Folkekirkens Nødhjælp

AGF vil klimakompensere med Folkekirkens Nødhjælp

Del
Som den første klub i 3F Superligaen kommer AGF i fremtiden til at rejse på ansvarlig klasse. En ny aftale med Folkekirkens Nødhjælp skal nu kompensere AGF’s udledning af CO2 fra flyrejser og samtidig støtte verdens fattigste med klimahjælp.
Foto: AGF
Foto: AGF

Denne vinter rejser 3F Superliga-klubben AGF på to træningslejre langt væk fra Danmark. Og i fremtiden flyrejser holdet på ansvarlig klasse, når AGF nu begynder at klimakompensere for udenlandske flyrejser. Det sker i et nyt samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

”Vi kan ved egen kraft reducere en stor del af vores CO2-udledning. Det gør vi for eksempel allerede ved brug af grøn strøm, genbrugsprogrammer og den slags initiativer. Men her er et område, som det er svært at gøre noget ved. For vi vil ikke gå på kompromis med det sportslige, og derfor er vi nødt til at flyve en gang i mellem. Så her sætter vi nu ind med et kompensations-program med Folkekirkens Nødhjælp, der har ekspertisen til, at vi kan gøre en forskel,” fortæller Anne Jensen, der er chef for branding- og bæredygtighed i AGF.

Konkret sker kompensationen ved, at AGF støtter en bred klimaindsats, der hviler på tre ben: Plantning af klimatræer i Uganda, som optager CO2 og dermed bidrager til et mindsket klimaaftryk. Klimatilpasning, hvor småbønder i Uganda lærer om nye landbrugsmetoder og afgrøder, der kan modstå klimaforandringerne. Og endelig bidrager aftalen til den hjælp, som Folkekirkens Nødhjælp yder akut, når naturkatastrofer rammer.

”Afrika er det kontinent i verden, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. Her betaler den fattige befolkning dagligt prisen for verdens overforbrug af CO2. Derfor giver det mest mening for os at kompensere via et troværdigt dansk program, som gør en konkret forskel for de befolkninger, der rammes hårdest af klimaforandringer - de betaler den største pris og det har vi også et ansvar for i den vestlige verden,” forklarer Anne Jensen.

AGF først med CO2-kompensation

I Folkekirkens Nødhjælp er generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen begejstret for den nye aftale med AGF:

”Det er det første store sportsklub i Danmark, der laver en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp. Dermed er AGF en foregangsklub, som nu kommer i sin egen klima-superliga. Vi er meget stolte af, at AGF har valgt os som samarbejdspartner. Klubben har i forvejen en ambitiøs bæredygtighedsstrategi, hvor de reducerer deres CO-udledninger. Vi hjælper dem med at kompensere for den del, de på den korte bane ikke kan gøre noget ved - samtidig med at de bidrager til vores arbejde med klimahjælp i Uganda,” siger Birgitte Qvist-Sørensen og fortsætter: 

”Der er generelt et stort behov for, at private virksomheder og organisationer involverer sig i klimaindsatsen. Opgaven er enorm, og vi kan ikke løfte den alene. Vi har behov for partnerskaber på tværs af alle sektorer - og her har det stor betydning, at AGF nu går forrest inden for sportsverdenen,” siger Birgitte Qvist-Sørensen. 

Aftalen om klimakompensation mellem AGF og Folkekirkens Nødhjælp offentliggøres samme dag, som AGF præsenterer sin årlige ansvarsrapport, der dokumenterer AGF’s indsats inden for bæredygtighed og det sociale område i 2021.

Her kan man blandt andet læse om, hvordan et skifte til såkaldt grøn strøm har sparet AGF for 41 tons CO2 ved 23 hjemmekampe i 2021. Rapporten dokumenterer også indsatsen af AGF’s sociale arbejde i årets løb. 

Fra 2022 vil den nye CO2 kompensation også optræde i AGF’s ansvarsrapport, hvor AGF vil dokumentere resultaterne af det nye klimasamarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

Kontakter

Billeder

Foto: AGF
Foto: AGF
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

De nye vidundere er rædselsfulde: Folkekirkens Nødhjælp kræver handling på COP2920.11.2024 14:03:24 CET | Pressemeddelelse

De fleste kender de syv vidundere ’The 7 Wonders of the World’, som f.eks. den Kinesiske Mur, Colosseum og Taj Mahal. De er alle eksempler på menneskers evne til at drømme stort og skabe skønhed i verden. Men desværre er vores aftryk på verden med tiden blevet mere skadelig end gavnlig. Derfor har Folkekirkens Nødhjælp udgivet en alternativ liste, ’The 7 Blunders of the World’. Den indeholder eksempler på nogle af de største menneskeskabte rædsler, der er med til at ødelægge klimaet og hverdagen for millioner af mennesker verden over. Målet er at få verdens ledere til at tage ansvar og handle nu.

Folkekirkens Nødhjælp: Nu skal klimaregningen betales10.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Når verdens ledere samles til årets klimatopmøde, COP29, mandag d. 11. november, skal de forhandle om, hvor pengene til at håndtere klimaforandringerne skal komme fra. Ved tidligere topmøder er verdens lande blevet enige om en række beslutninger: Verden skal bevæge sig væk fra fossile brændsler, tredoble den vedvarende energi, sikre, at alle lande bliver klimatilpasset og investere penge i fonden for tab og skade. Mattias Söderberg, klimarådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, siger: "Der er mange gode intentioner. Men i virkeligheden er det ret simpelt. Vi står overfor en klimakrise, og hvis den skal håndteres, er der en regning, der skal betales. Hvis ikke vi finder pengene, kan vi ikke betale for klimakampen." Mattias Söderberg fortsætter: "Dette års COP bliver afgørende for, om vi kan levere på alle de gode intentioner, og for hvor ambitiøse mål vi kan sætte i fremtiden. Vi har ikke råd til at fejle." Mattias Söderberg understreger, at klimafinansiering ikke kun handler om penge, men ogs

Libanon: Minerydningen ligger stille, mens de humanitære behov eksploderer10.10.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Med eskaleringen af krigen i Libanon mellem Hizbollah og Israel følger en ny humanitær katastrofe med 1,2 millioner på flugt. Folkekirkens Nødhjælp har på nuværende tidspunkt uddelt over 30.000 måltider mad. ”Vores arbejde i Libanon handler lige nu om akut nødhjælp. Tæpper, vand, varme måltider. Vi har siden den seneste krig mellem Hizbollah og Israel i 2006 ryddet landet for miner og ueksploderet ammunition. Nu eksploderer de humanitære behov, og minerydningen ligger stille,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Jonas Nøddekær, og fortsætter: ”Flertallet af vores ansatte, og ikke mindst vores 60 mineryddere, er selv drevet på flugt fra den sydlige del af landet, hvor mange af dem bor. Dem hjælper vi med beskyttelse, samtidig med at minerydderne hjælper med at pakke og fragte nødhjælp til de 1,2 millioner mennesker på flugt.” Folkekirkens Nødhjælps indsatser er koncentreret i hovedstaden Beirut og i Saida-distriktet længere mod syd. Hjælpen er rettet både mod libanesere, palæ

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye