Hedensted Kommune

Analyse af handicapområdet

Del

En Task Force fra Ankestyrelsen og Socialstyrelsen har via 20 personsager, interviews og selvevalueringer analyseret voksen-handicapområdet i Hedensted Kommune.

Det var kommunen selv, der i november 2015 søgte om at komme med i et analyse- og udviklingsforløb, som de to nævnte styrelser satte i søen.

Formålet er dialog, læring og rådgivning til kommunens ledere og sagsbehandlere – naturligvis med et mål om at optimere den rådgivning og støtte, der gives til voksne handicappede i kommunen.

Analysen er foretaget ud fra otte temaer: 1) Politik og strategi, 2) Faglig ledelse og sparring, 3) Ledelsesinformation og styring, 4) Sags proces, 5) Handleplan og bestilling, 6) Opfølgning på indsatsen, 7) Overgang fra barn til voksen, 8) Organisering og tværfagligt samarbejde.

Analysen har peget på visse mangler i nogle af sagsbehandlingsforløbene, fx at borgere ikke har været inddraget nok i sagsbehandlingen - eller at det i hvert fald ikke har været dokumenteret i sagen.

”Analysen har givet os en række gode anbefalinger. Det er vi glade for, da det jo var hele bevæggrunden til, at vi meldte os til Task Forcen. Vi skal naturligvis sørge for, at problemstillinger, der påpeges i analysen løses og ikke gentager sig, derfor har ledergruppen allerede drøftet, hvordan der skal arbejdes videre med anbefalingerne.”, fortæller Hans Jørgen Hansen, der er formand for Udvalget for Social Omsorg. 

Anbefalingerne går blandt andet på at sikre en endnu mere systematisk og standardiseret sagsbehandling. Der er også anbefalinger, der skal hjælpe til at skabe meningsfulde og effektive forløb.

Velfærdsrådgivningen har allerede iværksat flere tiltag, som er i tråd med Task Forcens anbefalinger. For eksempel er den såkaldte ”Voksen Udrednings Metode” indført i daglig praksis for at understøtte korrekt udredning og sagsbehandling.

Ankestyrelsen og Socialstyrelsen stiller den ekspertise og viden, som Task Forcen har fået både i Hedensted og andre kommuner, til rådighed i et fortsat samarbejde i en periode på ca. 1 ½ år.

”Vi vil naturligvis suge så meget viden og erfaring til os som muligt, så vi i samarbejde med de voksne handicappede og deres pårørende bedst muligt løser de opgaver, der er. I slutningen af forløbet vil vi så evaluere resultatet”, slutter Hans Jørgen Hansen.


Analysens resultater vil også blive drøftet i det lokale handicapråd.

Kontakter

For mere information:
Hans Jørgen Hansen, Formand for udvalget for Social Omsorg, tlf. 3030 2124
René G. Nielsen, Chef for Social Omsorg, tlf. 2462 6743

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l