Danmarks Idrætsforbund

Akkrediteringsprocessen til OL i Tokyo i 2020 er åben

Del

Ønsker du at dække OL i Tokyo 2020 som journalist eller fotograf, så er det nu, at du skal akkreditere dig. Deadline er 11. marts 2019.

Der er 547 dage til OL-ilden tændes på det olympiske stadion i Tokyo, men det er nu, at du skal akkrditere dig, hvis du skal med til legene som fotograf eller journalist.

Akkrediteringprocessen til OL i 2020 er delt i flere faser. I første omgang er der tale om den såkaldte ’Press by number’, hvor du skal oplyse det ønskede antal akkrediteringer (for medier) og din funktion (fotograf/journalist). Desuden skal du oplyse navnet på det medie, som du repæsenterer, kontaktinfo mv. 
Senere i 2019 følger ’Press by name’, hvor der skal sættes konkrete navne på OL-akkrediteringerne, indsendes billeder mv. Jeg vil bede dig udfylde ’Press by number-filen’ (link til excel-fil nedenfor) og returnere til mig senest fredag den 11. marts.

Det er vigtigt at understrege, at du ikke skal søge om en OL-akkreditering, fordi OL kunne være en sjov oplevelse. Hvis du skal akkrediteres som journalist eller fotograf til OL, så skal du med for at formidle de store sportsøjeblikke til danskerne. At det så forhåbentlig også bliver en god oplevelse – det er dejlig en bonus.

Det er den Internationale Olympiske Komité, IOC, som tildeler akkrediteringer til de enkelte medlemslande. Herefter er det Danmarks Idrætsforbund som national olympisk komité, der i samarbejde med Danske Sportsjournalister fordeler akkrediteringerne på det danske marked. Muligvis har vi ikke nok akkrediteringer i Danmark i forhold til efterspørgslen og kan ende med en proces, hvor vi udvælger de danske journalister og fotografer, der skal til Tokyo. Du skal derfor være forberedt på at blive kontaktet for at høre, hvem dine kunder er, hvis du er freelancer. På den måde er det – som med atleterne - et nåleøje at komme igennem akkrediteringsprocessen og blive OL-journalist eller -fotograf.

Hvis du har spørgsmål om OL, atleter, forberedelserne, venues, regler osv., så er du altid velkommen til at kontakte Jakob Draminsky, OL-presseansvarlig i DIF, jdr@dif.dk, 28893678.

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og flere end 1,9 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum