Akuttilbud til psykisk sårbare giver mere tryghed og færre indlæggelser

Del

14.789 gange har psykisk sårbare københavnere benyttet sig af Københavns Kommunes døgnåbne akuttilbud, siden tilbuddet åbnede i juni 2015. Ny evaluering viser, at akuttilbuddets brugere oplever mere tryghed og har færre indlæggelser.

”Jeg er blevet meget, meget mere tryg. Jeg havde ikke klaret mig uden dem. Så var det gået helt galt. Det gør mig tryg at vide, at der er nogen derude.”

Sådan siger en af de mange københavnere, som har benyttet sig af Københavns Kommunes døgnåbne tilbud på Nørrebro. Her kan københavnere hente støtte og rådgivning i akutte psykiske kriser døgnet rundt alle ugens dage.

Indsatsen virker

Flere oplever mere tryghed og har færre indlæggelser i psykiatrien. I alt har 13.106 ringet til akuttilbuddet for at få hjælp og støtte, og 1.683 er mødt op personligt på Griffenfeldsgade.

Socialborgmester i København Jesper Christensen (S) er meget tilfreds med akuttilbuddets resultater:

”De gode tal og erfaringer, vi har fra akuttilbuddet efterlader ingen tvivl om, at indsatsen virker. Jeg er meget glad for, at vi kan skabe mere tryghed og sikre færre indlæggelser i behandlingspsykiatrien ved netop at tilbyde døgnåbent akuttilbud. Samtidig styrker vi muligheden for, at københavnere med sindslidelser selv kan klare sig i egen bolig," siger Jesper Christensen.

Akuttilbuddet i Københavns Kommune er støttet af Socialministeriet og løber frem til slutningen af 2017. I alt er 14 kommuner med i ministeriets projekt, der netop er blevet evalueret af Deloitte. 

Nøgleord

Kontakter

Pressekonsulent i Socialforvaltningen, Københavns Kommune
Marianne Lemvig +4529431080

Billeder

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune SocialforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Bedre forhold for psykisk syge i København8.9.2017 06:21pressemeddelelse

Bedre forhold for psykisk syge i København. Det er en del af den budgetaftale for næste år, som et flertal i Københavns Borgerrepræsentation blev enige om i dag. - Vi får blandt andet flere botilbudspladser og bedre uddannelse af vores medarbejdere. Det bliver til gavn for vores psykisk sårbare medborgere. Det er jeg utrolig stolt over, at vi i København har valgt prioritere, siger socialborgmester Jesper Christensen. Næste år tilføres der ekstra 68,9 millioner kroner til service på området. Samtidig løftes anlægsområdet med 109,9 millioner kroner. - Vi har brug for øget specialisering i socialpsykiatrien. Jeg er glad for, at et stort flertal i Borgerrepræsentationen vil være med til at styrke det her område, siger Jesper Christensen. De ekstra penge går blandt andet til: 47 nye botilbudspladser til borgere med sindslidelser. renoveringer og modernisering af eksisterende tilbud – blandt andet Stubberupgård. uddannelsesløft af medarbejdere. flere pædagoger og sygeplejersker på tre socia

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum