Agria fornyer mangeårigt samarbejde med Schweissregistret
Hos Agria har vi en oprigtig kærlighed til alle dyr, ikke kun dem vi forsikrer, så vi er begejstrede for, at der findes hundeførere, der er klar til at afbryde familiemiddagen, fodboldkampen eller nattesøvnen for at tage ud og opspore vildt, der enten er blevet påkørt eller anskudt. Denne lille gruppe højt specialiserede jægere og hunde udfrier hvert år mange dyr af deres pinsler – uden at blive honoreret for det!
Opgaven med at forsikre Schweiss-hundene har været i udbud, og det er ikke uden stolthed, at Agria kan fortælle, at de har vundet dette udbud.
Vildt blod
Ordet schweiss er tysk og betyder “vildt blod” i jægerjargon. Registret har eksisteret i Danmark siden 1974 og består af 190 ekvipager fordelt på 10 regioner i hele landet. Man skal have jagttegn, og både hund og ejer skal gennem en skrap optagelsesprøve, før man kan få lov til at tage den toårige uddannelse til Schweisshundefører. Syv kom gennem nåleøjet sidste år.
Overgang til sommertid er farlig for vildtet
Det er jo desværre sådan, at meddelelsen om, at vi går over til sommertid, ikke rigtigt når ud til de vilde dyr. Det betyder hvert år flere påkørsler, fordi dyrene fortsætter med at krydse vejene, som de plejer, mens vi ændrer ”køreplanen” og fra den ene dag til den anden starter bilen en time tidligere.
Schweissregistret hører under Naturstyrelsen (der er en styrelse under Miljøministeriet). Naturstyrelsen har en række gode råd, hvis du kommer til at påkøre et dyr:
- Stands bilen så hurtigt, som forholdene tillader det, og gå til fods tilbage langs vejkanten for at finde det sted, hvor dyret ligger, eller hvor det forsvandt.
- Marker stedet tydeligt og find ud af, hvor du er: vejnavn, husnummer, nummer på kantpæl eller anden præcis angivelse.
- Ring til Dyrenes Vagtcentral på 1812 og beskriv, hvad der er sket, og hvor du er.
- Hav telefonen tændt de kommende timer, hvis du har mulighed for det, så schweisshundeføreren kan ringe til dig, hvis der er brug for flere informationer.
Selvfølgelig vil det bedste være helt at undgå at påkøre et dyr, og det gør du bedst ved at sænke farten, når du ser vildtadvarselsskilte langs vejen, særligt i skumringstiden.
Beundringsværdigt arbejde
Hundeekspert hos Agria Lotte Evers forklarer: Vi samarbejder med Schweissregistret, fordi vi ønsker at sætte fokus på det værdifulde redningsarbejde, som hundeførerne udfører sammen med deres dygtige hunde. De er villige til helt frivilligt og ulønnet at stå til rådighed for os, hvis vi en dag skulle havne i en situation, der både kan være skræmmende og faktisk også farlig. Og vi er glade for at vide, at der på professionel vis bliver taget hånd om anskudte og påkørte dyr i naturen, så deres lidelser mindskes mest muligt.
Læs mere om registret på deres hjemmeside: Schweiss.dk.
Nøgleord
Kontakter
Lotte EversPresseansvarligAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkTom EspensenSeniorrådgiverGrønbech ApS
Tlf:2372 0555toe@groenbech.comBilleder
Information om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.
Kontakt
+45 70101065
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Mange katte rammes af loppeallergi22.8.2023 11:11:39 CEST | Pressemeddelelse
Det er højsæson for lopper året rundt! Derfor kan det være en god idé at tjekke din kat for lopper og investere i forebyggende loppemidler. Mange katte får nemlig problemer med loppeallergi, som kan være meget generende for katten og i svære tilfælde resultere i behandlingskrævende hudproblemer.
Kæledyrsejere maler sig selv op i hjørnet17.8.2023 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Stadig flere kæledyrsejere får øjnene op for, at det giver økonomisk mening ikke at samle alle sine forsikringer i ét generalist forsikringsselskab. Problemet er nemlig, at når man gør brug af sin forsikring, så er der en risiko for, at præmien stiger eller forsikringen opsiges.
Pas på hunden – svømmeturen kan være farlig9.8.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hunde og blågrønne alger er en farlig kombination. Og når sommervarmen, som nu, er over landet, så kan der følge blågrønne alger med, som kan udgøre en fare for hunden. De kan ikke bare gøre hunden syg, men i værste tilfælde slå den ihjel. Der er set eksempler på at en hund, der har rullet sig i alger for derefter at slikke sig, er blevet syg. Her fortæller vi dig, hvad du skal være opmærksom på.
Hvad koster det at eje en hest?27.7.2023 11:48:52 CEST | Pressemeddelelse
Alle kæledyr kræver opmærksomhed og koster penge, men der er alligevel stor forskel på at eje et marsvin eller en hest. Heste er store dyr, som kræver en del af sin ejer, både i forhold til pasning og pengepung. Men hvad koster det egentlig at have en hest?
Ferie med eller uden hund: Nyttige tips og råd19.7.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring viser, at fire ud af ti hundeejere overvejer at tage hunden med på sommerferie. Det er en beslutning, der kræver forberedelse og et lidt større feriebudget. Her er en samling af gode råd, når du skal træffe beslutninger om sommerferie med din hund.