Akademikerne

Akademikerne: Regeringens finanslovsforslag skærer massivt på uddannelse

Del

Det er under al kritik, at regeringen med sit forslag til næste års finanslov vil sende de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser ud i massive nedskæringer. Det er meldingen fra hovedorganisationen Akademikerne, der påpeger, at uddannelserne allerede fra nytår vil mangle ca. 280 mio. kr., svarende til 5000 kr. pr. studerende, hvis ikke politikerne prioriterer at finde finansiering til taxameterløftet.

Akademikernes formand Lisbeth Lintz frygter alvorlige konsekvenser for uddannelseskvaliteten, hvis ikke finanslovsforhandlingerne fører til en videreførelse af det taxameterløft, der har siden 2010 har holdt hånden under uddannelserne.

Akademikernes formand Lisbeth Lintz udtaler:

“Det vil få alvorlige konsekvenser, hvis regeringen kommer igennem med at fjerne taxameterløftet på 280 mio. kr. Vi kommer til at se dalende kvalitet og stor usikkerhed for medarbejderne. Det bliver en meget grim omgang, hvis uddannelserne skal skære 5000 kr. pr. studerende”.

Der var i januar fundet flertal for en videreførelse af taxameterløftet i forbindelse med aftalen om Danmark kan mere 1, men da der ikke er fundet finansiering til aftalen, står universiteterne nu til at miste 280 mio. kr. årligt allerede fra årsskiftet.

Lisbeth Lintz udtaler:

“Det er helt ubegribeligt, at vi nu igen står i en situation, hvor universiteterne, få måneder inden et nyt finansår, ikke ved, om de er købt eller solgt. Jeg savner, at der er nogle politikere, der anerkender, at deres politik har enorm betydning for både studerende og ansatte ude på universiteterne og ikke bare forlænger taxameterløftet, men også gør det permanent”.

Afslutningsvis udtaler Lisbeth Lintz:

“Danmark kan ikke trække på råstoffer i undergrunden. I stedet er vi afhængige af at investere i uddannelse for at sikre fremtidens velstand og velfærd. Derfor er det mig en gåde, at regeringen fremlægger en finanslov, der skærer 280 mio. kr. på uddannelse. Nu er det op til de øvrige partier at stå værn om uddannelseskvaliteten.”

For yderligere kommentarer, kontakt Lisbeth Lintz på 24888442 eller på ll@ac.dk.

Akademikerne varetager interesser for 465.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Billeder

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2021 ca. 447.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Ny arbejdsskadereform er langt fra at løse problemerne på et moderne arbejdsmarked23.9.2022 15:06:08 CEST | Pressemeddelelse

Reformen får slet ikke taget fat om nældens rod og gjort arbejdsskadesystemet relevant for den hastigt voksende del af arbejdsmarkedet, hvor problematikker om psykisk arbejdsmiljø slår hårdt igennem i disse år, herunder stress. Samtidig ærgrer det Akademikernes formand, at man politisk ikke er kommet i hus med at sikre højere erstatninger i arbejdsskadesystemet, til trods for at regeringen i sit forståelsespapir havde sat dette mål.

Nyt uddannelsestilbud mellem DI Digital og Akademikerne skal klæde mindre virksomheders højtuddannede medarbejdere på til fremtiden19.9.2022 12:46:55 CEST | Pressemeddelelse

Nyt samarbejde om digital efteruddannelse skal klæde SMV’er på til fremtiden og sikre akademisk ansatte mere relevant kompetenceudvikling. Når digitaliseringen breder sig med så høj hastighed, som den gør i disse år, betyder det, at alle medarbejdere – ikke kun IT-specialisterne – skal blive dygtigere til at drive udviklingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum