Wonderful Copenhagen

Ambulanceberedskaber fra hele verden klar til at rykke ud i København igen

Del

1.100 læger, paramedicinere, sygeplejersker og eksperter fra hele verden har netop været samlet i København til Europas første kongres for akutberedskab. Kongressen var en stor succes, og arrangørerne offentliggør nu, at kongressen også næste år skal holdes i den danske hovedstad.

Hjertestartere, genoplivning og et uofficielt EM for ambulancepersonale var blot nogle af programpunkterne, da 1.100 læger, paramedicinere, sygeplejersker og eksperter fra hele verden var samlet i København i denne uge.

Her deltog de i kongressen The European Emergency Medical Services Congress, EMS2016, for at tilegne sig ekspertviden, afprøve ny teknologi, dele erfaringer på tværs af landegrænser og styrke det europæiske samarbejde på det præhospitale og akutmedicinske område.

Arrangørerne af kongressen har netop offentliggjort, at kongressen, der er den første af sin art i Europa, kommer tilbage til København næste år. Freddy Lippert, direktør for Region Hovedstadens Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet, og formand for den danske værtskomite, siger:

"Vi initierede denne kongres for at imødekomme et stigende behov for et internationalt samarbejde og for at sikre videndeling på området. Formålet var også at etablere et formelt europæisk netværk, som mødes hvert år og identificerer udfordringer og muligheder for at udstikke retninger og udforme strategier. Det er vi i den grad lykkedes med i denne uge. At vi samles netop i København, skyldes ikke mindst, at København har vist meget flotte resultater på genoplivningsområdet igennem de seneste år. Derfor har vi også besluttet at forsætte, hvor vi slap i dag og invitere kongressen tilbage til København næste år."

Det er Region Hovedstadens Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet, TrygFonden, Laerdal Foundation og Wonderful Copenhagen, der sammen har taget initiativet til The European Emergency Medical Services Congress.

Wonderful Copenhagen har en hel afdeling, der arbejder målrettet på at sikre internationale kongresser til hovedstadsregionen, og som bl.a. yder gratis rådgivning til kongresarrangører. Vicekongreschef Bettina Reventlow-Mourier, der sad med om bordet, da idéen om kongressen blev født og løbende har støttet op om processen, siger:

"EMS2016-kongressen er særlig vigtig, fordi den er skabt af danske aktører med et internationalt sigte - at invitere verden hertil for at styrke det europæiske samarbejde omkring det akutte område. Den er også et udstillingsvindue for danske styrkepositioner på området. Formatet for selve kongressen er også interessant. Den præsenterede mange nye, interaktive og inkluderende måder at videndele på. Ved at spille en aktiv rolle i forløbet har vi fået en række vigtige erfaringer, vi vil trække på, når vi arbejder på at sikre flere internationale kongresser til hovedstadsområdet."

Planen er, at EMS efter at have været afholdt i København igen i 2017 efterfølgende skal afholdes i en anden europæisk by for så igen at komme retur til København.

H.K.H. Kronprinsessen, sundhedsministeren og regionsrådsformanden var med til at åbne EMS2016, der blev afholdt på Tivoli Hotel & Congress Center. Kongres- og eventbureauet Crone & Co var hyret til at hjælpe med konceptudvikling og logistik.

Kontakter

Region Hovedstaden
Kirstine Vestergård Nielsen
Chefkonsulent
Mobil: 2497 8827
Mail: kirstine.vestergaard.nielsen@regionh.dk

Wonderful Copenhagen
Ulrika Mårtensson
Senior kommunikationskonsulent – møder
Mobil: 2338 3072
Mail: ulm@woco.dk

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Verdens største kongres om havvind kommer til København24.3.2017 14:22pressemeddelelse

Danmark skal være vært for kongressen Offshore Wind Energy 2019, der er verdens største kongres og udstilling med fokus på havvind. Kongressen afholdes af den europæiske organisation WindEurope i tæt samarbejde med Vindmølleindustrien og forventes at tiltrække 10.000 deltagere i 3 dage. ”Danske virksomheder var de første til at opstille vindmøller på havet, og vi er i dag hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder på området. Derfor glæder det mig utrolig meget, at WindEurope har peget på Danmark som værtsland for Offshore Wind Energy 2019, og jeg har store forventninger til konferencen og udstillingen, da interessen for havvind er hastigt voksende i hele verden. Derfor håber jeg også, at dette kan udvikle sig til en tilbagevendende begivenhed efter 2019,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Ifølge de seneste tal fra 2015 beskæftiger vindmøllebranchen i Danmark 31.000 og stod for 4,6% af den totale danske eksport, mens vindmøllebranchen omsatte for godt

New Yorks turistchef imponeret over den danske hovedstads nye strategi31.1.2017 09:47pressemeddelelse

Med en helt ny turismestrategi på gaden, har Wonderful Copenhagen i en længere periode analyseret bl.a. nye tendenser, nye digitale muligheder og ændringer i turisters forbrugeradfærd. Indsatsen har skullet sikre, at Wonderful Copenhagens nye strategi, som udstikker visionen og retningen for turismeudviklingen frem mod 2020, er på forkant fire år frem i en tid, hvor turismen er i global forandring. Ud over de lokale aktører og borgerne i hovedstadsregionen har Wonderful Copenhagen også søgt international sparring undervejs i strategiprocessen, bl.a. hos New Yorks turismeorganisation, NYC & Company. Her fremhæver CEO Fred Dixon særligt den nye strategis fokus på det lokale, destinationens localhood: “Vi er imponerede over tankerne bag Wonderful Copenhagens nye strategi specielt med den relation, alle har til den danske livsstil og mere specifikt fascination af danskerne som det lykkeligste folk i verden. Jeres tilgang til livsstil og kultur er unik, og det grundlag giver jer mulighed fo

Wonderful Copenhagens nye strategi: Farvel til turismen, som vi kender den30.1.2017 06:45pressemeddelelse

Turister er ikke længere blot turister – og vil i mindre grad opfattes som sådan. De vil være ’midlertidige lokale’, mens de er her. Det er hovedpointen i Wonderful Copenhagens nye turismestrategi, der sætter samspillet mellem borgerne og de besøgende i fokus, og som vil have endnu mere ud af den enkelte gæst. Samtidig skal hovedstaden i højere grad sælges internationalt ved, at flere synliggør destinationen mere og bedre.

2017 sætter ny rekord: Over 1 mio. krydstogtgæster til Danmark i det nye år3.1.2017 07:00pressemeddelelse

De danske krydstogthavne kan nu ved årets start se frem til et ekstra travlhed i 2017, hvor fem danske byer kommer til at sætte ny rekord i antallet af krydstogtgæster. Ud over at både Skagen, Aarhus, Aalborg, Fredericia og København hver især kan gøre klar til at tage imod et rekordstort antal turister ad søvejen, er der fremgang hos alle etablerede krydstogthavne i Danmark i 2017. Så det er hele Danmark, der samlet set går ind i sin hidtil bedste sæson. For første gang nogensinde runder det samlede antal krydstogtgæster i Danmark 1 mio., når landets krydstogthavne i 2017 tilsammen får besøg af et krydstogtskib 491 gange. Derudover forventes også mindst 300.000 besætningsmedlemmer, som vil skabe liv og omsætning på de danske havne i det nye år. Det viser en opgørelse fra Cruise Copenhagen Network, der samler de danske krydstogtdestinationer. Alene i 2016, hvor der i alt kom 866.000 krydstogtgæster på besøg i Danmark, var der en beregnet samfundsøkonomiske effekt af krydstogtturismen p