Akademikerne

Akademikerne: Ny regerings uddannelsesreformer gør Danmark fattigere

Del
Den nye regering har mange og vidtgående reformambitioner. Men at forringe både universitetsuddannelserne og SU'en er den forkerte vej at gå. Det mener Akademikernes formand Lisbeth Lintz, der frygter, at nedskæringer på kandidatuddannelserne og SU’en vil betyde dårligere uddannelseskvalitet, mindre trivsel og et markant produktivitetstab.

Lisbeth Lintz udtaler:

“En regering, der slår sig op på at tage ansvar for Danmarks fremtid, bør investere i de ting, vi er afhængige af for at kunne opretholde velstanden og velfærden i samfundet. Allerede da den tidligere socialdemokratiske regering præsenterede forslaget om at forringe kandidatuddannelserne, vurderede Det Økonomiske Råd, at en halvering af kandidatuddannelserne kan give et stort produktivitetstab. Vi mener ikke, at Danmark har brug for tiltag, der forringer produktiviteten.“

 Lisbeth Lintz fortsætter:

“Vi bider mærke i, at regeringen lægger op til, at reformerne af uddannelsessystemet skal ske i et samarbejde mellem de relevante parter på området. Det er vigtigt, at det kommer til at ske i en form, hvor der faktisk bliver gjort brug af den viden, der er på området. Det er et arbejde, som vi ser frem til at deltage i.”

 Ikke uventet vil den nye regering også lave store ændringer på beskæftigelsesområdet. Mest markant ved at nedlægge jobcentrene og give mere plads til bl.a. a-kasserne i indsatsen for at få ledige i job. Akademikerne går ind i det kommende reformarbejde med stor interesse.

 Lisbeth Lintz udtaler:

”Et tilstrækkeligt dagpengeniveau er sammen med en effektiv og målrettet indsats afgørende for den lediges tryghed og fleksibiliteten på arbejdsmarkedet. Derfor er det vigtigt, at en ny, forenklet beskæftigelsesindsats ikke bare bliver en spareøvelse, men reelt skaber et bedre system for såvel ledige som virksomheder. Det vil vi gerne bidrage til at sikre.”

Akademikerne hæfter sig også ved kommende tiltag for at gøre det mere attraktivt for seniorer at blive på arbejdsmarkedet, ligesom Akademikerne ser frem til at tage del i den kommende permanente trepartsinstitution, der skal fremme et kontinuerligt samarbejde mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter. 

For yderligere kommentarer, kontakt Akademikernes formand Lisbeth Lintz på 24888442.

Akademikerne varetager interesser for 465.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 106
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2022 ca. 465.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Erstatningerne må op i design-krænkelsessager24.3.2023 09:44:00 CET | Pressemeddelelse

Den 22. marts 2023 satte Højesteret et endeligt punktum i sagen, hvor Netto har efterlignet vaser og andre designprodukter skabt designeren Anne Black. I sagen krævede Anne Black 3 millioner kr. i erstatning. Sø- og Handelsretten tilkendte hende kun 1,5 millioner kroner. Østre Landsret nedsatte erstatningen til 300.000 kr. Nu har Højesteret fastsat den til 1 million kr., 7 år efter sagen blev anlagt. Sagen angår spørgsmål af stor betydning for danske designere. Akademikerne og Forbundet Arkitekter og Designere har fra starten fulgt sagen tæt.

Positivt med 3.6 mia. kr. til forskning, men ambitionsniveauet står i stampe1.3.2023 13:47:50 CET | Pressemeddelelse

Forskningsreserven for 2023 er nu fordelt med to aftaler, som tilsammen har alle Folketingets partier bag sig. Det er meget positivt, at politikerne bakker op om forskningen og behovet for mere viden som grundlag for vigtige beslutninger og løsninger. Men ambitionsniveauet skal være højere - regeringens såkaldte mål om at bruge 1 pct. af BNP har været nået i mange år. Hvornår kommer vi videre?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum