Tønder Kommune

Ambitiøs trafiksikkerhedsplan sendt i høring

Del

Antallet af ulykker med alvorligt tilskadekomne i trafikken skal nedbringes i Tønder Kommune. Derfor sender Tønder Kommune nu en ny, ambitiøs trafiksikkerhedsplan i høring.

Hver ulykke er stadig én for meget. Det er hovedoverskriften i forslaget til den nye Trafiksikkerhedsplan, som Tønder Kommune nu har i høring.

Trafiksikkerhedsplanen dækker over perioden 2021 – 2030, og det ambitiøse mål er, at højst otte personer må komme alvorligt til skade på kommunevejene i Tønder Kommune i 2030. I 2020 var det tal 15. Samme år mistede fire personer livet i trafikken i Tønder Kommune. I 2030 er målet at nedbringe det antal til maksimalt én.

- Trafikulykker har store menneskelige omkostninger for de involverede og deres pårørende. Derfor skal vi fortsat arbejde målrettet for at reducere antallet af tilskadekomne i trafikken, udtaler udvalgsformand for Teknik og Miljøudvalget, Poul Erik Kjær.

Bredt samarbejde
For at nå det ambitiøse mål, arbejdes der med en række målbare fokusområder, som skal indfries i løbet af de kommende år.

- Tønder Kommune og Trafiksikkerhedsrådet inviterer i planen til et bredt samarbejde på tværs i Tønder Kommune, men ikke mindst med de mange andre aktører, som har en stor aktie i, at vi kan nå den samlede målsætning, fortæller Poul Erik Kjær og uddyber:

- Det tæller f. eks. Ældrerådet, Handicaprådet, lokale virksomheder, vognmænd, køreskolelærere og helt almindelige borgere, der har inputs til trafiksikkerhedsplanen.

Forslaget til den nye Trafiksikkerhedsplan ligger til offentlig høring frem til den 16. oktober 2022 og kan ses på Tønder Kommunes hjemmeside under høringer

https://www.toender.dk/trafiksikkerhedsplan

Alle er velkommen til at sende deres bemærkninger og /eller høringssvar til teknisk@toender.dk senest 16. oktober 2022.

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum