3F

Ambitiøst udspil til bekæmpelse af social dumping

Del

Forbundssekretær i 3F Henning Overgaard glæder sig over Socialdemokratiet udspil til bekæmpelse af social dumping.

Socialdemokratiet har i dag fremlagt et udspil til bekæmpelse af social dumping, hvor man afsætter 250 millioner kroner årligt til en permanent indsats. 

”Det er på høje tid, at der er politikere, der tager ansvar på sig for at sikre en permanent og effektiv indsats mod social dumping. Jeg ser udspillet mod social dumping som et afgørende tiltag, der tager de stigende udfordringer alvorligt,” siger Henning Overgaard, forbundssekretær i 3F.  

”Siden regeringen kom til i 2015, har den skåret ned på de bevillinger til Skat, Arbejdstilsyn og politi, der skal sikre de kontroller, der i sidste ende skal afsløre og straffe bagmændene for social dumping. I samme periode er antallet af udenlandske firmaer og arbejdere, der udfører opgaver Danmark, steget ca. 50 procent.”

”Udspillet mod social dumping handler i høj grad også om at beskytte vores mange ordentlige virksomheder mod unfair konkurrence fra folk, der ikke viger tilbage for grov udnyttelse og underbetaling, hvis de kan tjene ekstra på det,” siger Henning Overgaard.

Han påpeger, at det er afgørende, at indsatsen mod social dumping reguleres i forhold til omfanget af udenlandsk arbejdskraft, så den kan stå mål med udfordringerne.

Derudover glæder han sig over, at udspillet mod social dumping vil sanktionere hårdere over for arbejdsgivere, der bruger illegal arbejdskraft. Her skal bøderne tredobles, og der lægges op til, at man kan blive frataget retten til at drive virksomhed.

Derudover lægger også op til at indføre et ID-kort for alle, der arbejder på en byggeplads og give Skat adgang til private byggepladser.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum