Lederne

Aftale om ledelse og kompetencer skal give reelle forbedringer i den offentlige sektor

Del

Ledernes formand ser mange gode elementer i den nye aftale om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor. Men det er helt afgørende, at den også reelt fører til bedre rammer for lederne og forbedringer for borgerne.

Svend Askær, formand for Lederne, tager positivt imod den nye aftale om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor, som regeringen i dag har indgået med KL og Danske Regioner.

- Der er en række gode elementer i aftalen, som absolut har potentiale til at styrke både ledelse og kompetencer i den offentlige sektor. Det vil Lederne gerne kvittere for. Men når det er sagt, er det helt afgørende, at initiativerne i aftalen også kommer helt ud at leve i virkeligheden på arbejdspladserne. Det vil sige, at de offentlige ledere reelt skal have bedre rammer for at lede, og at borgerne skal kunne mærke reelle forbedringer i den offentlige service, siger Svend Askær.

Aftalen indebærer blandt andet, at der skal gennemføres et eftersyn af de offentlige lederuddannelser. Der nedsættes også en taskforce, som skal komme med anbefalinger til, hvordan det sikres, at flere ledere skifter mellem den private og den offentlige sektor og mellem de forskellige sektor i det offentlige. Regeringen, KL og Danske Regioner er også enige om at etablere et rådgivende, tværoffentligt kompetenceråd, der løbende skal analysere og vurdere, hvilke kompetencer der er behov for i den offentlige sektor. Målet er, at midlerne til kompetenceudvikling skal bruges, så de skaber mest mulig værdi for borgerne.

Afgørende med mål for sygefravær

Svend Askær ser fornuftige perspektiver i både eftersynet af lederuddannelserne, taskforcen om større mobilitet og det nye kompetenceråd. Han er også tilfreds med, at regeringen, KL og Danske Regioner er enige om, at sygefraværet i både stat, regioner og kommuner skal falde år for år frem mod 2022.

- Det er vigtigt at sætte ind mod sygefraværet i den offentlige sektor, som desværre stadig er højere end i sammenlignelige jobfunktioner i den private sektor. Og der er også alt for store uforklarlige forskelle i sygefraværet fra kommune til kommune. Derfor er det et afgørende element i aftalen, at der lokalt skal arbejdes med mål for reduktion af sygefraværet alle steder, siger Svend Askær.

Som opfølgning på aftalen har de tre parter besluttet at forme et partnerskab, som løbende skal følge op på aftalen, og der knyttes også en følgegruppe med faglige organisationer til partnerskabet. Og Svend Askær slår fast, at Lederne meget gerne bidrager med vores viden og kompetencer for at sikre, at de enkelte elementer giver bedre rammer for ledelse og i sidste ende bedre service for borgerne.

Kontakter

Søren Kudahl, pressechef i Lederne, sku@lederne.dk, 2338 4211

Billeder

Svend Askær, formand for Lederne
Svend Askær, formand for Lederne
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

PRM: Skuffende tal for kvinder på STEM-studier25.7.2019 18:00:00 CESTPressemeddelelse

Dagens tal for optaget på de videregående uddannelser er sørgelig læsning, mener uddannelseschef hos Lederne, Thomas Christensen. Han hæfter sig ved, at der i år kun er 32 procent kvindelige studerende på de såkaldte STEM-uddannelser (Science, Technology, Engineering og Mathematics). Det er en meget lille fremgang på en procent i forhold til sidste år, da andelen af kvinder var 31 procent. - Jeg havde faktisk troet, at vi i år ville se en væsentlig fremgang på området. Derfor er de nye tal skuffende. Set i internationalt perspektiv ligger Danmark i den tunge ende. I en række lande som eksempelvis Algeriet, Jorden og Tyrkiet er kvinderne bedre præsenteret på de tekniske uddannelser end i Danmark. Vi har brug for at tiltrække så mange talenter som muligt til STEM-uddannelserne. Derfor skal vi selvfølgelig også sørge for, at så mange kvinder som muligt finder vej til uddannelserne, siger han. Lederne mener, at der er brug for at gøre en ekstraordinær indsats, hvis der skal flere kvinder i

Lederne: Boligjobordning skal ikke afskaffes5.7.2019 18:32:22 CESTPressemeddelelse

Det vil ramme børnefamilierne og kvindernes muligheder på arbejdsmarkedet, hvis boligjobordningen afskaffes som foreslået af regeringens tre støttepartier, fastslår Henrik Bach Mortensen, direktør i Ledernes Hovedorganisation. - Fradraget, ikke mindst for udgifter til hjælp i hjemmet, gør det mere overkommeligt for familierne at købe serviceydelser til rengøring, madlavning og børnepasning. En afskaffelse af ordningen vil svække mulighederne for at kombinere en erhvervskarriere for både mor og far med et velfungerende og ustresset familieliv, siger han. Hvis vi skal understøtte bl.a. kvindernes karrieremuligheder, er der både behov for at målrette ordningen mod service i hjemmet og for at øge fradragsbeløbet. mener Lederne. - SF lægger op til, at en afskaffelse af ordningen bl.a. skal finansiere grøn omstilling, men Lederne tager skarp afstand fra, at en mere bæredygtig udvikling skal ramme bl.a. kvindernes karrierer på arbejdsmarkedet, slutter Henrik Bach Mortensen

PRM: Ledernes Hovedorganisation ser frem til at samarbejde med Mette Frederiksens nye regering26.6.2019 09:36:30 CESTPressemeddelelse

Formanden for Ledernes Hovedorganisation, Svend Askær, ønsker Mette Frederiksen tillykke med grundlaget for, at hun nu kan sætte sig i spidsen for en ny regering. Det er vigtigt, at aftalen mellem de fire partier sætter økonomisk ansvarlighed højt og åbner for mere udenlandsk arbejdskraft. - Vi vil gerne ønske Mette Frederiksen tillykke med, at der nu ligger en aftale mellem de fire partier, som gør det muligt for hende at sætte sig i spidsen for en ny regering. Ledernes Hovedorganisation ser frem til at samarbejde med den nye regering på alle de områder, hvor vi kan bidrage med at finde rigtige løsninger på baggrund af, at vores medlemmer sidder med de konkrete beslutninger i maskinrummet i de danske virksomheder og institutioner. Sådan siger Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation, som reaktion på aftalen ”Retfærdig retning for Danmark”, som Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten indgik sent tirsdag aften som udgangspunkt for en socialdemokratisk regering med Met

PRM: Ny regering bør lytte grundigt til vismænd18.6.2019 15:31:00 CESTPressemeddelelse

De økonomiske vismænd kommer med to afgørende meldinger, som en ny regering bør pejle efter, mener Ledernes direktør Henrik Bach Mortensen. Dels skal arbejdsudbuddet øges for at fastholde den økonomiske vækst, og dels er det stærkt begrænset, hvor meget de offentlige udgifter kan stige uden at vælte læsset for arbejdsmarkedet og dansk økonomi. Udviklingen i dansk økonomi er positiv, men vi risikerer at falde i grøften i begge sider af vejen. Det er den helt korte essens af de seneste temperaturmålinger af dansk økonomi fra både OECD’s Economic Outlook for en lille måned siden og nu de økonomiske vismænds rapport om dansk økonomi, som netop er offentliggjort. OECD advarede om, at et sammenbrud i den internationale handel kan ramme hele verdensøkonomien – herunder også Danmark – hårdt. Og vismændene i Det Økonomiske Råd peger på en række andre faresignaler, som den kommende danske regering bør være meget opmærksom på. - Vismændene gør det meget klart, at hvis den økonomiske fremgang i Da

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum