Aftale om tidlig tilbagetrækning rammer ikke målet
Tidligt lørdag morgen faldt aftalen om tidligere tiltagetrækning på plads i et forlig mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF. Der er brug for at gøre op med nedslidning, men aftalen rammer ikke målet, og særskatten på finanssektoren er stadig dybt problematisk, mener Finansforbundet.
Efter afsluttende forhandlinger natten til lørdag d. 10. oktober fandt regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF frem til en aftale om udspillet om tidligere tilbagetrækning som kulminationen på et længere tilløb omkring regeringens såkaldte Arne-plan.
’Mennesker, der er nedslidte, skal selvfølgelig have mulighed for at trække sig værdigt tilbage fra arbejdsmarkedet. I aftalen får vi ikke rigtigt initiativer, der tager hånd om det reelle problem, men i stedet en brandslukningsindsats for bestemte faggrupper. Nedslidte skal hjælpes, men vi skal have bedre fat om nældens rod, og der er brug for en mere tilbundsgående løsning på at få mere holdbarhed i ind arbejdslivet for alle danskere, hvis vi skal gøre noget mod både den fysiske og psykiske nedslidning’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet
Regeringen har siden dens tiltrædelse arbejdet med en finansieringsmodel, hvor den finansielle sektor pålægges et særligt, nyt ’samfundsbidrag’ som del af finansieringen. I den endelige aftale er det endt på 1 mia. i 2023 og ca. 1,25 mia. årligt i de kommende år. Indtil da dækkes finansieringen af det såkaldte råderum.
’At en enkelt sektor skal særfinansiere et velfærdstiltag som det, der ligger i aftalen, er et skred i den forkerte retning for et samfund, hvor vi normalt løfter i fællesskab. Særskatten er mindre end i udspillet, og det er selvfølgelig et skridt fremad fra udgangspunktet, men finansieringen vil blive et problem for sektoren, medarbejderne og kunderne. Finanssektoren bidrager hver eneste dag til samfundet, og vi gør det meget gerne, men det er klart, at en særbeskatning kommer til at ende et sted. som vil kunne mærkes’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.
Nøgleord
Kontakter
Kristian Lind, kl@finansforbundet.dk, 61204214
Information om Finansforbundet

Applebys Plads 5, Postboks 1960
1411 København K
32 96 46 00https://www.finansforbundet.dk/
Følg pressemeddelelser fra Finansforbundet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finansforbundet
Danske Bank-fyringer øger ressourcepres26.11.2020 10:33:07 CET | Pressemeddelelse
Som led i Danske Banks besparelsesplaner er 257 medarbejdere på koncernniveau - heraf omkring 150 i Danmark - i dag blevet afskediget. At skille sige af med flere medarbejdere i den nuværende situation nærmer sig det absurde, mener Finansforbundet
Nedskæringsplaner fra Danske Bank er hverken rigtige eller rimelige8.10.2020 09:21:02 CEST | Pressemeddelelse
Danske Bank har i dag meddelt, at banken vil skære 1600 stillinger i koncernen i løbet af det kommende år. Banken har i allerhøjeste grad brug for at genoprette sin position i samfundet, og det er helt absurd af skære så voldsomt i de medarbejdere, der er afgørende for den opgave, mener Finansforbundet.
Finansforbundet genvælger formandskab30.9.2020 15:08:36 CEST | Pressemeddelelse
Formand Kent Petersen og næstformændene Michael Budolfsen og Steen Lund Olsen er blevet genvalgt for de kommende tre år på Finansforbundets Landsmøde 2020, der grundet coronasituationen har været afholdt digitalt.
Nedslidning er et problem – men løsningen skal være holdbar18.8.2020 13:51:36 CEST | Pressemeddelelse
Nedslidning er et samfundsproblem, som selvfølgelig skal løses, for mennesker skal ikke blive syge af at passe deres arbejde. Løsningen kræver en holdbar model hele vejen rundt – også når det kommer til finansieringen, mener Finansforbundet
7 ud af 10 finansansatte arbejdede fra privaten under corona-nedlukningen18.5.2020 06:38:46 CEST | Pressemeddelelse
Effektiviteten har været høj og trivslen forsvarlig i finanssektoren under corona-nedlukningen, hvor 7 ud af 10 ansatte fast arbejdede fra hjemmet. Det viser tre parallelle undersøgelser gennemført blandt virksomheder og medarbejdere i sektoren.
Markant ja til ny overenskomst i finanssektoren31.3.2020 13:28:21 CEST | Pressemeddelelse
Med 94 pct. af stemmerne har Finansforbundets medlemmer sagt markant ja til ny overenskomst ved den netop afsluttede urafstemning, hvor lige under 71 pct. af de stemmeberettigede benyttede sig af muligheden for at stemme. Dermed er overenskomsten på plads i finanssektoren pr. 1. april. ’Jeg er meget glad for, at så mange har bakket op om resultatet og givet deres mening til kende i en helt ekstraordinær tid’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum