HK/Danmark

Altinget og Mandag Morgen tegner overenskomst med HK

Del

Altinget og Mandag Morgens HK-medarbejdere bliver nu sikret en række rettigheder som pension og barns 1. sygedag.

Det politiske medie Altinget og mediehuset/tænketanken Mandag Morgen har fredag den 7. decembervalgt at underskrive en overenskomst med HK it, medie & industri Hovedstaden. Med overenskomsten får Altinget og Mandag Morgens medarbejdere, der bliver omfatter af overenskomsten, en række rettigheder som arbejdsgiverbetalt pension, barns 1. sygedag og retten til at vælge en tillidsrepræsentant.

- Vi har haft et meget fint og professionelt forløb med HK, som nu er udmundet i denne aftale. Den stadfæster en del af de aftaler og kutymer, vi har haft lokalt allerede, og så tilfører den nogle nye elementer – især pension, som på kort sigt kommer til at koste os noget, men som langsigtet er det rigtige både for medarbejdere og virksomhed, siger Per Mikael Jensen, adm. direktør for både Altinget og Mandag Morgen.

HK gav en kurv

Formand for HK it, medie & industri Hovedstaden, Peter Jacques Jensen, er også godt tilfreds med aftalen. Han tog selv initiativ til den tilbage i maj, hvor han troppede op på Altingets adresse i det indre København med en Folkemøde-inspireret gavekurv spækket med bornholmske specialiteter – og et trykt overenskomstkrav.

- Vi tog et lidt utraditionelt skridt den dag, men vi syntes bare, det var så oplagt at tegne overenskomst med Altinget og Mandag Morgen. De har ved flere lejligheder hyldet den danske model i deres spalter, og deres journalister er dækket af en overenskomst. Den tryghed skulle deres HK-ansatte da også have, fortæller han.

Morgendagens medier med vokseværk

Hen over efteråret har Altinget, Mandag Morgen og HK it, medie & industri Hovedstaden forhandlet overenskomsten på plads. Da medierne ikke er medlem af en arbejdsgiverorganisation, er der tale om en fuldstændig frivillig tiltrædelse, og det glæder Peter Jacques Jensen.

- Altinget og Mandag Morgen er på flere måder morgendagens medier. Dels har de et unikt, overvejende digitalt produkt, dels gør de en dyd ud af at inddrage deres målgrupper i debatter og arrangementer. På den måde løfter de en public service-opgave og medvirker til at skabe en aktiv, politisk kultur, hvilket vi anerkender og finder stor værdi i. Jeg er enormt tilfreds med, at de nu også viser, at de gerne vil drive deres virksomheder med ordnede forhold for medarbejderne.

Hertil siger Per Mikael Jensen:

– Mit indtryk er, at HK forstår de udfordringer og muligheder, som en privatejet medievirksomhed står overfor på et marked i massive forandringer og med nogle gamle, velfunderede konkurrenter. For en håndfuld år siden var vi 35 medarbejdere, nu har vi krydset 170 mennesker – alt sammen vækst for private midler og med stor risiko. Den fælles forståelse har også været vigtig for os i forløbet.

Overenskomsten træder formelt i kraft 1. januar 2019.

Nøgleord

Kontakter

Peter Jacques Jensen, formand for HK it, medie & industri Hovedstaden: 3036 7044
Per Mikael Jensen, adm. dir. for Altinget og Mandag Morgen: 3162 0000

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

Nyt råd skal sikre flere kvinder i IT og tech14.6.2019 05:30:00 CESTPressemeddelelse

I 2030 vil vi mangle op mod 19.000 IT-specialister i Danmark ifølge IT-branchens egen vurdering. Og i en branche, hvor 76 % er mænd, så er det især kvinderne, der udgør et rekrutteringspotentiale, hvis vi skal vende udviklingen. Manglen på vigtige kompetencer og en mere mangfoldig arbejdsstyrke, risikerer nemlig at gå ud over dansk værdi- og jobskabelse samt vores evne til at finde bæredygtige løsninger på samfundsproblemer. Derfor lancerer HK/Privat i dag, fredag den 14. juni, et IT-Kvinderåd med Tænketanken DEA som en del af formandskabet. Målet er at stå stærkt på både uddannelse og arbejdsmarked i forhold til at løse problemstillingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum