Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Aftale sikrer byens yngste og ældste

Del

Overførselssagen i København er afsluttet, og SF har været med til at sikre, at de planlagte besparelser på vuggestuerne blev afværget. Samtidig vil aftalen skabe en nemmere hverdag for byens ældre.

Partierne bag budgettet i København har indgået en aftale om overførsel af overskydende midler fra 2019 til 2020. Sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF), havde i forhandlingerne fokus på at forbedre livet for de ældre og de helt små københavnere.

Det resulterede blandt andet i, at de 13 millioner kroner som vuggestuerne efter planen skulle spare blev aflyst.

”Jeg er rigtig glad for, at vi i SF fik afværget besparelsen på byens vuggestuer. Vores mindste københavnere har krav på den bedst mulige start på livet”, siger Sisse Marie Welling.

Samtidig var SF-borgmesteren også med til at sikre, at byen nu skal have flere daginstitutioner. Helt konkret skal der bygges 23 helt nye daginstitutionsgrupper, som skal imødekomme det stigende børnetal.

Livet som ældre skal være nemmere

Som omsorgsborgmester havde Sisse Marie Welling også fokus på byens ældre. Med inspiration i de mange apps, hvor forældre kan følge med i deres børns trivsel i både vuggestuerne, børnehaverne og på skolerne, skal Sundheds- og Omsorgsforvaltningen udvikle en app til pårørende til de ældre borgere på byens plejehjem.

App’en skal gøre det lettere for de pårørende at have et godt indblik i hverdagen på plejehjemmet.

”Langt de fleste af os har i dag en smartphone, og vi er vant til at kommunikere med alt lige fra banken til vores børns daginstitution fra denne. Derfor er det helt naturligt, at vi også giver mulighed for at kommunikere mellem den pårørende og plejehjemmet i en app. På den måde gør vi dialogen nem for begge parter,” siger Sisse Marie Welling.

Ældrevenlig by

En anden del af aftalen, som også havde fokus på byens ældre borgere, er forslaget om at indrette byens udearealer, så ældre får større glæde af dem. Som det er nu, er byen mange steder ikke indrettet, så ældre kan finde vej eller få et hvil på en bænk. Og det skal laves om, mener Sisse Marie Welling:

”Byen skal selvfølgelig være et sted for alle, og vi skal tage hensyn til alle forskellige behov. Derfor vil jeg inddrage de ældre, så vi får hørt, hvad de har brug for. Vi skal gøre det nemmere for de ældre at komme ud og opleve byens liv”, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF).

Helt konkret vil borgmesteren gennem kommunens hjemmeside indsamle forslag til forbedringer af byrummet til fordel for de ældre. Samtidig skal der også afholdes en række dialogmøder og byvandringer for ældre, så de kan komme med idéer til en mere ældrevenlig by.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere kommentarer kontakt pressekonsulent, Helene Marie Hassager: 31203160

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum