TV 2 Lorry

Altinget og TV 2 Regionerne: Folkemøde for folket

Del

På Altingets og TV 2Regionernes fælles Folkescene skal alle kunne være med, uanset forudsætninger – og sågar uden at være der selv.

I Danmark taler vi meget om det, der splitter os. På Folkemødet ønsker TV 2 Regionerne og Altinget at samle, når de for første gang nogensinde går sammen om at skabe live-events på spiseterrassen foran Grønbechs Hotel i Allinge Havn. Omdrejningspunktet er humor, fordi det er noget, vi alle har i vores liv, uanset hvad vi laver, eller hvor i landet, vi bor.

 - Hos os kan man lege og tanke op på godt humør og ny indsigt. Vi gør det kort, fyndigt og uformelt – med kendte stemmer og også nogen, der ikke er alle andre steder. Alle vores gæster bruger humor og positiv tænkning i deres liv og arbejdsliv, og det vil vi gerne lære af, fortæller Nanna Holst, der er vært og tilrettelægger af HVA’ GRINER DU AF.

Folkemødet er ikke – kun - en fætter-kusinefest for magthaverne, medierne og interesseorganisationerne. Folkemødet har opgjort, at 48 procent af dem, der drager til Allinge i uge 24, er folk, der tager derover for at opleve og blive klogere. Det er dem, TV 2 Regionerne og Altinget har lavet Folkescenen til.

 - Hos os skal man ikke have en bestemt viden, baggrund eller særlige interesser for at få noget ud af det, der foregår på terrassen. Det, vi laver på Folkecenen, er for alle, siger Mikael Justesen, der er direktør for TV 2 Nord.

De to mediehuse er stolte over at kunne byde på et program af kendte, kloge, sjove og interessante mennesker, der tilsammen repræsenterer hele landet og det globale og har mange forskellige tilgange til humorens væsen og betydningen for vores samfund.

 - Vi ser det som en vigtig public service opgave at skubbe til vante forestillinger og fokusere på det, der løfter os som mennesker og samfund. Det synes vi, at det samlede program giver et godt bud på,siger Morten Kjær Petersen, direktør på TV 2 Lorry.

Altinget ejer som bekendt Grønbechs Hotel i Allinge Havn og har i flere år været vært for arrangementer inde på hotellet og i haven bagved. Men da Folkemødet spærrer af for trafikken i Vinkelstræde, opstod idéen om en spiseterrasse foran hotellet ned mod havnen.

 - Folkescenen er et intimt sted, hvor man hygger sig over en bid mad og øl og kommer tæt på folk, man normalt kun oplever i vores medier. Det kan være komikeren bag vores daglige satirestribe og toppolitikerne, der optræder i vores nyhedsbreve, siger Per Mikael Jensen, Koncernchef og adm. chefredaktør på Altinget.

De ni mediehuse inviterer seere og brugere med på rejsen med livestream af alle events, video on demand og et nyudviklet Joke battle spil til mobilen. Her kan man dyste på regionale vitser og få dem læst of af kendte stemmer med den helt rigtige dialekt.

- Vi synes, det er et smukt demokratisk princip at dele oplevelsen med så mange som muligt, når alle i sagens natur ikke kan være på Bornholm samtidig. Vi håber, det giver en følelse af at være velkommen hos os, uanset hvor, man befinder sig, siger Jan Jørgensen, direktør på TV 2 Bornholm. 

Når Folkemødet lukker, vil TV 2 Regionerne have skabt en antologi over humor, som den tog sig ud i sommeren 2018. Samlingen bliver efter mødet overgivet til Center for Genreforskning på Københavns Universitet.

Program for Folkescenen foran Grønbechs Hotel: https://www.tv2lorry.dk/folkmoedet-2018?m_small
Spillet kan hentes ned til mobilen på www.hvadgrinerduaf.dk, når Folkemødet er i gang.

Kontakt: Nanna Holst, Projektleder, TV 2 Regionerne, 41515567, naho@tv2lorry.dk

Billeder

Information om TV 2 Lorry

TV 2 Lorry
TV 2 Lorry
Allégade 7-9
2000 Frederiksberg

3838 5555http://www.tv2lorry.dk/

Følg pressemeddelelser fra TV 2 Lorry

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TV 2 Lorry

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum