Dansk Retursystem

AFGØRELSE I SVINDELSAG MED PANTETIKETTER - Dansk Retursystem: ”Pantsvindel kan ikke betale sig”

Del

I dag er retten i Glostrup kommet med en afgørelse i sagen om svindel med falske etiketter og dermed svindel med pantmærker og gebyrer. Dansk Retursystem, der driver det danske pantsystem, er tilfredse med, at lovovertræderne har fået deres straf.

I mere end et år har der pågået en sag vedrørende svindel med falske etiketter og pantmærker. Der er tale om varemærkekrænkelse af så grov karakter, at det også betragtes som dokumentfalsk.

”Det er betryggende for os at se, at sager som disse bliver forfulgt og har en alvorlig konsekvens for dem, der overskrider loven. Vi er meget tilfredse med myndighedernes arbejde i denne sag og over, at der er faldet afgørelse i sagen”, siger Lars Krejberg Petersen, der er administrerende direktør i Dansk Retursystem.

Ifølge anklageskriftet er svindlen foregået ved, at drikkevarer er blevet købt i udlandet og derefter fragtet til Danmark, hvor der er blevet sat nye etiketter på med falske pantmærker, så det så ud som om, at produkterne var købt eller produceret her i landet.

”I Dansk Retursystem tager vi altid den slags svindel meget alvorligt. Vi overvåger hele tiden markedet tæt i samarbejde med myndighederne og opdager vi svindel, så anmelder vi det. Vi har indbygget forskellige sikkerhedsniveauer, der er med til at vanskeliggøre svindel og begrænse et muligt tab.,” siger Lars Krejberg Petersen og fortsætter:

”Det er afgørende for os, at forbrugerne kan have tillid til, at de produkter man køber, er lovlige. Forbrugerne og vores kunder skal kunne være trygge ved pantsystemet. Den tillid gør vi alt, hvad vi kan, for at værne om”.

På baggrund af denne sag har Dansk Retursystem opgjort et direkte tab i pant og gebyrer på cirka 1,3 mio. kr.

 

Faktaboks – afgørelsen kort

  • Alle tiltalte er dømt. Den hovedmistænkte er dømt for alle tiltaleforhold, mens de to øvrige er tiltalt i enkelte tiltaleforhold.
  • Hovedtiltalte er kendt skyldig i alle tiltaleforhold – herunder dokumentfalsk og varemærkekrænkelse af særlig grov karakter samt momsunddragelse og bestikkelse. Dommen er ubetinget og lyder på 2 år og 3 måneder samt en bøde på 3,95 mio. kr. Hovedtiltalte har anket sagen.
  • De to øvrige tiltalte har fået hhv. 4 måneders betinget og ubetinget dom. Begge tiltalte har udbedt sig betænkningstid.

Nøgleord

Kontakter

Flere informationer og aftaler om interview fås hos pressekonsulent Louise Mean Nielsen på tlf. 40 95 98 15 eller lmn@danskretursystem.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem
Baldersbuen 1
2640 Hedehusene

+45 43 32 32 32http://www.dansk-retursystem.dk

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Dansk Retursystem henter ny markedsdirektør fra Telia: Jeg er stolt over at skulle arbejde for miljø og klima24.1.2018 09:10pressemeddelelse

Når Marlene Holmgaard Fris den 1. april sætter sig i stolen som ny markedsdirektør i Dansk Retursystem, ser hun bl.a. frem til at blive en del af en virksomhed, som har stærke værdier og gør en forskel for miljø og klima. Marlene Holmgaard Fris kommer fra en stilling som direktør for product management, logistik og B2C salg, Telia Company Danmark A/S og har tidligere arbejdet i Ørsted A/S.

2. klasse fra Nors bliver Årets Panthelte – igen!23.11.2017 11:35pressemeddelelse

0.-4.-klasser fra hele landet har de seneste fire uger lært om klima og samlet tomme dåser og flasker i håb om at vinde titlen som Årets Panthelte i Dansk Retursystems årlige klimakonkurrence. Det blev 2. klasse fra Nors Skole, som sikrede sig titlen med ufattelige 95.903 tomme dåser og flasker. Det er andet år klassen vinder konkurrencen. Opskriften er engagement og evnen til at mobilisere lokalsamfundet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum