Akutlægehelikoptere afgørende for hjertepatienter
Patienter, der er genoplivet efter hjertestop og patienter med hjerneblødninger eller blodpropper i hjertet eller hjernen, skal hurtigt på hospitalet. Derfor spiller akutlægehelikopterne især en afgørende rolle for dem, der bor langt væk fra et hospital, der kan hjælpe dem. En ny opgørelse viser, at det fortsat er netop disse patienter, der ofte flyves med.
(Nyhed fortsætter under foto)
For at se dette indhold fra www.regioner.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.
4.768 gange blev der sendt bud efter Danmarks fire akutlægehelikoptere i 2021, og 2.329 gange fløj helikopterne patienter på hospitalet. I 42 procent af tilfældene var der tale om patienter med hjerte-/karsygdomme, i 19 procent af tilfældene var der tale om neurologiske sygdomme. Det viser tallene i den nye årsopgørelse fra Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning.
- Der er ingen tvivl om, at akutlægehelikopterne fortsat spiller en afgørende rolle i at få akutte patienter hurtigt på hospitalerne. Hjertepatienterne udgør den absolut største gruppe af patienter, og vi kan se, at vi har flest flyvninger til de områder af landet, hvor der er længst til hospitalerne. Den kombination understreger vigtigheden af helikopterne, siger næstformand i Danske Regioner, Stephanie Lose.
LIDT FLERE FLYVNINGER END ÅRET FØR
Antallet af flyvninger i 2021 ligger på niveau med antallet af flyvninger i 2020 – helikopterne gik i luften 96 flere gange i 2021. Stigningen er dog ikke helt jævnt fordelt over baserne. I 2021 oplevede man nemlig en stigning på 104 flere ture fra Billund, mens der blot var små op- og nedjusteringer i antallet på de øvrige baser.
- Når vi ser på det samlede antal flyvninger, kan det umiddelbart se ud til, at det nu har fundet et naturligt leje. Vi forventer, at antallet vil svinge en smule op og ned på de enkelte baser – dog har Billund vist sig som en undtagelse i 2021. Vi har ikke en entydig forklaring på stigningen her, men det er den base, der er flest flyvninger fra, forklarer Troels Martin Hansen, cheflæge ved for Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning.
Læs mere:
For at se dette indhold fra www.regioner.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.
Nøgleord
Kontakter
Pressevagt
Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk
Stephanie Lose1. NæstformandDanske Regioner
Tlf:25 33 09 82slo@rsyd.dkVedhæftede filer
Information om Danske Regioner
Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.
Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark
Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner
Stram økonomiaftale for regionerne for 2023 på plads10.6.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Natten til fredag indgik Danske Regioner og regeringen en aftale om regionernes økonomi for 2023. Det blev en meget stram aftale, som kun akkurat sikrer dækning af de stigende udgifter i sundhedsvæsnet som følge af den demografiske udvikling. Aftalen betyder desuden, at regionerne må udskyde planlagte byggerier.
Danske Regioner og DI: Ny fond og partnerskab skal revolutionere sundhedsvæsnet9.6.2022 13:29:57 CEST | Pressemeddelelse
I en fælles vision foreslår Danske Regioner og Dansk Industri (DI) at etablere en offentlig-privat fond, der over ti år skal finansiere en transformation af sundhedsvæsnet. Målet er via teknologi og offentlig-privat samarbejde at løse den demografiske udfordring med stadigt flere ældre borgere, der har behov for pleje og behandling, og stadigt færre hænder til at tage sig af dem.
Brug for milliarder til modernisering af hospitaler6.6.2022 10:32:36 CEST | Pressemeddelelse
-Vi har virkelig brug for en saltvandsindsprøjtning. Patienterne bør behandles ens, uanset om de besøger et gammelt eller et nyt hospital, siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.
Stigende risiko for cyberangreb på sundhedsvæsnet efter krig og corona6.6.2022 08:52:00 CEST | Pressemeddelelse
Cybersikkerheden i sundhedsvæsnet bør forbedres, for risikoen for angreb er stigende. Flere europæiske lande er blevet ramt af cyberangreb, hvor patienter har fået aflyst behandling og IT-systemer er blokeret.
Regioner: Der skal flere penge til enorm PFAS-opgave31.5.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En opgørelse fra Danske Regioner viser, at der kan være PFAS-forureninger næsten 15.000 steder i landet. Det vil tage lang tid at rense op, og regionerne beder i første omgang om 100 mio. kr. til opgaven ved de igangværende økonomiforhandlinger med regeringen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum