Udenrigsministeriet

Afghanistan: Frist forlænges til 24. november

Del

Regeringen har med opbakning fra samtlige partier i Afghanistan-aftalekredsen besluttet at forlænge fristen for at modtage bistand til assisteret rejse til Danmark fra den 1. november til og med den 24. november 2021.

Efter afslutningen på den militære evakueringsoperation den 25. august og frem til den 1. oktober 2021, har det været muligt for tilbageværende tolke med særlig tilknytning til Danmark og tidligere lokalansatte på ambassaden i Kabul at søge om hjælp til at komme ud af Afghanistan inden den 1. november. Disse ansøgninger er nu behandlet.

Personer på evakueringslisterne, som ønsker at søge om midlertidig opholdstilladelse i Danmark, skal gøre det fra Danmark senest den 24. november. Indtil da vil de have mulighed for at modtage assistance fra Udenrigsministeriet til at komme ud af Afghanistan og til Danmark. Denne mulighed gjaldt tidligere til og med den 1. november 2021. Fristforlængelsen vil give de resterende personer bedre mulighed for i de kommende uger at komme ud i tide til at ansøge om midlertidig opholdstilladelse i Danmark i to år. Dette vil skulle ske i henhold til den kommende særlov, forudsat at den vedtages af Folketinget, med de ansøgningsfrister som på nuværende tidspunkt er indskrevet.

Det er på nuværende tidspunkt lykkedes de danske myndigheder at hjælpe 1077 personer ud af Afghanistan. Den tilbageværende gruppe af afghanere med muligt beskyttelsesbehov udgør nu 39 personer inkl. nære familiemedlemmer, der kan være truet i kraft af deres tilknytning til det danske og internationale engagement i Afghanistan. Udenrigsministeriet arbejder aktivt for at hjælpe denne gruppe til Danmark inden den 24. november, selvom betingelserne er meget svære. Der arbejdes frem mod fristen også for at hjælpe de øvrige personer, der allerede er kommet ud af Afghanistan, men som pt. opholder sig i tredjelande, videre til Danmark.

Derudover er knap 40 personer registreret på den såkaldte danskerliste. Udenrigsministeriet arbejder fortsat på at hjælpe disse personer med rådgivning om udrejsemuligheder og tilbud om assisteret hjemrejse mod egenbetaling.

Afghanistan-aftalekredsen består foruden regeringen (S) af V, SF, RV, EL, KF, LA, KD og Å.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark opgraderer sit forhold til 10 asiatiske lande i ASEAN23.11.2021 05:30:00 CET | Pressemeddelelse

Danmark har opnået tilsagn om tiltrædelse til ASEAN’s traktat for fred og samarbejde (TAC). Dette blev markeret under udenrigsminister Jeppe Kofods besøg i Jakarta. Tilsagnet betyder, at Danmark formelt anerkender sit forhold til ASEAN og ASEAN’s regionale rolle. ASEAN anses som den mest avancerede regionale samarbejdsorganisation i verden efter EU og med sin samlede befolkning på 650 millioner mennesker udgør det tredje største marked for EU.