Bolighed

Afslagene vokser på lejligheder i København

Del

De seneste tal fra Boligheds Markedsstatistik viser, at sælgerne er alt for optimistiske. Ejerlejlighederne i København bliver udbudt til højere priser, mens afslagene vokser. Boligøkonom Hans Møllnitz Olsen fra køberplatformen Bolighed.dk forventer, at de kommende måneder vil byde på endnu større prisfald.

Nye tal fra Boligheds Markedsstatistik viser de seneste måneders udvikling på ejerlejlighedsmarkedet i Københavns Kommune. Her er priserne steget 25 kvartaler i træk, hvilket svarer til mere end seks års uafbrudte stigninger. Men udviklingen tyder på, at prisfesten snart bliver afløst af tømmermænd. Boligøkonom Hans Møllnitz Olsen fra køberplatformen Bolighed.dk vurderer, at priserne nu er toppet. Køberne kan forvente store afslag i de kommende måneder:

”Når man dykker lidt ned i de seneste tal, så viser det sig, at forskellen vokser mellem sælgernes og købernes forventninger. Og sælgerne må forberede sig på, at køberne fremover stiller større krav i prisforhandlingen”, siger Hans Møllnitz Olsen.

Boligheds Markedsstatistik viser forskellen mellem den første udbudspris og den endelige salgspris. Statistikken viser, at det gennemsnitlige afslag i august 2018 var på 4%. Det er mere end en fordobling i forhold til året før, hvor afslaget i august 2017 kun var på 1,7 %. 

”De reelle prisafslag er vokset meget. De nyeste tal for de endelige handler tyder på, at der lige nu skal ekstra store prisafslag til for at lukke handlen, siger Hans Møllnitz Olsen, som understreger, at den endelig salgspris først bliver registreret, når handlen er tinglyst.

Markedsstatistikken fra Bolighed viser, at sælgerne bliver ved med at sætte priserne op. Den seneste udbudspris for lejligheder i Københavns Kommune ligger på 45.786 kr. pr. kvm. For en lejlighed på 80 kvm. svarer det til en udbudspris på 3.663.000 kr. Her svarer et prisafslag på 4 % til ca. 147.000 kr.

”Køberne skal se sig godt for i det nuværende marked. Mange ejendomsmæglere har været lidt for optimistiske og sat priserne for højt. For køberne gælder det om at sætte sig gundigt ind i markedspriserne og klæde sig på til prisforhandlingen”, lyder rådet fra Hans Møllnitz Olsen.

Nøgleord

Kontakter

Trine Jakobsen
Presseansvarlig
Mobil: 53 88 80 81
tj@bolighed.dk

Hans Møllnitz Olsen
Boligøkonom og købermægler
Mobil: 70 22 40 60
hol@bolighed.dk

Billeder

Links

Information om Bolighed

  • Bolighed.dk ejes af de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.
  • På Bolighed.dk gør vi det nemmere for dig at finde dit næste hjem. Du får viden om boligen, som ikke altid er nævnt i salgsopstillingen. Du kan søge på alle boliger til salg – og dem du håber kommer til salg. I vores BoligCV får du overblik over risikoen for radon, skybrud, støj og indbrud i lige netop den bolig, du søger på. 

Følg pressemeddelelser fra Bolighed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bolighed

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum