Beskæftigelsesministeriet

Afskedigede Arla-ansatte får 636.000 kroner til opkvalificering

Del

De fyrede medarbejdere på Arla Foods kan se frem til en hjælpende hånd, når de skal finde sig et nyt arbejde. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sender 636.000 kroner fra varslingspuljerne, som skal gå til opkvalificering og jobsøgningskurser.

I slutningen af oktober blev 35 medarbejdere i Arla Foods administration i Viby i Aarhus Kommune opsagt per 31. januar 2019 i forbindelse med en større omstrukturering af virksomheden. Hovedparten af de fyrede medarbejdere er på specialist- eller ledelsesniveau.

Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord forventer, at det kan blive svært for arbejdsmarkedet i Aarhus og omegn at samle alle de afskedigede op. Flere faktorer spiller ind: Det er en udfordring at finde lignende jobs, ledigheden på 4,7 pct. er den højeste i regionen, flere har været ansat i mange år og har brug for hjælp til jobsøgning, og så er Aarhus en uddannelsesby, som betyder, at der er stor konkurrence i forhold til at besætte ledige stillinger.

Derfor har Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord på vegne af det Regionale Arbejdsmarkedsråd Østjylland søgt om 496.000 kroner til en indsats for de afskedigede medarbejdere fra den ordinære varslingspulje og 140.000 kroner fra den supplerende varslingspulje til en indsats efter opsigelsesperioden.

Pengene skal bruges til opkvalificering og jobsøgningskurser.

Fyringsrunden på 35 medarbejdere ud af ca. 1.600 ansatte i Arla Foods lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne, men beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har valgt at dispensere fra bestemmelserne. Det er muligt, hvis muligheden for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Hovedparten af de afskedigede medarbejdere er på specialist- eller på ledelsesniveau, og jeg kan forstå, at det kan være svært at finde lignende stillinger i området. Samtidig er der flere medarbejdere, som har været ansat i Arla Foods i mange år, og de har måske behov for at få støvet deres CV af og få en hjælpende hånd til deres ansøgninger. Derfor vil jeg gerne dispensere for reglerne, så der kan sættes gang i en indsats, der får hjulpet disse medarbejdere videre og øge chancerne for, at de finder et nyt job.”

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for november 20217.1.2022 09:03:50 CET | Pressemeddelelse

I november 2021 var der 80.600 ledige. Det er 6.900 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 7,9 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er nu nede på 2,8 pct. Den positive udvikling forsætter således, og i november oplevede vi det laveste antal ledige siden november 2008. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Der er nu færre end 81.000 ledige i Danmark. Det er en rigtig glædelig nyhed for virksomhederne og samfundsøkonomien, men også for alle de danskere som er blevet en del af et arbejdsfælleskab. Det er ikke sket af sig selv, men bl.a. fordi regeringen har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. - Der er stadig rum for at få endnu flere med på vognen. Flere af de ledige er f.eks. seniorer, som hellere end gerne vil bidrage. Med trepartsaftalen i efteråret understregede vi derfor, at bl.a. seniorerne skal have endnu større del i jobfesten. Det er fortsat min klare opfordring til virksomheder

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum