Akuttilbud til psykisk sårbare giver mere tryghed og færre indlæggelser

Del

14.789 gange har psykisk sårbare københavnere benyttet sig af Københavns Kommunes døgnåbne akuttilbud, siden tilbuddet åbnede i juni 2015. Ny evaluering viser, at akuttilbuddets brugere oplever mere tryghed og har færre indlæggelser.

”Jeg er blevet meget, meget mere tryg. Jeg havde ikke klaret mig uden dem. Så var det gået helt galt. Det gør mig tryg at vide, at der er nogen derude.”

Sådan siger en af de mange københavnere, som har benyttet sig af Københavns Kommunes døgnåbne tilbud på Nørrebro. Her kan københavnere hente støtte og rådgivning i akutte psykiske kriser døgnet rundt alle ugens dage.

Indsatsen virker

Flere oplever mere tryghed og har færre indlæggelser i psykiatrien. I alt har 13.106 ringet til akuttilbuddet for at få hjælp og støtte, og 1.683 er mødt op personligt på Griffenfeldsgade.

Socialborgmester i København Jesper Christensen (S) er meget tilfreds med akuttilbuddets resultater:

”De gode tal og erfaringer, vi har fra akuttilbuddet efterlader ingen tvivl om, at indsatsen virker. Jeg er meget glad for, at vi kan skabe mere tryghed og sikre færre indlæggelser i behandlingspsykiatrien ved netop at tilbyde døgnåbent akuttilbud. Samtidig styrker vi muligheden for, at københavnere med sindslidelser selv kan klare sig i egen bolig," siger Jesper Christensen.

Akuttilbuddet i Københavns Kommune er støttet af Socialministeriet og løber frem til slutningen af 2017. I alt er 14 kommuner med i ministeriets projekt, der netop er blevet evalueret af Deloitte. 

Nøgleord

Kontakter

Pressekonsulent i Socialforvaltningen, Københavns Kommune
Marianne Lemvig +4529431080

Billeder

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Radikal socialborgmester savner mere metro i ny plan om Lynetteholmen5.10.2018 11:30pressemeddelelse

- Det er godt, at regeringen nu endelig har blik for hovedstaden. Det er forkert, når regeringen hidtil har opbygget en modsætning mellem hovedstaden og resten af Danmark. En stærk hovedstad er godt for resten af landet, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV). - Det nye Lynetteholmen er et visionært projekt, der både skaber nye boliger og nye arbejdspladser. Samtidig er det vigtigt, at vi med projektet klimasikrer København og sikrer byen mod stormflod fra både nord og syd, siger hun. - Vi er stadig bekymrede for udsigten til en østlig omfartsvej, og så er det helt nødvendigt med en større udbygning af metroen, siger Mia Nyegaard.

Regeringen glemmer socialpsykiatrien i nyt udspil21.9.2018 13:41pressemeddelelse

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) er tilfreds med, at regeringen nu endelig kommer psykiatriudspil, men hun kritiserer, at regeringen glemmer socialpsykiatrien. - Jeg synes, der er flere gode takter i udspillet. Det gælder ikke mindst styrkelsen af retspsykiatrien og etableringen af nye højintensive pladser i den regionale psykiatri. Dem er der hårdt brug for oven på mange års fald i antallet af sengepladser, siger Mia Nyegaard. Hun er til gengæld utilfreds med, at regeringen ikke prioriterer socialpsykiatrien godt nok: - Jeg synes ikke, man kan se afspejlet i udspillet, hvem der faktisk løser langt størstedelen af opgaven i takt med, at antallet af sengepladser i den regionale psykiatri er faldet støt, og antallet af foranstaltningsdømte er steget markant. Et af vores største problemer er, at borgerne kommer ud fra de psykiatriske afdelinger, før de er klar til det. Det siger lægerne og sygeplejerskerne selv meget klart og utvetydigt. Det betyder, at vi hjælper flere og flere borgere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum