Dansk Metal

Analyse: Danmarks lønkonkurrenceevne er i topform

Del

Ny analyse fra Dansk Metal viser, at den danske lønkonkurrenceevne er i topform.

Thomas Søby, cheføkonom Dansk Metal
Thomas Søby, cheføkonom Dansk Metal

På trods af at de foreløbige tal viser en mindre forværring fra 2016-2018, så er den danske lønkonkurrenceevne i industrien topform og forbedret markant siden krisen. Lønkonkurrenceevnen er et mål for, hvordan danske virksomheders lønomkostninger og produktivitet ligger i forhold til udlandet:

”Vi har en tårnhøj produktivitet, og sammenkobler man det med de moderate lønstigninger siden krisen, så viser det altså at vores lønkonkurrenceevne er helt i top. Forsimplet sagt, så har vi i de sidste mange år produceret mere per lønkrone til de ansatte, end de har gjort i udlandet”, siger cheføkonom i Dansk Metal, Thomas Søby.

Siden 2006 er den danske lønkonkurrenceevne forbedret med godt 17 procent. Det, mener Thomas Søby, afliver myten om, at vores konkurrenceevne er presset på grund af høje lønninger:

”Det kan godt være, vi har relativt høje lønninger herhjemme set i forhold til udlandet, men det er absolut ikke et problem, når nu vi også har så høj en produktivitet. Faktisk mener jeg, at der er plads til yderligere lønstigninger, uden at det vil skade det opsving, vi befinder os i. siger Thomas Søby.

En stærk lønkonkurrenceevne gør, at vores virksomheder står stærkt i konkurrencen med de udenlandske konkurrenter:

”Det er altafgørende for de danske virksomheder, at de omkostninger der går til det vi producerer herhjemme, er konkurrencedygtigt i forhold til udlandet. Derfor er det bestemt også glædeligt, at vi står så stærkt. Det betyder flere ordrer, flere i arbejde og i sidste ende jo også flere penge i statskassen, som vi kan bruge på fx velfærd,” slutter Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Thomas Søby, cheføkonom Dansk Metal
Thomas Søby, cheføkonom Dansk Metal
Download

Vedhæftede filer

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum