Mission Øst

Akut nødhjælp og psykisk støtte til børn og familier fra Mosul-området

Del

Mission Øst har modtaget 10,2 millioner kroner til at yde humanitær vinterhjælp til tusindvis af mennesker i og omkring Mosul. Hundredvis af børn får desuden hjælp til at komme på fode efter krigstraumer.

Mission Øst har givet vinterhjælp til fordrevne i Nordirak siden 2014. På billedet er generalsekretær Kim Hartzner i aktion. Nu gælder det ofre for krigen i og omkring Mosul.
Mission Øst har givet vinterhjælp til fordrevne i Nordirak siden 2014. På billedet er generalsekretær Kim Hartzner i aktion. Nu gælder det ofre for krigen i og omkring Mosul.

Danske ngo’er spiller en vigtig rolle i at afhjælpe en humanitær krise i og omkring Mosul.

Det fastslog Lars Løkke Rasmussen ifølge Ritzau, da han for nylig lovede Iraks premierminister Abadi 50 millioner kroner gennem danske hjælpeorganisationer i området.

En af hjælpeorganisationerne er Mission Øst, der har ydet akut nødhjælp og psykisk støtte til fordrevne i det nordlige Irak siden sommeren 2014.

Mission Øst har nu modtaget 10,2 millioner kroner fra det danske udenrigsministerium til det humanitære arbejde med bl.a. at uddele vinterhjælp i og omkring Mosul. Bevillingen betyder, at Mission Øst kan hjælpe 10.000 mennesker og sammenlagt 35.000 mennesker i og omkring Mosul.

Vinterhjælpen består af vintertøj, varmeapparater og brændstof og indgår i Mission Østs samlede overlevelsespakke. Pakken indeholder bl.a. førstehjælpsudstyr, tæpper, hygiejneartikler og køkkensæt - alt sammen for at de fordrevne familier kan holde varmen, lave mad og have et sted at sove.

Flygter desperat fra Mosul

– Det er mennesker, der i over to år under Islamisk Stats terrorvælde har oplevet de mest grufulde ting, man kan forestille sig: De har set mænd blive henrettet, kvinder voldtaget og unge piger og kvinder solgt som sexslaver på markedet i Mosul. Nu øjner de frihed, og derfor strømmer de ud af byen, selv om de risikerer at blive dræbt af snigskytter eller bomber, fortæller Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner og fortsætter:

– De flygter desperat med deres familier og børn, og hvad de lige kan nå at få med og bære. Nu må vi tage imod dem og give dem den hjælp, de har så hårdt brug for.

De fordrevne skal også have hjælp til etablering, når de finder et sted at opholde sig eller vender hjem. Derfor vil Mission Øst også sørge for rent drikkevand til hundredvis af hjemvendte familier. Hjælpeorganisationen har lang erfaring i etablering af vandsystemer i lande som Nepal, Afghanistan og Nordkorea. Med den erfaring vil hjælpeorganisationen reparere og genetablere brønde og vandsystemer for hjemvendte irakere.

Mission Øst har indtil nu hjulpet i alt 89.000 fordrevne i det nordlige Irak.

Børn kommer væk fra traumer

Nogle af pengene fra Danmark vil også gå til, at hundrevis af krigsramte børn kan få psykologisk støtte i Mission Østs seks børnecentre i det nordlige Irak. Her får børnene et frirum til at komme sig efter krigens rædsler. Her kan de lege, tegne og dyrke sport i et trygt miljø. Og her kan de komme væk fra deres traumer, glemme deres bekymringer for en stund og få nye venner. Samtidig får de undervisning i sprog og matematik, så de ikke står på bar bund, når de en dag kan komme i skole igen.

Mission skaffer specialiseret traumebehandling til de børn, der har særlige behov for dette. Organisationen henviser også børn til særlig medicinsk, juridisk og anden specialiseret hjælp, når behovet opstår.

Nøgleord

Kontakter

Svend Løbner | Pressekoordinator
Mission Øst | Skt. Lukas vej 13 | 2900 Hellerup
Tlf: +45 28 707 703 | svend.lobner@missioneast.org
www.missioneast.org | www.facebook/missionoest

Billeder

Mission Øst har givet vinterhjælp til fordrevne i Nordirak siden 2014. På billedet er generalsekretær Kim Hartzner i aktion. Nu gælder det ofre for krigen i og omkring Mosul.
Mission Øst har givet vinterhjælp til fordrevne i Nordirak siden 2014. På billedet er generalsekretær Kim Hartzner i aktion. Nu gælder det ofre for krigen i og omkring Mosul.
Download

Information om Mission Øst

Mission Øst
Mission Øst
Postboks 149, Skt. Lukas Vej 13
2900 Hellerup

39 61 20 48http://www.miseast.org/

Mission Øst er en international hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingsstøtte i Østeuropa og Asien. Vi hjælper mennesker i nød uanset race, religion og politisk ståsted. Mission Øst er grundlagt i Danmark og gennemfører projekter direkte eller sammen med lokale partnere i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, Syrien og Tadsjikistan. Mission Øst er støttet af Danida, de norske og tyske udenrigsministerier samt EU og FN.

Følg pressemeddelelser fra Mission Øst

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Mission Øst

Nyt magasin giver indblik i krigens skæbner27.11.2017 11:04pressemeddelelse

Nyt magasin giver indblik i krigens skæbner Mission Øst hjælper tusindvis af mennesker, der lever i krigens skygge. Et nyt magasin giver blandt andet indblik i irakiske ofres barske skæbner under og efter Islamisk Stat. Men viser også, at håbet spirer. Millioner af mennesker verden over lever i skyggen af krig eller konflikt. Bag de enorme tal gemmer der sig menneskeskæbner, som fortjener at blive fortalt. Det gør Mission Øst i det seneste nummer af sit magasin, som kommer på gaden i disse dage. Her møder vi blandt andet yezidi-kvinden Leila og hendes børn, der i to år levede som fanger under Islamisk Stat. Vi møder også Shamil og Saabira, der kom meget tæt på bomberegn og mortérgranater ved Mosuls befrielse, og nu må overleve i ruinerne af den irakiske storby. - Det er let at miste håbet i en ustabil region, men vi må ikke glemme, at der bag negative nyhedsoverskrifter gemmer sig rigtige mennesker af kød og blod, hvis højeste ønske er at kunne leve en tilværelse uden frygt og nød, sig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum