Akademikerne

Akademikerne: Hjælpepakke til sundhedsvæsnet er vigtig

Del

Corona-mia. til en kritisk vinter i sundhedsvæsnet er tiltrængt, og det er godt, at regeringen træder til. De nye midler er et vigtig løft til at lette generne af et ekstraordinært arbejdspres, og dermed en hjælpende hånd til de mange, der knokler dag og nat på vores hospitaler i regionerne for at bringe danskerne sikrest og tryggest muligt igennem den akutte sundhedskrise.

Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, udtaler: 

”Det er glædeligt, at regeringen træder til med en yderst tiltrængt økonomisk indsprøjtning til medarbejderne i vores sundhedsvæsen, der står hårdt presset af coronakrisen. Uden deres indsats, havde vi ikke klaret os så trygt igennem den alarmerende coronasituation, som vi gør nu”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.  

”Jeg er glad for, at regeringen med sin hjælpepakke har valgt en løsning, så arbejdspladserne og det lokale niveau, nu kan prioritere midlerne og bruge dem til medarbejderne, hvor det er bedst”, siger Lars Qvistgaard. 

Yderligere information 

Kontakt Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne: lq@ac.dk, 21472686 

Hovedorganisationen Akademikerne repræsenterer 447.00 offentligt og privat ansatte med en videregående uddannelse, herunder faggrupper i sundhedsvæsnet som læger, jordemødre, fysioterapeuter, farmaceuter mv.  

Nøgleord

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2021 ca. 447.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Akademikerne med i trepartsaftale om forlængelse af midlertidig arbejdsfordelingsordning samt lønkompensation10.12.2021 15:18:13 CET | Pressemeddelelse

Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, udtaler: “Jeg er glad for, at vi sammen med de øvrige parter på arbejdsmarkedet er blevet enige om at tage de allerede velkendte og gode redskaber i brug, så vi på den måde kan hjælpe de hårdest ramte virksomheder og ansatte i den kommende tid hen over julen og ind i det nye år. Der er en fornuftig balance i vores trepartsaftale, som forlænger den midlertidige arbejdsfordelingsordning samt genindfører muligheden for lønkompensation”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne. “Til de virksomheder der vælger at benytte sig af arbejdsfordelingsordningen, vil jeg klart anbefale, at der tænkes i muligheder for opkvalificering og videreuddannelse i hjemsendelsesperioden, bl.a. indenfor grøn omstilling og digitalisering”, siger Lars Qvistgaard. “Jeg er også meget tilfreds med, at der sideløbende vores trepartsforhandlinger er indgået en politisk aftale om midlertidige kompensationsordninger til erhvervslivet, herunder kulturlivet, som også til

Nødvendig trepart om kompensation ved corona23.11.2021 10:02:35 CET | Pressemeddelelse

Trepartsaftalen er et vigtig middel til at sikre tryghed og et økonomisk sikkerhedsnet på arbejdsmarkedet i en svær tid med tiltagende konsekvenser af en voksende coronasmitte. Hovedorganisationen Akademikerne opfordrer til fortsat bevågenhed på effekten af smittetallene henover de næste hårde måneder, og at holde muligheden åben for hurtigt at supplere aftalen med nye tiltag, hvis udviklingen måtte kalde på det.

Akademikerne: Regeringen spiller hasard med arbejdsmiljøet og coronahåndteringen for hundredtusindvis af lønmodtagere12.11.2021 06:31:08 CET | Pressemeddelelse

Når regeringen fredag den 12. november tager hul på trepartsforhandlinger med Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation om muligheden for, at arbejdsgiver kan kræve at se coronapas fra medarbejderne, vil en betydelig del af arbejdstagerne i Danmark ikke være repræsenteret. Akademikerne, der er hovedorganisation for ca. 450.000 medlemmer med en videregående uddannelse, er endnu en gang ikke inviteret af regeringen, som dermed lukker øjnene for, at store dele af det danske arbejdsmarked ikke vil være favnet af den løsning, som man måtte finde frem til ved bordet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum