Gymnasieskolernes Lærerforening

Alle studenter skal ikke være ingeniører

Del

Naturvidenskab eller matematik på B- eller A-niveau skal ikke smøres ud på alle studenter.

Berlingske skriver i dag, at gymnasiet ikke er klar til den fjerde industrielle revolution på baggrund af debatindlæg af bl.a. ingeniørforeningen og Dansk Industri.

”Gymnasiet skal være stærkt i forhold til at skabe studenter med gode naturvidenskabelige kompetencer, men alle studenter skal ikke være ingeniører," siger formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, Annette Nordstrøm Hansen og fortsætter: ”Derfor skal vi ikke smøre naturvidenskab eller matematik på B- eller A-niveau ud på alle studenter, men gøre nogle studenter dygtige til naturvidenskab, mens andre studenter skal være dygtige til sprog eller samfundsvidenskab.”

GL mener ikke, at matematik på B-niveau til flere er kompetencemæssigt effektivt, da hovedparten af de videregående uddannelser ikke stiller krav om matematik B.

”Ved en kommende justering af gymnasiereformen er det vigtigt at sikre, at studieretninger sikrer mangfoldighed og direkte adgang til en vifte af videregående uddannelser. Samtidig bør man se på, om de videregående uddannelsers optagelseskrav er relevante,” slutter GL-formanden Annette Nordstrøm Hansen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information hos
formand Annette Nordstrøm Hansen
Gymnasieskolernes Lærerforening
tlf. 26 24 71 04. anh@gl.org

Links

Information om Gymnasieskolernes Lærerforening

Gymnasieskolernes Lærerforening
Vesterbrogade 16
1620 København V

http://www.gl.org
Gymnasieskolernes Lærerforening varetager de gymnasiale uddannelsers og gymnasielærernes interesser. Se mere på www.gl.org.

Følg pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Fagligheden er hverken steget eller faldet i gymnasiet de seneste 50 år25.5.2018 08:54pressemeddelelse

viser undersøgelse fra EVA. Gymnasielærernes formand, Annette Nordstrøm Hansen: "Jeg er meget tilfreds med, at undersøgelsen dokumenterer, at de gymnasiale uddannelser er fleksible og i stand til at honorere skiftende krav til det, vi bliver bedt om at levere fagligt. Det viser, at gymnasiet ikke er en statisk størrelse, men en uddannelsesinstitution, der er i stand til at flytte sig og følge med tiden og indfri de politiske krav. Det er en vigtig lære af undersøgelsen."

GL-formand: Demokratiundersøgelse skal tages med store forbehold30.1.2018 23:18pressemeddelelse

GL har netop har holdt møde med bl.a. rektorer fra flere skoler, hvor eleverne har en anden etnisk baggrund end dansk. ”Vi talte om udfordringerne på de skoler, og skolerne understregede, at problemer med social kontrol eller problemer i forhold til elevernes religiøse baggrund ikke fylder i dagligdagen. Hvis der er enkelte elever, som udtrykker sig antidemokratisk, så skal det selvfølgelig tages alvorligt, men ifølge skolerne er det ikke en hverdag, de kan genkende”, siger Annette Nordstrøm Hansen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum