Det Kongelige Teater

Alexander Bozinoff ny solist

Del

Efter en flot optræden som "Hvid kanin" i juleballetten "Alice i eventyrland" blev Alexander Bozinoff i morges udnævnt til Den Kongelige Ballets nyeste solist.

Under dagens morgentræning på Gamle Scene udnævnte balletmester Nikolaj Hübbe en ny solist i Den Kongelige Ballet:

"Alexander Bozinoff forener en smuk, lyrisk klassicisme med en dejlig ligefrem råstyrke. Et spændende og alsidigt talent, der fortjener at blive forfremmet til solist", fortæller balletmesteren om udnævnelsen.

Alexander Bozinoff, der er født og uddannet i Canada, kom til Den Kongelige Ballet i 2011. Han er den fjerde mandlige solist, Nikolaj Hübbe har udnævnt i 2016. De tre andre er Jón Axel Fransson, Andreas Kaas og Sebastian Haynes. Tre ballerinaer er i samme tidsrum blevet udnævnt til solodansere, der er den højeste titel inden for balletten, nemlig Holly Dorger, Ida Praetorius og Kizzy Matiakis.  

Alexander Bozinoff kan for tiden opleves i "Alice i eventyrland" på Gamle Scene.

Om Alexander Bozinoff:
Ansat ved Det Kongelige Teater i 2011.

Store roller på Det Kongelige Teater: Den hvide kanin i ”Alice i eventyrland”, Prinsen i "Nøddeknækkeren", Mercutio og Benvolio i ”Romeo og Julie”, Benno og Nar i ”Svanesøen”, Gurn i ”Sylfiden”, Prins Afron i ”Den gyldne hane”, solist i ”Symfoni i 3 satser” og Des Grieux i ”Kameliadamen”. 

Kreationer: Dew af Tina Tarpgaard (2012)

Priser og legater: Modtog Hans Becks Mindelegat 2013

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Pressemeddelelse: Elskovsdrikken31.10.2017 12:58pressemeddelelse

Det Kongelige Teater har den store fornøjelse at kunne præsentere Den Jyske Operas version af operaen ’Elskovsdrikken’ af Donizetti. Det er en af de lettest tilgængelige og mest populære i det italienske repertoire. En rørende historie i to akter om den måske nok naive, men til gengæld gode, ærlige og oprigtigt forelskede bondeknold Nemorino, der er faldet for den smukke og rige Adina, der desværre er forelsket i en anden mand. Nemorinos kur til Adina udvikler sig til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore. Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?Den unge britiske instruktør Harry Fehr debuterer på Den Jyske Opera, når han sammen med den svenske dirigent Per-Otto Johansson skaber en sjov og romantisk version af klassikeren.Den

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum