Finansforbundet

Aftale om tidlig tilbagetrækning rammer ikke målet

Del

Tidligt lørdag morgen faldt aftalen om tidligere tiltagetrækning på plads i et forlig mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF. Der er brug for at gøre op med nedslidning, men aftalen rammer ikke målet, og særskatten på finanssektoren er stadig dybt problematisk, mener Finansforbundet.

Sideindhold

Efter afsluttende forhandlinger natten til lørdag d. 10. oktober fandt regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF frem til en aftale om udspillet om tidligere tilbagetrækning som kulminationen på et længere tilløb omkring regeringens såkaldte Arne-plan.

’Mennesker, der er nedslidte, skal selvfølgelig have mulighed for at trække sig værdigt tilbage fra arbejdsmarkedet. I aftalen får vi ikke rigtigt initiativer, der tager hånd om det reelle problem, men i stedet en brandslukningsindsats for bestemte faggrupper. Nedslidte skal hjælpes, men vi skal have bedre fat om nældens rod, og der er brug for en mere tilbundsgående løsning på at få mere holdbarhed i ind arbejdslivet for alle danskere, hvis vi skal gøre noget mod både den fysiske og psykiske nedslidning’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet

Regeringen har siden dens tiltrædelse arbejdet med en finansieringsmodel, hvor den finansielle sektor pålægges et særligt, nyt ’samfundsbidrag’ som del af finansieringen. I den endelige aftale er det endt på 1 mia. i 2023 og ca. 1,25 mia. årligt i de kommende år. Indtil da dækkes finansieringen af det såkaldte råderum.

’At en enkelt sektor skal særfinansiere et velfærdstiltag som det, der ligger i aftalen, er et skred i den forkerte retning for et samfund, hvor vi normalt løfter i fællesskab. Særskatten er mindre end i udspillet, og det er selvfølgelig et skridt fremad fra udgangspunktet, men finansieringen vil blive et problem for sektoren, medarbejderne og kunderne. Finanssektoren bidrager hver eneste dag til samfundet, og vi gør det meget gerne, men det er klart, at en særbeskatning kommer til at ende et sted. som vil kunne mærkes’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Nøgleord

Kontakter

Kristian Lind, kl@finansforbundet.dk, 61204214

Information om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Applebys Plads 5, Postboks 1960
1411 København K

32 96 46 00https://www.finansforbundet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Finansforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finansforbundet

Markant ja til ny overenskomst i finanssektoren31.3.2020 13:28:21 CESTPressemeddelelse

Med 94 pct. af stemmerne har Finansforbundets medlemmer sagt markant ja til ny overenskomst ved den netop afsluttede urafstemning, hvor lige under 71 pct. af de stemmeberettigede benyttede sig af muligheden for at stemme. Dermed er overenskomsten på plads i finanssektoren pr. 1. april. ’Jeg er meget glad for, at så mange har bakket op om resultatet og givet deres mening til kende i en helt ekstraordinær tid’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum