Det Kongelige Teater

Alexander Bozinoff ny solist

Del

Efter en flot optræden som "Hvid kanin" i juleballetten "Alice i eventyrland" blev Alexander Bozinoff i morges udnævnt til Den Kongelige Ballets nyeste solist.

Under dagens morgentræning på Gamle Scene udnævnte balletmester Nikolaj Hübbe en ny solist i Den Kongelige Ballet:

"Alexander Bozinoff forener en smuk, lyrisk klassicisme med en dejlig ligefrem råstyrke. Et spændende og alsidigt talent, der fortjener at blive forfremmet til solist", fortæller balletmesteren om udnævnelsen.

Alexander Bozinoff, der er født og uddannet i Canada, kom til Den Kongelige Ballet i 2011. Han er den fjerde mandlige solist, Nikolaj Hübbe har udnævnt i 2016. De tre andre er Jón Axel Fransson, Andreas Kaas og Sebastian Haynes. Tre ballerinaer er i samme tidsrum blevet udnævnt til solodansere, der er den højeste titel inden for balletten, nemlig Holly Dorger, Ida Praetorius og Kizzy Matiakis.  

Alexander Bozinoff kan for tiden opleves i "Alice i eventyrland" på Gamle Scene.

Om Alexander Bozinoff:
Ansat ved Det Kongelige Teater i 2011.

Store roller på Det Kongelige Teater: Den hvide kanin i ”Alice i eventyrland”, Prinsen i "Nøddeknækkeren", Mercutio og Benvolio i ”Romeo og Julie”, Benno og Nar i ”Svanesøen”, Gurn i ”Sylfiden”, Prins Afron i ”Den gyldne hane”, solist i ”Symfoni i 3 satser” og Des Grieux i ”Kameliadamen”. 

Kreationer: Dew af Tina Tarpgaard (2012)

Priser og legater: Modtog Hans Becks Mindelegat 2013

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum