Beskæftigelsesministeriet

Afskedigede Arla-ansatte får 636.000 kroner til opkvalificering

Del

De fyrede medarbejdere på Arla Foods kan se frem til en hjælpende hånd, når de skal finde sig et nyt arbejde. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sender 636.000 kroner fra varslingspuljerne, som skal gå til opkvalificering og jobsøgningskurser.

I slutningen af oktober blev 35 medarbejdere i Arla Foods administration i Viby i Aarhus Kommune opsagt per 31. januar 2019 i forbindelse med en større omstrukturering af virksomheden. Hovedparten af de fyrede medarbejdere er på specialist- eller ledelsesniveau.

Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord forventer, at det kan blive svært for arbejdsmarkedet i Aarhus og omegn at samle alle de afskedigede op. Flere faktorer spiller ind: Det er en udfordring at finde lignende jobs, ledigheden på 4,7 pct. er den højeste i regionen, flere har været ansat i mange år og har brug for hjælp til jobsøgning, og så er Aarhus en uddannelsesby, som betyder, at der er stor konkurrence i forhold til at besætte ledige stillinger.

Derfor har Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord på vegne af det Regionale Arbejdsmarkedsråd Østjylland søgt om 496.000 kroner til en indsats for de afskedigede medarbejdere fra den ordinære varslingspulje og 140.000 kroner fra den supplerende varslingspulje til en indsats efter opsigelsesperioden.

Pengene skal bruges til opkvalificering og jobsøgningskurser.

Fyringsrunden på 35 medarbejdere ud af ca. 1.600 ansatte i Arla Foods lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne, men beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har valgt at dispensere fra bestemmelserne. Det er muligt, hvis muligheden for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Hovedparten af de afskedigede medarbejdere er på specialist- eller på ledelsesniveau, og jeg kan forstå, at det kan være svært at finde lignende stillinger i området. Samtidig er der flere medarbejdere, som har været ansat i Arla Foods i mange år, og de har måske behov for at få støvet deres CV af og få en hjælpende hånd til deres ansøgninger. Derfor vil jeg gerne dispensere for reglerne, så der kan sættes gang i en indsats, der får hjulpet disse medarbejdere videre og øge chancerne for, at de finder et nyt job.”

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

Danmark undgår unødige regler – virksomheder sparer 1,8 mia. kr.4.2.2019 15:50:36Pressemeddelelse

Virksomhederne vil samlet set spare 1,8 mia. kr. om året som følge af regeringens fokus på overimplementering af lovgivning fra EU. Det viser en opgørelse over det, man har fået ud af arbejdet i bl.a. Implementeringsrådet (IR) og regeringens Implementeringsudvalg (IU). Langt størstedelen af pengene stammer fra Fødevare- og landbrugspakken fra 2015, som bl.a. implementerede det såkaldte nitratdirektiv mindre byrdefyldt i forhold til tidligere, hvilket i sig selv har givet 1,5 mia. kr. i årlige byrdelettelser. Selv om Fødevare- og landbrugspakken ikke er behandlet i regeringens Implementeringsudvalg, der blev oprettet kort før pakkens vedtagelse, er den et væsentligt bidrag til regeringens arbejde med at reducere byrder i forbindelse med EU-lovgivning. Redskaber, der nu er en integreret del af IU-arbejdet, blev anvendt til at afsøge muligheder for at ændre implementeringen af nitratdirektivet. Dertil kommer ca. 200 mio. kr. fra udvalgets arbejde med bl.a. at undersøge og ændre eksisteren

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum