Udenrigsministeriet

Akkreditering og pressebriefing: Grønt topmøde i København den 19-20. oktober

Del

Statsledere- og regeringschefer, topministre, ledere fra nogle af verdens største virksomheder, repræsentanter fra civilsamfundet, investorer og unge iværksættere mødes i København d. 19-20. oktober for at deltage i det første grønne topmøde under det nye globale initiativ, P4G (Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030).

Danmark inviterer til P4G-topmøde for at sætte fart på omstillingen til en bæredygtig global økonomi. Der vil være fokus på at udvikle, udbrede og finansiere offentlig-private partnerskaber, der skaber konkrete løsninger på eks. madspild, plastik i havene, overforbrug af ressourcer, vandmangel, forurening og trængsel i storbyer. Og løsninger der vel at mærke er markedsdrevne og skalerbare.

Topmødet forløber over to dage. Første dag vil statsminister Lars Løkke Rasmussen byde velkommen i Dansk Industri. Senere vil Miljø- og Fødevareministeriet, Energi, Forsynings- og Klimaministeriet, Erhvervsministeriet og Københavns Kommune være værter for en række sessioner om fødevarer og landbrug, vand, energi, bæredygtige byer og cirkulær økonomi. Næste dag åbnes dørene for stats- og regeringschefer i DR’s koncertsal. Her vil fokus være på politisk lederskab på globalt niveau. Ikke blot for politikere, men for globale ledere fra byer, erhvervsliv, civilsamfund og vidensinstitutioner.

Hendes Majestæt Dronningen er vært ved en middag på Christiansborg Slot i anledning af det grønne topmøde.

Se hele programmet for topmødet her.

Akkreditering

Presse, som ønsker at dække topmødet samt H.M. Dronningens middag på Christiansborg Slot i den anledning, skal søge om akkreditering på International Press Centers hjemmeside http://ipcd.dk/ Der er åbnet for at ansøge om akkreditering. Deadline er onsdag d. 10. oktober kl. 10.00. Presseprogram ligger på www.ipcd.dk samt på www.p4gsummit.org

Spørgsmål vedr. akkreditering kan rettes til Peter Krause, IPC, mail: peter@umipc.dk

Pressebriefing

Der afholdes en pressebriefing om topmødet den 5. oktober kl. 13.00 – 14.00 i Udenrigsministeriet, Asiatisk Plads 2, København. Tilmelding til pressebriefing skal ske på mail til fuldmægtig Sarah Vormsby, Udenrigsministeriet, mail: sarvor@um.dk senest torsdag d. 4. oktober.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red