Varde Kommune

Algealarm afblæst ved fire af Vesterhavets populære badestrande

Del

Resultatet af ni vandprøver betyder, at Varde Kommune ophæver advarsel om røde alger.

BADEKVALITET

Efter bare tre dage med advarselsskilte om røde alger fjerner Varde Kommune nu skiltene ved fire populære badestrande.

Ophævelsen er et resultat af ni vandprøver, som kommunen foretog mandag og netop har fået svar på. Prøverne viser en så lav koncentration af røde alger, at skiltene fjernes igen.

Mandag den 23. juli satte Varde Kommune advarselsskilte op ved Henne Strand, Vejers Strand, Grærup Strand og Børsmose Strand efter at have konstateret forekomst af røde alger.

Fagpersoner i kommunen har siden mandag holdt skærpet visuelt opsyn med strandene fra Nymindegab i nord til Høje Knolde i syd. Det fortsætter de med hen over den kommende weekend som minimum.

Rødalger er ikke giftige i samme grad som blågrønalger, som har været konstateret ved flere af landets badesteder i de seneste dage. Alligevel frarådes personer med allergi, hudsygdomme og nedsat immunforsvar at bade i vand med rødalger.

Ordlyden på skiltene var:

”Der er forringet badekvalitet på grund af rødalger og badning frarådes for personer med allergi, hudsygdomme og nedsat immunforsvar.”

FAKTA

  • Rødalger er ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed ikke giftige i samme grad som blå-grønalger, men hos nogle mennesker kan rødalgerne ved udtalt mængde give lettere symptomer.
  • Symptomerne kan være kvalme, hovedpine, opkast, diarré og hudgener. Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed går det over af sig selv, men man bør søge læge, hvis det fortsætter.
  • Borgerne kan finde informationer om evt. forekomst af alger på Varde Kommunes hjemmeside.

Kontakter

Ellen Margrethe Hansen
Souschef, Vej og Park, Varde Kommune
24 60 14 50

Jesper Kirkbak
Kommunikationsmedarbejder, Varde Kommune
23 26 36 13

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- Det sydvestlige Jylland.
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- Visionen ”Vi i Naturen”.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum