Wonderful Copenhagen

Ambulanceberedskaber fra hele verden klar til at rykke ud i København igen

Del

1.100 læger, paramedicinere, sygeplejersker og eksperter fra hele verden har netop været samlet i København til Europas første kongres for akutberedskab. Kongressen var en stor succes, og arrangørerne offentliggør nu, at kongressen også næste år skal holdes i den danske hovedstad.

Hjertestartere, genoplivning og et uofficielt EM for ambulancepersonale var blot nogle af programpunkterne, da 1.100 læger, paramedicinere, sygeplejersker og eksperter fra hele verden var samlet i København i denne uge.

Her deltog de i kongressen The European Emergency Medical Services Congress, EMS2016, for at tilegne sig ekspertviden, afprøve ny teknologi, dele erfaringer på tværs af landegrænser og styrke det europæiske samarbejde på det præhospitale og akutmedicinske område.

Arrangørerne af kongressen har netop offentliggjort, at kongressen, der er den første af sin art i Europa, kommer tilbage til København næste år. Freddy Lippert, direktør for Region Hovedstadens Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet, og formand for den danske værtskomite, siger:

"Vi initierede denne kongres for at imødekomme et stigende behov for et internationalt samarbejde og for at sikre videndeling på området. Formålet var også at etablere et formelt europæisk netværk, som mødes hvert år og identificerer udfordringer og muligheder for at udstikke retninger og udforme strategier. Det er vi i den grad lykkedes med i denne uge. At vi samles netop i København, skyldes ikke mindst, at København har vist meget flotte resultater på genoplivningsområdet igennem de seneste år. Derfor har vi også besluttet at forsætte, hvor vi slap i dag og invitere kongressen tilbage til København næste år."

Det er Region Hovedstadens Præhospitale Virksomhed - Akutberedskabet, TrygFonden, Laerdal Foundation og Wonderful Copenhagen, der sammen har taget initiativet til The European Emergency Medical Services Congress.

Wonderful Copenhagen har en hel afdeling, der arbejder målrettet på at sikre internationale kongresser til hovedstadsregionen, og som bl.a. yder gratis rådgivning til kongresarrangører. Vicekongreschef Bettina Reventlow-Mourier, der sad med om bordet, da idéen om kongressen blev født og løbende har støttet op om processen, siger:

"EMS2016-kongressen er særlig vigtig, fordi den er skabt af danske aktører med et internationalt sigte - at invitere verden hertil for at styrke det europæiske samarbejde omkring det akutte område. Den er også et udstillingsvindue for danske styrkepositioner på området. Formatet for selve kongressen er også interessant. Den præsenterede mange nye, interaktive og inkluderende måder at videndele på. Ved at spille en aktiv rolle i forløbet har vi fået en række vigtige erfaringer, vi vil trække på, når vi arbejder på at sikre flere internationale kongresser til hovedstadsområdet."

Planen er, at EMS efter at have været afholdt i København igen i 2017 efterfølgende skal afholdes i en anden europæisk by for så igen at komme retur til København.

H.K.H. Kronprinsessen, sundhedsministeren og regionsrådsformanden var med til at åbne EMS2016, der blev afholdt på Tivoli Hotel & Congress Center. Kongres- og eventbureauet Crone & Co var hyret til at hjælpe med konceptudvikling og logistik.

Kontakter

Region Hovedstaden
Kirstine Vestergård Nielsen
Chefkonsulent
Mobil: 2497 8827
Mail: kirstine.vestergaard.nielsen@regionh.dk

Wonderful Copenhagen
Ulrika Mårtensson
Senior kommunikationskonsulent – møder
Mobil: 2338 3072
Mail: ulm@woco.dk

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Nye tal: Hovedstaden trækker væksten i sommerens turisme9.10.2018 14:07pressemeddelelse

Uanset om de rejsende, som har besøgt Danmarks hovedstad i sommeren 2018, er kommet hertil for at tage del i det lokale kulturliv, bruge fremmed valuta i detailhandel og på attraktioner eller for deltage i en kongres, så har der været flere end året før. Hovedstaden havde en vækst i overnatninger på hoteller mm. i de tre sommermåneder på 4,7 pct., mens landet samlet set havde tilbagegang med et resultat på -0,3 pct. I hovedstaden var der således over 183.000 flere overnatninger i juni, juli og august i forhold til de samme måneder sidste år. Væksten i hovedstadens turisme er primært båret af internationale besøgende. Det viser de seneste overnatningstal fra Danmarks Statistik. Hovedstaden er en helårsdestination Samtidig med, der har været endnu flere overnatninger på hovedstadens hoteller mm. i sommeren 2018 end sidste sommer, så er København ikke kun en populær destination i de lyse sommermåneder. I hovedstaden er der stort fokus på at brede væksten i turismen ud over hele året. Det

Europas største kongres inden for reproduktion og embryologi kommer til København5.10.2018 09:46pressemeddelelse

