De Danske Bilimportører

Aftale om ladestandere sikrer den grønne omstilling

Del

Ny bred politisk aftale giver landets kommuner og regioner mulighed for at støtte opsætningen af ladestandere i de områder, hvor markedet ikke selv kan løfte opgaven. Samtidig styrkes konkurrencen.

Nye krav skal gøre markedet for opladning af biler nemmere og mere gennemskueligt. Samtidig skal det være muligt for kommuner og regioner at medfinansiere ladestandere på offentlige arealer, hvis markedet af private aktører ikke har budt ind på opgaven. Den politiske aftale skal sætte skub i antallet af ladestationer, så flere danskeres valg af ny bil ikke begrænses af for få ladestandere.

"Det skal være lige så nemt at lade en bil op med strøm, som det i dag er at tanke en bil med benzin. Derfor er den nye aftale om regulering af ladestandermarkedet ikke bare godt nyt for den grønne omstilling, men også for forbrugerne, der kan se frem til flere ladestationer, øget konkurrence mellem ladeoperatørerne, klar prisskiltning og nemmere betaling", mener Mads Rørvig, der er direktør for De Danske Bilimportører. 

"Udviklingen i antal ladestandere skal helst være foran udviklingen i solgte elbiler. Vi oplever lige nu, at manglen på ladestandere lægger en dæmper på den grønne omstilling af persontransporten. Men forhåbentlig kan aftalen her være med til at vende udviklingen" siger Mads Rørvig.

Aftalen har bred politisk opbakning og ventes at træde i kraft den 1. april 2022.

Læs Aftale om Regulering af ladestandermarkedet her.

Pressefoto

Klik her

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Mads Rørvig, adm. direktør for de Danske Bilimportører
Mads Rørvig, adm. direktør for de Danske Bilimportører
Download

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum