Alt fra indretningsplaner til køb af møbler klares i dag digitalt

Del

Der er næppe nogen, der betvivler, at e-handel er kommet for at blive. I de seneste mange år har der været stor vækst inden for e-handel i Danmark, og det ser ud til, at denne udvikling fortsætter. Der er dog nogle brancher, der oplever en større vækst end andre.

En af de brancher, der har oplevet en stor vækst på nettet i de seneste år, er møbelbranchen. Det er en vækst, der kommer sig af, at danskerne i højere grad er begyndt at købe deres møbler på nettet, i stedet for at handle i de fysiske møbelhuse landet over.

Danskerne køber flere og flere møbler på nettet

Hver eneste dag bliver der købt et stort antal møbler på nettet. Det er gældende på verdensplan, men er bestemt også tilfældet i Danmark. Webshops, der sælger møbler, har nemlig oplevet en stor fremgang i antal kunder, da flere danskere begynder at købe møbler på nettet.

For ganske få år siden var det nærmest utænkeligt for mange, at de skulle købe deres møbler på nettet. I dag er det faktisk næsten det omvendte scenarie, der gør sig gældende. Det nyder en webshop som Sofa.dk godt af (denne virksomhed sælger, som navnet antyder, sofaer og tilbehør på nettet).

Møbler i alle prisklasser købes online

Man skulle ikke tro, at det er sandt, men det er det. Møbler i alle prisklasser bliver solgt i massevis på nettet. Det er derfor ikke kun billige møbler, som danskerne køber på nettet. Det gælder også møbler, der koster mange tusinde kroner.

Eksempelvis findes der talrige danske webshops, der sælger luksuriøse møbler fra anerkendte møbeldesignere og møbelarkitekter, som også oplever stor vækst. Det gælder bl.a. forhandlere af møbler fra brands som Arne Jacobsen, Bent Hansen, Erik Jørgensen m.fl.

Hvorfor køber danskerne møbler på nettet?

Der er mange årsager til, at danskerne i højere grad er begyndt at købe deres møbler på nettet. Blandt de mest fremtrædende årsager er:

  • Udvalget er betydeligt større på nettet
  • Ofte er der penge at spare ved at handle online
  • Man kan udforske udvalget i ro og mag
  • Levering direkte til døren

For mange købere er det størrelsen af udvalget, der har størst betydning. Vil man f.eks. gerne have en velour sofa i grøn, er det begrænset, hvor mange muligheder man vil have, hvis man besøger en butik. På nettet er antallet af muligheder derimod meget større.

I kombination med, at man ofte kan få sine møbler til en lavere pris på nettet, er der derfor flere, der har svært ved at forestille sig at skulle købe møbler i en fysisk butik. Det er dog især blandt de unge mennesker, at det er blevet mere populært at købe sine møbler på nettet.

Nøgleord

Kontakter

Firmanavn: Sofa.dk A/S
Navn: Søren Skriver
E-mailadresse: info@sofa.dk

Billeder

Information om Effecto

Effecto