Udenrigsministeriet

Akkreditering og pressebriefing: Grønt topmøde i København den 19-20. oktober

Del

Statsledere- og regeringschefer, topministre, ledere fra nogle af verdens største virksomheder, repræsentanter fra civilsamfundet, investorer og unge iværksættere mødes i København d. 19-20. oktober for at deltage i det første grønne topmøde under det nye globale initiativ, P4G (Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030).

Danmark inviterer til P4G-topmøde for at sætte fart på omstillingen til en bæredygtig global økonomi. Der vil være fokus på at udvikle, udbrede og finansiere offentlig-private partnerskaber, der skaber konkrete løsninger på eks. madspild, plastik i havene, overforbrug af ressourcer, vandmangel, forurening og trængsel i storbyer. Og løsninger der vel at mærke er markedsdrevne og skalerbare.

Topmødet forløber over to dage. Første dag vil statsminister Lars Løkke Rasmussen byde velkommen i Dansk Industri. Senere vil Miljø- og Fødevareministeriet, Energi, Forsynings- og Klimaministeriet, Erhvervsministeriet og Københavns Kommune være værter for en række sessioner om fødevarer og landbrug, vand, energi, bæredygtige byer og cirkulær økonomi. Næste dag åbnes dørene for stats- og regeringschefer i DR’s koncertsal. Her vil fokus være på politisk lederskab på globalt niveau. Ikke blot for politikere, men for globale ledere fra byer, erhvervsliv, civilsamfund og vidensinstitutioner.

Hendes Majestæt Dronningen er vært ved en middag på Christiansborg Slot i anledning af det grønne topmøde.

Se hele programmet for topmødet her.

Akkreditering

Presse, som ønsker at dække topmødet samt H.M. Dronningens middag på Christiansborg Slot i den anledning, skal søge om akkreditering på International Press Centers hjemmeside http://ipcd.dk/ Der er åbnet for at ansøge om akkreditering. Deadline er onsdag d. 10. oktober kl. 10.00. Presseprogram ligger på www.ipcd.dk samt på www.p4gsummit.org

Spørgsmål vedr. akkreditering kan rettes til Peter Krause, IPC, mail: peter@umipc.dk

Pressebriefing

Der afholdes en pressebriefing om topmødet den 5. oktober kl. 13.00 – 14.00 i Udenrigsministeriet, Asiatisk Plads 2, København. Tilmelding til pressebriefing skal ske på mail til fuldmægtig Sarah Vormsby, Udenrigsministeriet, mail: sarvor@um.dk senest torsdag d. 4. oktober.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Nyt samarbejde mellem Danmark og World Economic Forum: Verden har brug for lederskab for at drive overgangen til en cirkulær økonomi20.10.2018 13:02pressemeddelelse

Klimaændringer, mangel på drikkevand, stigende affaldsmængder og knaphed på naturressourcer er nogle af de største udfordringer i bestræbelserne på at opfylde FN’s verdensmål. Verden skal omstilles til en cirkulær økonomi, hvor vi forbruger mindre, sparer på ressourcerne, genbruger produkter og genanvender affald i produktionen. I takt med den ambition præsenterede Regeringen i september en Strategi for Cirkulær Økonomi med en række konkrete forslag til, hvad vi skal gøre i Danmark.