Lederne

Aftale om ledelse og kompetencer skal give reelle forbedringer i den offentlige sektor

Del

Ledernes formand ser mange gode elementer i den nye aftale om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor. Men det er helt afgørende, at den også reelt fører til bedre rammer for lederne og forbedringer for borgerne.

Svend Askær, formand for Lederne, tager positivt imod den nye aftale om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor, som regeringen i dag har indgået med KL og Danske Regioner.

- Der er en række gode elementer i aftalen, som absolut har potentiale til at styrke både ledelse og kompetencer i den offentlige sektor. Det vil Lederne gerne kvittere for. Men når det er sagt, er det helt afgørende, at initiativerne i aftalen også kommer helt ud at leve i virkeligheden på arbejdspladserne. Det vil sige, at de offentlige ledere reelt skal have bedre rammer for at lede, og at borgerne skal kunne mærke reelle forbedringer i den offentlige service, siger Svend Askær.

Aftalen indebærer blandt andet, at der skal gennemføres et eftersyn af de offentlige lederuddannelser. Der nedsættes også en taskforce, som skal komme med anbefalinger til, hvordan det sikres, at flere ledere skifter mellem den private og den offentlige sektor og mellem de forskellige sektor i det offentlige. Regeringen, KL og Danske Regioner er også enige om at etablere et rådgivende, tværoffentligt kompetenceråd, der løbende skal analysere og vurdere, hvilke kompetencer der er behov for i den offentlige sektor. Målet er, at midlerne til kompetenceudvikling skal bruges, så de skaber mest mulig værdi for borgerne.

Afgørende med mål for sygefravær

Svend Askær ser fornuftige perspektiver i både eftersynet af lederuddannelserne, taskforcen om større mobilitet og det nye kompetenceråd. Han er også tilfreds med, at regeringen, KL og Danske Regioner er enige om, at sygefraværet i både stat, regioner og kommuner skal falde år for år frem mod 2022.

- Det er vigtigt at sætte ind mod sygefraværet i den offentlige sektor, som desværre stadig er højere end i sammenlignelige jobfunktioner i den private sektor. Og der er også alt for store uforklarlige forskelle i sygefraværet fra kommune til kommune. Derfor er det et afgørende element i aftalen, at der lokalt skal arbejdes med mål for reduktion af sygefraværet alle steder, siger Svend Askær.

Som opfølgning på aftalen har de tre parter besluttet at forme et partnerskab, som løbende skal følge op på aftalen, og der knyttes også en følgegruppe med faglige organisationer til partnerskabet. Og Svend Askær slår fast, at Lederne meget gerne bidrager med vores viden og kompetencer for at sikre, at de enkelte elementer giver bedre rammer for ledelse og i sidste ende bedre service for borgerne.

Kontakter

Søren Kudahl, pressechef i Lederne, sku@lederne.dk, 2338 4211

Billeder

Svend Askær, formand for Lederne
Svend Askær, formand for Lederne
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

PRM: Nye barselsregler skal fremme kvinders karrierer8.3.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

Vi har brug for at tiltrække, fastholde og udvikle flere kvindelige talenter på det danske arbejdsmarked. Det er uholdbart, at der i dag er langt færre kvindelige end mandlige ledere, og at kvinderne tjener mindre end mændene. Lederne foreslår derfor nu at ændre barselsreglerne for at fremme kvinders løn- og karriereudvikling. - For et lille land som Danmark er det fuldstændig afgørende, at vi udnytter talentmassen så godt som overhovedet muligt. Det gør vi desværre ikke i dag, når kvinderne kun udgør mindre end en tredjedel af lederne på det danske arbejdsmarked, og kvinder samtidig tjener betydeligt mindre end mænd. Derfor må vi som samfund tage markante skridt for at fremme kvinders karriereudvikling. Og det er et vigtigt skridt at ændre barselsreglerne. Sådan siger Bodil Nordestgaard Ismiris, viceadministrerende direktør i Lederne, som begrundelse for, at Lederne i dag fremlægger fem konkrete forslag til, hvordan staten kan fremme kvinders løn- og karriereudvikling. Det mest markan

PRM: Lederne og DA går sammen om uddannelse i trivsel28.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

DA og Lederne etablerer ny fælles uddannelse for ledere i trivsel og psykisk arbejdsmiljø. Et godt arbejdsmiljø er både godt for medarbejdere, ledere og virksomheder. Dansk Arbejdsgiverforening og Lederne er enige om, at danske ledere skal have et bredt udvalg af muligheder for at dygtiggøre sig inden for trivsel og psykisk arbejdsmiljø. Derfor har de to parter indgået en aftale om en ny uddannelse for ledere. Uddannelsen retter sig primært til privatansatte ledere. ”Vi er enige om, at det er vigtigt, at lederne er klædt på til at udvikle og fastholde et godt psykisk arbejdsmiljø. Det er ikke blot vigtigt for de enkelte medarbejdere, men også for lederne og virksomhederne. Flere undersøgelser viser en tæt sammenhæng mellem virksomhedernes produktivitet og indtjening og et godt psykisk arbejdsmiljø,” siger Henrik Bach Mortensen, direktør hos Lederne. Med udgangspunkt i konkrete situationer fra virksomhedernes hverdag får ledere på den nye uddannelse med titlen ”Trivsel & ledelse” flere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum