Region Sjælland

Alle borgere i Region Sjælland over 16 år bliver i dag inviteret til vaccination

Del

Indkøbet af 1,17 millioner doser Pfizer/BioNTech-vacciner gør det muligt at fremskynde vaccinationsindsatsen. Alle borgere over 16 år i Region Sjælland forventes at have modtaget en invitation til at blive vaccineret mod COVID-19 i dag.

Borgere i Region Sjælland, som endnu ikke er inviteret til vaccination mod COVID-19, skal holde ekstra godt øje med deres e-boks eller postkasse i dag tirsdag den 6. juli. Her forventer Region Sjælland, at de sidste voksne borgere får invitation til vaccination.

I Region Sjælland har 62,6 procent på nuværende tidspunkt fået første stik, mens 40,4 procent er færdigvaccinerede. På landsplan har 58,4 procent indledt et vaccinationsforløb og 36,1 % er færdigvaccinerede.

Kortere tid mellem første og anden vaccination

For de sidste grupper bliver intervallet mellem første og anden vaccine ændret til fire uger i stedet for fem. Ændringen trådte i kraft 3. juli.

Sundhedsstyrelsen har tidligere ændret intervallet til 42 dage. Det skete for at få vaccineret flest mulige borgere første gang. Da det nu er relativt få borgere, der mangler at blive vaccineret, justeres intervallet ned, så flest mulige kan blive færdigvaccineret hurtigst muligt.

Vaccination af børn mellem 12 og 15 år

Når de oprindelige målgrupper er blevet vaccineret, så kommer turen til børn mellem 12 og 15 år. Denne gruppe kan se frem til at blive inviteret i uge 29.

Vaccinationsindsatsen forventes afsluttet i uge 35. Det kræver, at borgerne hurtigt bestiller tid til vaccination, når de har modtaget invitationen og at man møder op til den bestilte tid.

Fakta

Det er muligt at bestille tid på www.vacciner.dk , så snart der åbnes for ens årgang, også selvom man endnu ikke har modtaget en invitation.

Man kan følge med i hvornår de enkelte målgrupper inviteres på Region Sjællands hjemmeside

Kontakter

Links

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Hurtigtest i Region Sjælland tilpasses løbende22.7.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

PCR-test er mere effektive end hurtigtest i bekæmpelse af COVID19-deltavarianten, som lige nu spreder sig. Samtidig bliver flere borgere vaccineret. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed besluttet at neddrosle antallet af hurtigteststeder. I Region Sjælland lukkes der gradvist ned for 16 hurtigteststeder. Der vil fortsat være maksimalt 20 kilometer til nærmeste teststed. Antallet af PCR-teststeder forbliver det samme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum