Aabenraa Kommune

Alle børn og ansatte tilknyttet børnehaven ved Børnehuset Lille Kolstrup hjemsendes efter smittetilfælde

Del

Ét barn, der går i specialbørnehaven Børnehuset Lille Kolstrup, har tirsdag modtaget et positiv testsvar på COVID-19. Aabenraa Kommune har taget de nødvendige forholdsregler og har løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Aabenraa Kommune har tirsdag morgen fået besked om, at der er konstateret et smittetilfælde af COVID-19 hos ét af børnene, der går i specialbørnehaven Børnehuset Lille Kolstrup. Det har betydet, at børnehaven er blevet lukket, og samtlige øvrige børn og ansatte er blevet hjemsendt for at blive testet.

- Vi blev kontaktet af barnets forældre i morges kort før åbningen af institutionen om, at deres barn havde modtaget et positivt testsvar på COVID-19. Vi valgte i forlængelse heraf at gå i gang med at kontakte alle øvrige forældre og ansatte samt isolere de børn, der allerede var afleveret fra samme gruppe. Institutionen blev hurtigst muligt lukket, og alle forældre opfordres til at lade deres barn teste, siger børne- og familiechefen i Aabenraa Kommune, Iben Hansen, og uddyber:

- Vi er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed som et led i vores strategi for opsporing og test af borgere og medarbejdere. Lille Kolstrup er en børnehave med børn, der har en væsentlig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, og derfor blev det efter drøftelser med opsporingsenheden valgt at hjemsende alle børn og ansatte til testning, da det ikke er muligt at foretage en skarp sondring af, hvem barnet har og ikke har været i tæt kontakt med i løbet af mandagen.

- Derfor er alle relevante pårørende også blevet orienteret. Børnene kan vende tilbage igen, når de tidligst mandag har to negative tests. De børn, der ikke testes, skal blive hjemme i syv dage uden udvikling af symptomer, siger Iben Hansen

Aabenraa Kommune vil i de kommende dage følge udvikling tæt og løbende orientere de relevante pårørende om situationen. Samtidig vil kommunen i sin løbende kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed forsøge at klarlægge årsagen til smitten.

Kontakter

Børne- og familiechef Aabenraa Kommune, Iben Hansen, tlf.: 29 16 40 42; e-mail: ihans@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 73 76 69 96; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum