Økologisk Landsforening

Aftale om vandmiljø sikrer investeringer i økologi

Del

Økologisk Landsforening ser positivt på de nye investeringer i økologisk landbrug og markedsudvikling, der er medtaget i den kvælstofaftale, som regeringen netop har indgået med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet. Aftalen, som skal sikre en styrket indsats mod kvælstofforurening, indeholder midler til økologisk markedsudvikling, samt støtte til nye investeringer i økologiske kvægstalde og andre forbedringer for klima, dyrevelfærd og konkurrencedygtighed.

Markedsfremme og eksport af danske, økologiske produkter bevarer 10 mio. kroner, som ellers stod til at bortfalde i 2020. Derudover øremærker politikerne 20 mio. kroner til investeringer i økologiske kvægstalde, ligesom aftalen giver mulighed for at genåbne en bredere ordning med 40 mio. kr. til investeringer i forbedringer på økologisk landbrug.

”Der er behov for at investere i økologien, som en del af en bæredygtig løsning på klima- og naturudfordringerne. Derfor er det positivt, at regeringen sammen med de øvrige aftalepartier bevarer den samfundsvigtige investering i markedsfremme og eksport. Vi håber også på, at økologien får en fremtrædende plads på finansloven, så vi sikrer mere langsigtede løsninger,” siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Aftalen mellem regeringen og de øvrige partier øremærker desuden 20 mio. kroner til økologiske landmænd, som ønsker at investere i forbedring af kvægstalde. Samtidigt er det aftalt at genåbne en bredere økologisk investeringsordning i 2021 med 40 mio. kr. til investeringer i alle typer økologisk landbrug.

”Midlerne kommer ikke kun den enkelte landmand til gode, men sikrer at vi udvikler landbruget til gavn for biodiversitet, klima, rent drikkevand og bæredygtige måltider. For landmanden betyder det, at han kan fortsætte med at arbejde med klimapositive indsatser i stalden, gøre dyrevelfærden endnu bedre og sikre de bedste arbejdsforhold for sig selv og sine ansatte,” siger han.

Information om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Økologisk Landsforening
Silkeborgvej 260
8230 Åbyhøj

87 32 27 00https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum