Haderslev Kommune

Aleris skal drive plejecenter i Haderslev

Del

Det bliver plejefirmaet Aleris Omsorg A/S, der skal stå for driften af Hiort Lorenzen Plejecenter i Haderslev. Det besluttede byrådet her til aften. I udbuddet er der lagt vægt på kvalitet, pris, samarbejde og udvikling. Der er pressemøde onsdag kl. 9 på Haderslev Rådhus.

Det bliver plejefirmaet Aleris Omsorg A/S, der fra 1. april 2016 skal tage sig godt af de 58 beboere på Hiort Lorenzen Plejecenter i Haderslev. Byrådet i Haderslev besluttede på et lukket møde i dag, at Aleris skal stå for driften.

Borgmester H.P. Geil siger:

"Vi ser frem til samarbejdet med Aleris. Vi har valgt firmaet, fordi det har leveret det bedste tilbud ud fra de kriterier, vi har beskrevet. Aleris er et stort firma, som har mange års erfaring inden for omsorg og ældrepleje og som i forvejen driver fem plejecentre rundt omkring i landet", siger H.P. Geil.

Også formanden for Voksenudvalget, Holger Mikkelsen, er tilfreds med, at der nu er sat navn på den nye leverandør.

"Vi har arbejdet på udbuddet i lang tid. Det har været vigtigt for os, at vi har gjort tingene på en ordentlig måde. Nu har vi fået sat et navn på, og har nu nogle måneder, hvor vi sammen med Aleris kan få skabt en god overgang til 1. april, hvor det er Aleris, der tager over".

Medarbejderne er tidligere her til aften blevet orienteret om resultatet af udbuddet. De får alle mulighed for at fortsætte i job hos Aleris.

Aleris har desuden lavet en plan for, hvordan de op til kontraktstart vil informere medarbejdere, beboere og pårørende om, hvordan de har tænkt sig at gribe opgaven an. Desuden er der planlagt åbent hus den 1. april 2016.

"Det er første gang, at vi indgår aftale med en privat leverandør på dette område, og vi tror, at Aleris kan tilbyde noget, som vi ikke kan i dag. Vi vil gerne være med til at vise andre muligheder for, hvordan man kan drive et plejecenter på private hænder", siger Holger Mikkelsen.

Haderslev Kommune inviterer til pressemøde onsdag den 16. december kl. 9 på Haderslev Rådhus.

Om udbuddet:

Beslutningen om at sende driften af Hiort Lorenzen Center i udbud blev taget i foråret 2015.

Haderslev Kommune har modtaget fire tilbud på driften af Hiort Lorenzen Plejecenter, heriblandt tæller kommunens eget bud.

Kriterierne, der er valgt ud fra, er: 50 % på kvalitet, 35 % på pris, 15 % på samarbejde og udvikling.

Den nye aftale mellem Aleris og Haderslev Kommune træder i kraft 1. april 2016.

Aleris står i dag for driften af plejecentre i Gilleleje, Græsted, Saltum, Fjerritslev og Solrød Strand.Kontaktinformation:

Borgmester H.P.Geil, telefon 21 69 64 71

Formand for Voksenudvalget, Holger Mikkelsen, telefon 40 22 52 93

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum