L&F

Analyse bekræfter: Landbrugspakke belaster ikke miljøet

Del

Landmændene bruger kun halvdelen af den ekstra kvælstof, de har fået adgang til med Fødevare- og Landbrugspakken. Det viser nye tal fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.

En helt ny analyse fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsen viser, at landmændene kun har brugt 52 procent af den ekstra kvælstof, de fik mulighed for i forbindelse med Fødevare- og Landbrugspakken. Styrelsen har gennemgået landmændenes gødningsregnskaber for 2015/16.

Analysens resultat kommer ikke som nogen overraskelse for Landbrug & Fødevarer.

- Det er helt efter forventning. Vores egen analyse fra SEGES estimerede, at landmændene ville bruge 60 procent af den ekstra gødning, så reelt er det faktiske forbrug endnu mindre, end vi havde forudset, siger Lars Hvidtfeldt.

Med de nye tal bør enhver snak om Fødevare- og Landbrugspakken som skadelig for miljøet forstumme, mener Lars Hvidtfeldt.

- Modstanderne af pakken har ført en decideret skræmmekampagne. Vi har oplevet, at flere af landbrugets argeste modstandere simpelthen ikke troede på, at landbruget kan levere, da vi fremlagde vores estimat om at vi ville bruge 60 procent af kvælstoffet, men med de nye tal fra styrelsen bør den debat være lagt fuldstændig i graven, siger Lars Hvidtfeldt.

Han glæder sig over, at analysen demonstrerer, at landbruget agerer miljømæssigt forsvarligt.

- Vi har selvfølgelig ingen interesse i at tilføre jorden mere kvælstof, end det er nødvendigt. Det må med den nye analyse også stå lysende klart for selv de mest forbenede kritikere af landbruget

- Landmændene er dygtige til at forvalte ressourcer, samtidig med at den nyeste viden implementeres på bedriften. Det er baggrunden for, at vi kun anvender den gødning, der er behov for, hverken mere eller mindre, siger Lars Hvidtfeldt.

Yderligere via pressekonsulent Thyge Hansen, 21818692.

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum