgæves rekrutteringer opgjort til 62.640, målt over det seneste halvår, svarende til en forgæves rekrutteringsrate på 20 procent.  I februar var antallet af forgæves rekrutteringer 70.300 og raten 22 procent. 

Det afspejler en fortsat, men aftagende, stramhed på arbejdsmarkedet.

I halvdelen af de forgæves forsøg blev stillingen i stedet besat af en anden profil, og resten endte med ikke at blive besat.

Der er variationer mellem de enkelte regioner i den forgæves rekrutteringsrate, som er mindst på Fyn og størst i Hovedstaden. Samtidig er forskellen mellem regionerne blevet mindre, når der sammenlignes med undersøgelsen fra 4. kvartal 2018. Der er desuden store forskelle mellem branchernes rekrutteringsudfordringer – generelt er de mindst i den offentlige og størst i den private sektor.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

-        Vi ser nu, at lidt færre virksomheder rekrutterer forgæves, og det er selvfølgelig godt, at flere kan få de kvalifikationer, de har brug for.

-        Men antallet af forgæves rekrutteringer er stadig højt, og det skal vi naturligvis tage alvorligt. For denne regering er det allervigtigste at sætte ind med opkvalificering af de ledige, som i dag står udenfor arbejdsmarkedet. Her har vi en kæmpe ubrugt ressource. Det vil vi blandt andet gøre med en opkvalificeringsreform. Vi siger også, at både arbejdsgivere og lønmodtagere har et ansvar for løbende at efteruddanne sig, så vi er rustet til fremtiden.

-        Det udelukker ikke, at virksomhederne også kan se til Europa efter kvalificerede medarbejdere til job på danske vilkår, hvis ikke de kan finde dem herhjemme.

-        Samtidig holder vi selvfølgelig hele tiden et skarpt øje med, hvordan konjunkturerne udvikler sig. Det er dem med mindst uddannelse, der bliver hårdest ramt, hvis konjunkturerne vender, og det har vi alle sammen et ansvar for at undgå.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51232830.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Regeringen vil indføre ret til tidlig pension i denne valgperiode12.9.2019 09:45:39 CESTPressemeddelelse

Regeringen arbejder på en model for tidlig pension, der efter planen skal præsenteres næste år. Derudover får Beskæftigelsesministeriet en enhed, der bliver øremærket pensionsområdet. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Regeringen vil indføre retten til tidlig tilbagetrækning i denne valgperiode. Det er vigtigt, fordi vi kan se, der er mennesker, som efter mange år på arbejdsmarkedet, er slidt ned. Og problemet bliver større i takt med, at vi hæver pensionsalderen allerede fra næste år. - De borgerlige har påstået, at vi er bundet af forliget om levetidsindeksering, så retten først kan gavne nedslidte efter næste valg måske helt fremme i 2024. Det er et forlig, vi står ved, men som vi hele tiden har sagt, og som Beskæftigelsesministeriet bekræfter igen, så er vi ikke bundet af regler eller forlig, der gør, at vi skal vente. Det er også på høje tid, at vi får en ordning, så folk, som har knoklet i hårde job fra en tidlig alder, kan trække sig værdigt tilbage. Der vil som l

Ny direktør til Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø2.9.2019 13:20:44 CESTPressemeddelelse

Steffen Bohni Nielsen bliver ny direktør for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Steffen Bohni Nielsen ansættes efter indstilling til beskæftigelsesministeren fra et enigt ansættelsesudvalg bestående af repræsentanter fra NFA's bestyrelse. Han kommer fra en stilling som partner hos PwC, hvor han har haft ansvaret for at opbygge den offentlige sektor som rådgivningsområde med særligt fokus på velfærdsområdet. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Med udnævnelsen af Steffen Bohni Nielsen får NFA en direktør med en forskningsmæssig baggrund og et stærkt fokus på at forene forskning af høj international standard med stor anvendelighed. Steffen Bohni Nielsen er desuden med sin ledelses- og forretningsmæssige erfaring den helt rigtige til at stå i spidsen for NFA. - NFA’s forskning bidrager til at sikre, at alle får et sundt arbejdsmiljø hele livet. Jeg har tiltro til, at NFA med Steffen Bohni Nielsen som direktør kan varetage opgaverne med stor dygtighed og en

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum