Udenrigsministeriet

Akkreditering og pressebriefing: Grønt topmøde i København den 19-20. oktober

Del

Statsledere- og regeringschefer, topministre, ledere fra nogle af verdens største virksomheder, repræsentanter fra civilsamfundet, investorer og unge iværksættere mødes i København d. 19-20. oktober for at deltage i det første grønne topmøde under det nye globale initiativ, P4G (Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030).

Danmark inviterer til P4G-topmøde for at sætte fart på omstillingen til en bæredygtig global økonomi. Der vil være fokus på at udvikle, udbrede og finansiere offentlig-private partnerskaber, der skaber konkrete løsninger på eks. madspild, plastik i havene, overforbrug af ressourcer, vandmangel, forurening og trængsel i storbyer. Og løsninger der vel at mærke er markedsdrevne og skalerbare.

Topmødet forløber over to dage. Første dag vil statsminister Lars Løkke Rasmussen byde velkommen i Dansk Industri. Senere vil Miljø- og Fødevareministeriet, Energi, Forsynings- og Klimaministeriet, Erhvervsministeriet og Københavns Kommune være værter for en række sessioner om fødevarer og landbrug, vand, energi, bæredygtige byer og cirkulær økonomi. Næste dag åbnes dørene for stats- og regeringschefer i DR’s koncertsal. Her vil fokus være på politisk lederskab på globalt niveau. Ikke blot for politikere, men for globale ledere fra byer, erhvervsliv, civilsamfund og vidensinstitutioner.

Hendes Majestæt Dronningen er vært ved en middag på Christiansborg Slot i anledning af det grønne topmøde.

Se hele programmet for topmødet her.

Akkreditering

Presse, som ønsker at dække topmødet samt H.M. Dronningens middag på Christiansborg Slot i den anledning, skal søge om akkreditering på International Press Centers hjemmeside http://ipcd.dk/ Der er åbnet for at ansøge om akkreditering. Deadline er onsdag d. 10. oktober kl. 10.00. Presseprogram ligger på www.ipcd.dk samt på www.p4gsummit.org

Spørgsmål vedr. akkreditering kan rettes til Peter Krause, IPC, mail: peter@umipc.dk

Pressebriefing

Der afholdes en pressebriefing om topmødet den 5. oktober kl. 13.00 – 14.00 i Udenrigsministeriet, Asiatisk Plads 2, København. Tilmelding til pressebriefing skal ske på mail til fuldmægtig Sarah Vormsby, Udenrigsministeriet, mail: sarvor@um.dk senest torsdag d. 4. oktober.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren på besøg i Irak14.12.2018 06:00Pressemeddelelse

Som den første vestlige udenrigsminister siden den nye irakiske regerings tiltrædelse besøger Anders Samuelsen Irak. Under besøget har han diskuteret fremdriften i kampen imod ISIL og forsikret den irakiske regering om Danmarks fortsatte støtte i kampen mod terrororganisationer og stabilisering af de befriede områder. Udenrigsministeren opfordrede i samtaler med den irakiske præsident og udenrigsminister til, at den nye irakiske regering har fokus på at gennemføre nødvendige politiske reformer, sikre forsoning og reducere korruptionen. Endelig lancerede Anders Samuelsen det kommende danske stabiliseringsprogram for Irak og Syrien. Udenrigsminister Anders Samuelsen siger: ”Det er godt at se de positive fremskridt i Irak. Men kampen mod ISIL er ikke slut. Derfor har det også været vigtigt for mig at besøge Irak igen. Jeg havde lejlighed til at takke de danske udsendte fra forsvaret og politiet for deres store indsats. De står i frontlinjen i den klare danske støtte til kampen mod ISIL. D

Regeringen lancerer nyt regionalt stabiliseringsprogram for Syrien og Irak14.12.2018 06:00Pressemeddelelse

Udenrigsministeren og forsvarsministeren lancerer nu et nyt regionalt freds- og stabiliseringsprogram for Syrien og Irak, der dækker perioden 2019–2021. Formålet er at bidrage til en reduktion af regional usikkerhed, terrorisme, migration og den længerevarende flygtningekrise. Indsatserne vil imødekomme akutte stabiliseringsbehov og hjælpe til at sikre en varig fred i Irak og fremme en inklusiv politisk løsning på konflikten i Syrien. Udenrigsminister Anders Samuelsen siger: ”Koalitionen imod ISIL har drevet terrororganisationen ud af langt de fleste af de områder, de kontrollerede. Vi kan være stolte af den rolle, det danske forsvar har spillet i den opgave. Men indsatsen er ikke slut. Hvis vi skal bekæmpe ekstremisme og terrorisme i det lange løb, og hvis vi skal forhindre nye flygtningestrømme, er der behov for en stærk og dedikeret stabiliseringsindsats. Ellers risikerer vi, at ISIL vender tilbage om kort tid. Derfor er jeg glad for, at vi i dag kan løfte sløret for et nyt stabilis

Nu åbnes der for forsøgsfiskeri af blåmuslinger i Storebælt13.12.2018 07:00Pressemeddelelse

Fra årsskiftet bliver det muligt at fiske blåmuslinger i nye områder som et forsøg. Det skal være med til at give overblik over muslingebestandene. Nu bliver det muligt at fiske efter blåmuslinger i helt nye områder i Storebælt, når fiskeriminister Eva Kjer Hansen åbner op for et forsøgsfiskeri i den nordlige del af Storebælt. Samtidig udvides de områder til muslingefiskeri, der allerede foregår på den østjyske kyst.