En attraktiv destination med et stærkt forskningsmiljø inden for fertilitetsbehandling og et stort kongrescenter. Det er blot nogle af grundene til, at København netop har vundet værtskabet for Europas største kongres inden for human reproduktion og embryologi. København og Region Hovedstaden er hjemsted for en stærk, international forskningsklynge inden for fertilitetsbehandling, og det er i høj grad medvirkende til, at København netop er blevet valgt som værtsby for Europas største videnkongres inden for området, European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) i 2020. Kongressen, der fokuserer på netop infertilitet og reproduktion, forventes at tiltrække omkring 9.000-10.000 delegerede fra internationale viden- og forskningsmiljøer. ”Ufrivillig barnløshed er en alvorlig udfordring for de par, der er ramt af barnløshed og for samfundet generelt. Problemstillingen gælder ikke blot i Danmark men også internationalt. Vi er i regionen derfor rigtigt stolte af, at vores mange

Ny rapport: Hovedstaden driver væksten i Danmarks erhvervsturisme3.10.2018 12:06pressemeddelelse

Med en omsætning på 11,4 mia. kr. – alene i 2017 – står hovedstaden for 44 pct. af omsætningen på det danske mødemarked, der både dækker over kongresser og virksomhedsmøder. Hovedstadens andel af omsætningen på det danske mødemarked er således vokset siden den seneste analyse i 2012, hvor hovedstaden stod for 37 pct. af omsætningen. Det viser en ny analyse af det danske møde- og kongresmarked. Ud af den samlede omsætning på det danske mødemarked i 2017 på 26 mia. kr. udgjorde kongresserne over halvdelen af omsætningen, og her har hovedstaden særligt godt fat i de internationale kongresser. Og det er særligt de store internationale kongresser, hvor deltagerne har et gennemsnitligt døgnforbrug på ca. 4.200 kr., og dermed er det turistsegment, der bruger allerflest penge pr døgn under opholdet i Danmark, der sikrer hovedstadens store andel af omsætningen i den danske møde- og kongresbranche. På trods af at København er en lille storby i global sammenhæng, har den danske hovedstad i årtier

København er EU’s bedste turistdestination inden for digitalisering25.9.2018 14:00pressemeddelelse

EU Kommisionen har netop offentliggjort listen over de europæiske turistdestinationer, der klarer sig bedst i forhold til smart tourism, på tværs af en række parametre, og her er København udnævnt som bedste turistdestination inden for digitalisering. Det er Wonderful Copenhagen, der – i samarbejde med Københavns Kommunes Kultur og Fritidsforvaltning, har indstillet København til prisen. ”Vi er meget stolte af at blive fremhævet som bedste ’smarte’ turismedestination inden for digitalisering, både på vores egne og ikke mindst på byens vegne. Smart tourism og digitalisering er et område, vi har satset på og arbejder målrettet med. Det er afgørende for turistdestinationer i forhold til fremtidens udfordringer, at vi udnytter de muligheder, digitaliseringen bringer. Det er derfor en anerkendelse, vi sætter rigtig stor pris på,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen. I indstillingen er bl.a. fremhævet Wonderful Copenhagens arbejde med influencers, udvikl

Reaktion fra Wonderful Copenhagen på C40 til København i 201912.9.2018 22:23pressemeddelelse

Borgmestertopmødet C40 Mayors Summit kommer til København i 2019. Reaktion fra Wonderful Copenhagen: ”Stort tillykke til Københavns Kommune og Realdania med værtskabet af C40 Mayors Summit, som vil samle politiske ledere fra verdens største byer i København i 2019. Valget understreger Københavns stærke internationale position som en by for vigtige og dagsordensættende konferencer, ikke mindst på miljø- og klimaområdet. Vi er derfor rigtig glade for at have bidraget til Københavns bud på C40 Mayors Summit 2019, som København vandt værtskabet af i konkurrence med andre internationale storbyer,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, der sammen med partnerne i Meetingplace-netværket hvert år byder på værtskabet af mere end 100 internationale videnkongresser - oftest inden for områder, hvor hovedstaden i forvejen har en international styrkeposition, herunder miljø- og klimaområdet.

Weekenden blev årets travleste krydstogtdage22.7.2018 14:12pressemeddelelse

Med ca. 40.000 krydstogtgæster i løbet af lørdag og søndag var der ekstra travlhed i Københavns havn, hvor 9 krydstogtskibe lagde til i weekenden. En stor del af weekendens krydstogtgæster enten begyndte eller afsluttede deres krydstogt i København, hvilket har givet ekstra tid til at opleve den danske hovedstad og resten af Sjælland. I år får København besøg af 875.000 krydstogtgæster, men samtidig med at antallet af gæster er steget, er sæsonen blevet længere og strækker sig i år over 215 dage, så det gennemsnitlige antal gæster pr. dag henover året er mindre end tidligere. Hele Danmark sætter rekord i antal krydstogtgæster i år med i alt 1,1 mio. gæster rundt i de danske havne fra Skagen i nord til Rønne i øst. Og krydstogtbranchen i Danmark skaber i år en forventet omsætning på 1,5 mia. kr. og fuldtidsjob til ca. 2.100 borgere. De danske krydstogtdestinationer er, ud over København, Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Helsingør og Rønne, som alle er samlet i

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum