Beskæftigelsesministeriet

Afskedigede Arla-ansatte får 636.000 kroner til opkvalificering

Del

De fyrede medarbejdere på Arla Foods kan se frem til en hjælpende hånd, når de skal finde sig et nyt arbejde. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sender 636.000 kroner fra varslingspuljerne, som skal gå til opkvalificering og jobsøgningskurser.

I slutningen af oktober blev 35 medarbejdere i Arla Foods administration i Viby i Aarhus Kommune opsagt per 31. januar 2019 i forbindelse med en større omstrukturering af virksomheden. Hovedparten af de fyrede medarbejdere er på specialist- eller ledelsesniveau.

Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord forventer, at det kan blive svært for arbejdsmarkedet i Aarhus og omegn at samle alle de afskedigede op. Flere faktorer spiller ind: Det er en udfordring at finde lignende jobs, ledigheden på 4,7 pct. er den højeste i regionen, flere har været ansat i mange år og har brug for hjælp til jobsøgning, og så er Aarhus en uddannelsesby, som betyder, at der er stor konkurrence i forhold til at besætte ledige stillinger.

Derfor har Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord på vegne af det Regionale Arbejdsmarkedsråd Østjylland søgt om 496.000 kroner til en indsats for de afskedigede medarbejdere fra den ordinære varslingspulje og 140.000 kroner fra den supplerende varslingspulje til en indsats efter opsigelsesperioden.

Pengene skal bruges til opkvalificering og jobsøgningskurser.

Fyringsrunden på 35 medarbejdere ud af ca. 1.600 ansatte i Arla Foods lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne, men beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har valgt at dispensere fra bestemmelserne. Det er muligt, hvis muligheden for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Hovedparten af de afskedigede medarbejdere er på specialist- eller på ledelsesniveau, og jeg kan forstå, at det kan være svært at finde lignende stillinger i området. Samtidig er der flere medarbejdere, som har været ansat i Arla Foods i mange år, og de har måske behov for at få støvet deres CV af og få en hjælpende hånd til deres ansøgninger. Derfor vil jeg gerne dispensere for reglerne, så der kan sættes gang i en indsats, der får hjulpet disse medarbejdere videre og øge chancerne for, at de finder et nyt job.”

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum