Udenrigsministeriet

Afrikanske og danske unge skal rådgive udviklingsministeren

Del

Minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen har nedsat et ungepanel bestående af danske og afrikanske unge frivillige, der skal inspirere og give input til Danmarks udviklingssamarbejde med unge i løbet af det næste år.

Verdens unge udgør i dag den største ungdomsgeneration nogensinde, 1,8 milliarder - og unges andel af befolkningen vokser særligt hurtigt i udviklingslandene. Derfor er det afgørende at involvere unge i beslutningsprocesser på nationalt, regionalt og internationalt niveau. Det er en klar prioritet for Danmarks udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen. Han udtaler:

Verdens fremtid er i de unges hænder. Det gælder ikke mindst i udviklingslandene, hvor ungdommen udgør langt størstedelen af befolkningen. Det er de unge, der skal leve med de langsigtede konsekvenser af nutidens kriser såsom klimaforandringerne og COVID-19 pandemien.”

Ministeren tilføjer: ”Som udviklingsminister er det utroligt vigtigt for mig at høre unges holdninger til og meninger om fremtidens udviklingssamarbejde. Jeg er derfor meget glad for, at vi nu har nedsat et stærkt ungepanel, der skal være med til at give input til Danmarks udviklingssamarbejde

Ungepanelet består af seks danske unge og otte afrikanske unge fra lande, hvor Danmark er engageret med udviklingssamarbejde. De udvalgte medlemmer kommer med vidt forskellige erfaringer og baggrunde, der skal være med til at sikre stærke og mangfoldige input til arbejdet.

Arbejdet med at nedsætte et internationalt, frivilligt ungepanel er sket i tæt samarbejde med DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd. DUF har stået for processen med at indstille de seks danske panelister, der alle kommer med en stærk baggrund fra forskellige danske ungdomsorganisationer. DUFs formand Chris Preuss udtaler:

”Vi er i DUF meget begejstrede for, at udviklingsministeren nu har nedsat et ungepanel. Det er helt afgørende, at unge involveres i den udvikling, der vedrører deres fremtid, og det er stærkt at se, at Danmark fortsat går forrest i kampen for ungeinddragelse”.

Ungepanelets arbejde
Unge er en tværgående strategisk prioritet for det danske udviklingssamarbejde, og nedsættelsen af ungepanelet sker som led i arbejdet med at sikre meningsfuld ungeinddragelse. Danmark vil gå forrest globalt for at understøtte udvikling af og med de unge, og ikke bare udvikling for unge.

Ungepanelet skal være med til at sikre, at den del af det danske udviklingssamarbejde, der vedrører unge, tager afsæt i netop unges perspektiver og behov. Panelet vil gennem kvartalsvise møder få en helt unik mulighed for at komme tæt på udviklingsministeren og være med til at præge det danske udviklingssamarbejde.

For mere information om ungepanelet, kontakt kontoret for Afrika, politik og udvikling, Natascha Skjaldgaard natskj@um.dk

For pressespørgsmål om det nye initiativ, kontakt Udenrigsministeriets presseafdeling, pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum