E.ON Danmark

Ambassadør-projekt får danskerne ud i elbil trods opbremset marked

Del

Antallet af elbiler i Danmark falder, mens vores nordiske naboer køber elbiler i stor stil og for længst har overhalet os indenom. Fra januar 2017 steg afgifterne på elbiler til 40 % og de fleste elbiler er nu dyrere end gængse biler. Andre initiativer må derfor skubbe på udviklingen. Det mener energiselskabet E.ON, som nu for femte gang i træk lancerer en elbil-ambassadørkampagne, der skal få flere til at køre elbil.

Foto: Thomas Tolstrup. Elbil-ambassadør i sin nye BMW i3 elbil.
Foto: Thomas Tolstrup. Elbil-ambassadør i sin nye BMW i3 elbil.

I løbet af de seneste to uger har biludlejningsselskabet AVIS og energiselskabet E.ON sammen sendt 20 nye elbil-ambassadører fra hele landet ud i delvist sponsorerede BMW i3-elbiler. Et initiativ de to partnere har samarbejdet om siden 2015. Ambassadør-projektet giver helt almindelige danskere mulighed for at prøve en hverdag med elbil i et halvt år. Det er formålet, at ambassadørerne gennem konkrete erfaringer som elbilister får øget kendskab til elbiler og bæredygtig transport, og efterfølgende fortsætter med at køre elbil.

"Vi kan ikke vente på politikerne. Elbilernes afgiftssituation er en kæmpe betonklods, der spærrer vejen for grøn omstilling af transportsektoren. Salget af elbiler er gået i stå og afgifterne har kortsluttet markedet. Danmark har et af Europas bedste ladenetværk, som der er investeret massivt i, men vi mangler elbilerne. Og skal vi have danskere ud i elbil, må vi selv finde alternative veje alt imens politikerne træder vande, og her er ambassadør-ideen en af dem," fortæller Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON.

Sammen med AVIS har E.ON allerede haft mere end 100 danskere ude på vejene som elbil-ambassadører i løbet af de seneste to år, og folk står i kø for at deltage.

"På bare to dage fik vi mere end 70 henvendelser via Facebook fra interesserede danskere, der gerne vil være elbil-ambassadører, og vi har stadig mange på venteliste. Den store interesse viser, at mange danskere gerne vil køre grønt, men tøver med at købe, både på grund af afgiftssituationen, men også fordi der mangler politisk opbakning til elbilerne - og det skaber naturligvis masser af usikkerhed i markedet," forklarer Harritshøj.

Elbil-ambassadørerne er særligt begejstrede for initiativet, fordi det er en billig, smart og uforpligtende måde at prøve hverdagen med elbil på. For de fleste handler det om at belaste miljøet mindst muligt, opleve elbilens komfort og samtidigt støtte udbredelsen af elbiler i Danmark.

En af de nye elbil-ambassadører, Esben Holdt Rude fra Aalborg, fortæller:

"Min kæreste og jeg prøver begge at leve så bæredygtigt som muligt, ved blandt andet at købe grøn strøm og cykle så meget så muligt. Vi bor dog langt fra vores familier og bruger offentlig transport for at nå ud til dem. Det har fået os til at overveje snart at få os en bil, og det skal selvfølgelig være en elbil. Men dækker elbilen vores behov? Er lade-mulighederne gode nok? Og kan det svare sig økonomisk? Alt det vil vi gerne finde ud af først, og takket være E.ONs ambassadør-projekt, kan vi nu også, som studerende med lav indkomst, prøve livet med en elbil. Så må vi se hvad oplevelsen fører til".

Og Tore Harritshøj tilføjer: "Der er en del, der går rundt med tanken om at anskaffe sig en elbil, og vores erfaring viser, at tiltag som dette gør, at mange af ambassadørerne efterfølgende fortsætter i elbil, og det er jo glædeligt - både for miljøet, men også fordi vi får nye interesserede kunder i butikken. Hertil kommer, at vi via ambassadørerne får en rullende eksponering landet over - den bedste reklame vi som selskab kan få, og en masse viden og værdifuld feed-back, som vi kan bruge til at gøre vores løsninger og netværk endnu bedre".

Læs mere om E.ONs ambassadørkampagne på www.eon.dk/ambassadørkampagne Læs mere om E.ONs ladeløsninger til elbiler på www.eon.dk/e-mobility og følg E.ONs arbejde med grøn omstilling i Danmark på Facebook og Twitter (eondanmark).

For mere information Karen Marie Jensen, Communications Manager, E.ON Danmark, mobil: +45 3038 6183


E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af verdens største privatejede energikoncerner med 40.000 medarbejdere og 33 millioner kunder. E.ON er en ledende aktør på de europæiske energibørser. I Danmark sælger og rådgiver E.ON om gas, el, fjernvarme, bæredygtig mobilitet og energieffektivisering. Vi ejer og drifter cirka 30 lokale kraftvarmeværker og fire fjernvarmeværker. Vi er medejere og operatør af en verdens største havvindmølleparker, Rødsand II ved Rødby. E.ON driver fire biogasanlæg sammen med partnere, heriblandt Danmarks største biogasanlæg Sønderjysk Biogas a.m.b.a. Vi arbejder aktivt med den grønne omstilling af transportmarkedet og driver Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor. Sammen med vores partner OK, har vi åbnet to biogastankstationer - hovedsageligt til tungere transport. Flere biogastanke er på vej.

Billeder

Foto: Thomas Tolstrup. Elbil-ambassadør i sin nye BMW i3 elbil.
Foto: Thomas Tolstrup. Elbil-ambassadør i sin nye BMW i3 elbil.
Download

Information om E.ON Danmark

E.ON Danmark
E.ON Danmark
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

70 27 05 77https://www.eon.dk

Et af Europas største privatejede energiselskaber

E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 42.000 medarbejdere og 33 millioner kunder. Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. Derfor har vi investeret massivt i udviklingen af grønne og innovative energiløsninger; fra at forsyne elektrisk transport med strøm fra egen havvindmøllepark, Rødsand II, til udviklingen af nogle af Danmarks største og mest effektive biogasanlæg. Vi driver Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor, og driver ligeledes tre biogastankstationer i partnerskab med OK samt fire biogasanlæg sammen med lokale partnere. E.ON sælger og rådgiver om el, gas, varme og energieffektivisering og ejer og drifter cirka 30 lokale kraftvarmeværker og fire fjernvarmeværker.

Følg pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Luftforurening går værst ud over børn12.11.2018 11:47pressemeddelelse

Hvert år er luftforurening fra transporten skyld i ca. 900 dødsfald. I større danske byer udsættes vi for luftforurening, der svarer til passiv rygning fra op til syv cigaretter om dagen, og børn er særligt udsatte. En af de mest effektive måder at reducere luftforureningen på er at forbyde de ældste og mest forurenende dieselbiler. Derfor går Det Økologiske Råd og energiselskabet E.ON nu sammen om en kampagne, der sætter fokus på problemet.

E.ON: Hold øje med grønt vand i Frederikssund18.10.2018 09:34pressemeddelelse

Mandag den 22. oktober tilsætter E.ON et grønt og ufarligt farvestof til fjernvarmevandet i Frederikssund. Formålet er at identificere eventuelle utætheder. De husstande, der har en defekt i deres fjernvarmeinstallation, kan opleve, at deres varme brugsvand får et grønligt skær. Det kolde brugsvand bør som udgangspunkt ikke blive grønt. Har man grønt vand, skal man derfor kontakte E.ON, og den eventuelle defekt i fjernvarmeinstallationen skal udbedres.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum