Aalborg Kongres & Kultur Center

AKKC går i grønt for at markere nyt samarbejde med Green Hub Denmark

Del

Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) og Green Hub Denmark indgår et samarbejde, der skal sikre, at Aalborg og Nordjylland positioneres som grøn og bæredygtig event- og erhvervsdestination. Det markeres på festligste vis ved, at AKKC i en periode svøber store dele af den ikoniske bygning og scenetårn ind i grønt lys.

En ny grøn aftale i Aalborg Green Hub og AKKC går sammen
En ny grøn aftale i Aalborg Green Hub og AKKC går sammen

I AKKC går man forrest i bæredygtighedens tegn og er certificeret efter ISO 20121, den internationale standard for bæredygtige events, og DNV GL's verdensmålscertificering - som det første og eneste eventsted i Danmark, der kan prale af de to certificeringer.

Direktør i AKKC, Nicolaj Holm, har store ambitioner for, hvordan huset skal spille ind i Green Hub Denmark:

-  Blandt de flere end 500.000, der årligt gæster AKKC, finder man nogle af landets centrale nøglespillere i erhvervslivet, det politiske spekter, i store organisationer og institutioner. Og når de gæster os, ønsker vi at være dem, der supporterer, at oplevelsen bliver mere end et møde, en konference, en udstilling eller en kulturoplevelse. Vi vil i fremtiden bruge den viden, vi har om disse mennesker til at få skabt en forbindelse til og præsentation af, at Aalborg og Nordjylland er i front på grøn omstilling. Ved at samarbejde med Green Hub Denmark, får vi mulighed for at tilbyde vores besøgende sådan en supplerende oplevelse og viden, hvor de får mulighed for at komme ud i regionen og se nogle af de grønne løsninger, som vi med stolthed kan fremvise i Nordjylland, siger Nicolaj Holm.

Green Hub Denmark skaber platformen for, at grønne aktører mødes, så de kan udvikle, teste og demonstrere løsninger til det klimaneutrale samfund, og her glæder Green Hub Denmark sig over, at have fået AKKC med.

 -  Aalborg Kongres & Kultur Center er en vigtig samarbejdspartner, da de tilbyder ideelle fysiske rammer for at samle erhvervsliv, myndigheder, uddannelsesinstitutioner og borgere og samskabe grønne projekter og produkter. Samtidig sender det et fremragende signal til omverdenen at kulturlivet også bakker op om den grønne omstilling, siger projektchef Michael Stie Laugesen.

Omdrejningspunktet for partnerskabet vil være at udbrede kendskabet til de projekter, som sætter gang i den bæredygtige omstilling. Dette forventes bl.a. at ske gennem et fokus på at tilbyde AKKC’s kunder inden for møde- og messesegmentet erhvervsbesøg hos de nordjyske fanebærere inden for den bæredygtige omstilling.

Ydermere løber AKKC’s klimakonvention NET ZERO pathways af stablen i august 2021 med Green Hub Denmark, som partner. Målet for NET ZERO pathways 2021 bliver at sætte spotlight på den danske ambition om 70% mindre CO2 i 2030 og hvordan denne dagsorden kan skabe nye forretningseventyr og mere beskæftigelse inden for den grønne sektor.

 FAKTA:

Tilbage i maj lancerede en stærk partnerkreds samarbejdsplatformen Green Hub Denmark med en klar ambition om at gøre Aalborg og Nordjylland til Silicon Valley for grøn omstilling.

Målet er, at der skal skabes flere tusinde grønne arbejdspladser over de næste 10 år, og et middel for at tiltrække arbejdspladser og investeringer er at synliggøre Aalborg og Nordjyllands styrkeposition inden for grøn energi og bæredygtighed.

Green Hub Denmark vil være stedet, hvor grønne løsninger udvikles, testes og demonstreres. Man oplever stor opbakning fra hele Nordjylland, og partnerkredsen udvider sig løbende med store og små spillere, der gerne vil være med til at sætte Nordjylland på det grønne verdenskort.

Kontakter

Michael Stie Laugesen, Projektchef, Green Hub Denmark. Tlf. 2520 0472

Billeder

En ny grøn aftale i Aalborg Green Hub og AKKC går sammen
En ny grøn aftale i Aalborg Green Hub og AKKC går sammen
Download
AKKC markerer aftalen med grønt hus i en uge. Foto Jan H. Pedersen
AKKC markerer aftalen med grønt hus i en uge. Foto Jan H. Pedersen
Download

Vedhæftede filer

Information om Aalborg Kongres & Kultur Center

Aalborg Kongres & Kultur Center
Aalborg Kongres & Kultur Center
Europa Plads 4
9000 Aalborg

+45 99 35 55 55http://www.akkc.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Wallmans Christmas Show er Danmarks største medrivende julefest for alle29.4.2021 10:00:42 CEST | Pressemeddelelse

Når Wallmans Christmas Show on Tour igen finder vej til Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) med premiere torsdag den 18. november og derefter fredage og lørdage til 11. december, så kan alle festglade mennesker godt gøre sig klar til et brag af en julefrokost. I 2019 lykkedes det for første gang i Danmark at få Wallmans on Tour til Aalborg med et fast juleshow fredage og lørdage fra november til december. Sådan bliver det igen!

Aalborg Kongres & Kultur Center sætter restaurantdrift i udbud15.4.2021 15:17:44 CEST | Pressemeddelelse

Bæredygtighed, høj kvalitet, kontinuerlig nytænkning samt et enormt serviceniveau skal kendetegne hele restaurantdriften i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) – og samtidig skal den samlede restaurantkapacitet udvides. En forpagter skal drive en bæredygtig kongres- og kulturrestaurant, der tager sig af alle aktiviteter, der vedrører forplejning til aktiviteter i AKKC. En anden forpagter skal drive en nyoprettet á la carte restaurant med gastronomisk bæredygtighed.