Coop Danmark A/S

Alle Coop Danmarks butikker er fossilfrie om et år

Del

Regeringen har i dag lanceret reformudspillet ’Danmark kan mere II’, der skal sikre en hurtigere grøn omstilling.

Det bakker Coop op om.

”Udspillet flugter med vores egne ambitioner for klima-omstilling, hvor vi har været i fuld gang siden 2018 og næste år når en vigtig milepæl,” siger klimachef Jonas Engberg, Coop.

Senest 1. juni 2023 vil alle Coop Danmarks butikker være uden gas- og olie som energikilder. Varmepumper, solceller og andre grønne energiformer vil da have erstattet de fossile.

Over de seneste fem år har Coop en lang række konkrete ting for at reducere klimabelastningen af virksomhedens egen drift:

Siden 2018 har Coop blandt andet:

  • Investeret massivt i energibesparelser i form af varmepumper, udfasning af olie- og gasfyr, udskiftning af køleanlæg, installation af varme-genindvindingsanlæg, og har udskiftet alle lyskilder til LED i mere end 1000 butikker.
  • Bygget solcelleanlæg på lagerbygninger og butikker, der samlet dækker 15.000 m2, og siden 2019 har genereret strøm svarende til 730 husstandes årsforbrug.
  • Det har resulteret i, at CO2e-udledningen fra Coops egen drift er reduceret med 37 procent fra 2018 – 2021.

Coops klimaplan er foreløbigt lagt frem til 2030, og indeholder kontinuerlige energiforbedringer og massive investeringer i dette år for år. Målene i Coops klimaplan er, at CO2e-udledningen fra Coops egen drift er reduceret med 75% i 2025 og at Coops egen drift er klimapositiv i 2030.

”Klima-omstillingen er både vigtig for Coop som forretning, og for vores kunder. Også derfor kommer vi til at fortsætte med mange markante initiativer, der reducerer klimabelastningen, der er forbundet med forbrug af dagligvarer,” siger Jonas Engberg.

Coops klimaplan  er som den eneste dagligvarehandel i Danmark godkendt af det anerkendte Science Based Target Initiative, som betyder, at planen flugter med Parisaftalens målsætninger.

Yderligere information: Klimachef Jonas Engberg, 2679 9153

Billeder

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Coop åbner klima-laboratorie i Aarhus10.5.2022 15:53:54 CEST | Pressemeddelelse

Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus bliver til Klima Kvickly. Her vil Coop over det næste år teste, hvordan kunderne kan guides til at handle ind med fokus på bedre klimavalg. Hvordan kan man træffe klimabevidste valg i sit forbrug af dagligvarer? Klimaaftrykket fra danskernes madforbrug er stort, og det er en bunden opgave at få det reduceret. Landbruget, producenterne og leverandørerne kan gøre meget, men en stor del af reduktionen i klimaaftrykket fra maden, vi spiser, skal komme fra ændrede forbrugsvaner. For at blive klogere på hvad der skal til for at hjælpe de bedre klimavaner på vej, lancerer Coop nu et klima-laboratorie. Uden at fjerne varer fra sortimentet eller ændre på priserne vil Coop over det kommende år udvikle, teste og implementere klimarettede tiltag og løsninger, som skal guide og inspirere til at træffe bedre klimavalg. Klima-laboratoriet etableres i Kvickly i Bruuns Galleri. Varehuset omdøbes til ’Klima Kvickly’, og skal være et klima-laboratorie, hvor Coop vil udvi

I dag kl. 13: Coop åbner Danmarks første klimasupermarked i Aarhus10.5.2022 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Coop inviterer til åbning af Klima Kvickly Coop vi inviterer til åbning af Danmarks første klimasupermarked, nemlig Klima Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus, som skal fungere som et klima-laboratorium, hvor man tester nye måder at hjælpe forbrugerne til mere klimavenlige valg i hverdagen i dag tirsdag 10. maj kl. 13-15. Program: 13:00 Velkommen 13:15 Smag på klimatapas tilberedt af kokken Claus Holm 13:30: Koncerndirektør Per Thau, Coop: Derfor åbner Coop Klima Kvickly Ansvarlighedsdirektør Signe D. Frese: Det vil vi opnå med projektet 13:55 Sådan ser det nye Klima Kvickly ud Tilmelding og yderligere information: Informationsdirektør Jens Juul Nielsen, 5159 4468/ jens.juul.nielsen@coop.dk

Coop inviterer til lancering af Klima Kvickly i Aarhus4.5.2022 14:19:11 CEST | Pressemeddelelse

Coop vil gerne invitere til åbning af Danmarks første klimasupermarked, nemlig Klima Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus, som skal fungere som et klima-laboratorium: Tirsdag 10. maj kl. 13-15. Program: 13:00 Velkommen 13:15 Smag på klimatapas tilberedt af kokken Claus Holm 13:30: Koncerndirektør Per Thau, Coop: Derfor åbner Coop Klima Kvickly Ansvarlighedsdirektør Signe D. Frese: Det vil vi opnå med projektet Kokken Claus Holm: Maden, vi smager på, og lidt om at tænke klima ind i madlavning 13:55 Sådan ser det nye Klima Kvickly ud Tilmelding og yderligere information: Informationsdirektør Jens Juul Nielsen, 5159 4468/ jens.juul.nielsen@coop.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum